به گزارش خبرنگار رکنا، چندی پیش این خبرگزاری با انتشار اخباری مبنی بر مسمومیت دو خانواده با ماکارونی اعلام کرد که پدر دو خانواده از نحوه مرگ دختر هفت ساله و پسران 16 ماهه و هشت سالهشان گفتهاند و معتقدند که پس از خوردن ماکارونی، به طور خانوادگی دچار مسمومیت غذایی شدهاند که در نهایت منجر به جان باختن فرزندانشان شده است.
به روایت پدر خانواده اکبری، چهار ماه پیش، این خانواده پس از خوردن ماکارونی خانگی دچار مسمومیت شدند. علائم مسمومیت شامل تهوع، تاری دید و استفراغ شدید در والدین آغاز شد. پس از تماس با اورژانس، پزشک وضعیت آنها را پایدار اعلام کرد، اما به فرزندان توجه کافی نشد. بعد از مدتی، حال خانواده بدتر شد و به بیمارستان لقمان منتقل شدند. در بیمارستان، حال فرزند کوچکتر، پندار 16 ماهه، وخیمتر شد و در دستان پدرش جان باخت. فرزند بزرگتر، پویا هشت ساله نیز 24 ساعت بعد در بیمارستان جان خود را از دست داد.
دومین مسمومیت مرگبار با خوردن ماکارونی خانگی!
پس از آن دومین مورد مسمومیت غذایی با ماکارونی در اهواز اعلام شد و پدر خانواده بادامی دزفولی از جان باختن آرنیکا، دختر هفت سالهاش خبر داد و اعلام کرد که 26 مهرماه سال جاری، روز پنجشنبه، ماکارونی پختند. پس از خوردن غذا، دخترشان دچار دل درد شدید و پنج دقیقه بعد، استفراغهایش شروع شد.
پس از آن این علائم در والدین نیز بروز کرد و سرانجام با مراجعه به مراکز درمانی متفاوت به بیمارستان گلستان اهواز مراجعه کردند و ساعت 22:45 شب، دخترک جان خود را از دست داد و پیکر او را به پزشکی قانونی منتقل کردند.
اطلاعیه سازمان ملی استاندارد ایران درباره ماکارونی
در پی انتشار این دو خبر در رکنا و بازتاب گسترده آن، سازمان ملی استاندارد ایران در اطلاعیهای اعلام کرد: در پی انتشار خبری در فضای مجازی مبنی بر «مرگ چند کودک در اثر مصرف ماکارونی آلوده»، به آگاهی میرساند، انواع ماکارونی مشمول مقررات اجرای استاندارد اجباری است و همواره سازمان ملی استاندارد ایران تولید، تمرکز، توزیع و فروش فراوردههای مورد نظر را از منظر ویژگیهای کیفی، ایمنی، بهداشتی و میکروبی با الزامات مندرج در استانداردهای ملی مربوطه مورد پایش، کنترل و نظارت قرار میدهد.
براساس اعلام دفتر نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غذایی و بهداشتی، فرآورده هایی مانند ماکارونی و برنج پس از پخت محیط مناسبی برای رشد باکتری باسیلوس سرئوس محسوب میشود.
لذا توصیه میشود، حداکثر یک ساعت پس از پخت، غذای باقیمانده را در یخچال قرار دهید، همچنین پیشنهاد میشود، غذای پخته شده را بیش از یک روز در یخچال نگهداری نکنید. احتمال رشد باکتری باسیلوس سرئوس در فراورده ماکارونی خام وجود ندارد.