شناسهٔ خبر: 70040122 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

اعتمادافزایی بین مردم و حاکمیت در حوزه پرداخت مالیات با ایجاد شفافیت در مصارف مالیاتی

یکی از مزایای کلیدی شفافیت مصارف مالیاتی در طرح نشان‌دار کردن مالیات توسط مودیان این است که مودیان با انتخاب مستقیم خود تامین مالی یک پروژه ملی یا استانی با پیشرفت فیزیکی بالا را انجام می‌دهند و تا پیش از پرداخت مالیات سال بعد خود، تکمیل پروژه مذکور را خواهند دید که این شفافیت در نحوه هزینه مالیات و اتمام پروژه‌ها موجب خواهد شد که مشاهده کنند که پرداخت‌های مالیات‌شان به طور مؤثر و کارآمد به توسعه ختم شده است. یکی از مزایای کلیدی شفافیت مصارف مالیاتی در طرح نشان‌دار کردن مالیات توسط مودیان این است که مودیان با انتخاب مستقیم خود تامین مالی یک پروژه ملی یا استانی با پیشرفت فیزیکی بالا را انجام می‌دهند و تا پیش از پرداخت مالیات سال بعد خود، تکمیل پروژه مذکور را خواهند دید که این شفافیت در نحوه هزینه مالیات و اتمام پروژه‌ها موجب خواهد شد که مشاهده کنند که پرداخت‌های مالیات‌شان به طور مؤثر و کارآمد به توسعه ختم شده است.

صاحب‌خبر -

رامین رستمیان کارشناس اقتصادی در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری برنا درباره اهمیت ایجاد سازوکار شفاف‌سازی نحوه مصرف مالیات برای مردم در زمینه افزایش تعامل مودیان با نظام مالیاتی اظهار داشت: شفافیت مالیاتی جنبه اساسی یک نظام مشارکتی مالیاتی است که در آن شهروندان از نحوه استفاده دولت از مالیات هایشان مطلع می شوند. محوریت تعامل مردم با نظام مالیاتی نیز در کشور ما با طرح نشان‌دار کردن مالیات توسط مودیان دچار تحولی اساسی شده است که در آن مودیان ذیل تبصره ماده 100 و مرتبط با مودیان بخش فعال در حوزه مشاغل و اصناف امکان تعیین محل مصرف مالیات خود را دارند و در این بین حدود 400 هزار نفر از مودیان بخش مشاغل در مرداد و شهریور امسال، نحوه مصرف مالیات خود را تعیین تکلیف کردند که این طرح موجب شده است که با ایجاد مسیر جدید و شفاف برای مودیان مالیاتی، اعتماد بین حاکمیت و مردم در بخش مالیاتی تقویت شود.

اعتمادافزایی بین مردم و حاکمیت در حوزه پرداخت مالیات با ایجاد شفافیت در مصارف مالیاتی

وی در ادامه با اشاره به اثرگذاری مستقیم تحولات نظام مالیاتی به نفع مردم با طرح نشان‌دار کردن مالیات توسط مودیان گفت: وقتی مردم درک روشنی از نحوه خرج کردن درآمدهای مالیاتی خود داشته باشند، قوانین و مقررات مالیاتی را نیز رعایت می کنند. به همین دلیل است که ایجاد شفافیت مالیاتی برای مصرف مالیات از نظر مردم بسیار مهم است. یکی از مزایای کلیدی شفافیت مصارف مالیاتی در طرح نشان‌دار کردن مالیات توسط مودیان این است که مودیان با انتخاب مستقیم خود تامین مالی یک پروژه ملی یا استانی با پیشرفت فیزیکی بالا را انجام می‌دهند و تا پیش از پرداخت مالیات سال بعد خود، تکمیل پروژه مذکور را خواهند دید که این شفافیت در نحوه هزینه مالیات و اتمام پروژه‌ها موجب خواهد شد که مشاهده کنند که پرداخت‌های مالیات‌شان به طور مؤثر و کارآمد به توسعه ختم شده است که این رویکرد علاوه بر افزایش تمکین مالیاتی، موجب اعتمادافزایی بین حاکمیت و مردم خواهد شد

این کارشناس اقتصادی در اادامه با اشاره به گام جسورانه دولت در زمینه ایجاد شفافیت مالیاتی در مرداد ماه امسال افزود: در مرداد ماه امسال، دولت گامی جسورانه در جهت ایجاد شفافیت مالیاتی برداشته است که به مودیان اجازه می دهد تا نحوه تخصیص مالیات خود را انتخاب کنند. این رویکرد نه تنها به مردم احساس کنترل بر جایی که پولشان می رود را می دهد، بلکه تضمین می کند که منابع مالیاتی به گونه ای تخصیص داده می شود که اولویت ها و ارزش های مردم را منعکس کند. این رویکرد مشارکتی در مصرف مالیات نه تنها شفافیت را افزایش می دهد، بلکه احساس مالکیت و مسئولیت را در بین مالیات دهندگان تقویت می کند.

اعتمادافزایی بین مردم و حاکمیت در حوزه پرداخت مالیات با ایجاد شفافیت در مصارف مالیاتی

رستمیان ادامه داد: مردم دیدگاه منحصر به فردی نسبت به نیازها و اولویت های جوامع خود دارند و مشارکت آنها در تخصیص منابع مالیاتی می تواند منجر به هزینه های موثرتر و هدفمندتر شود. علاوه بر این، ایجاد شفافیت مالیاتی برای مصرف مالیات می تواند به مبارزه با فرار مالیاتی و افزایش انطباق با قوانین مالیاتی کمک کند. هنگامی که مردم درک روشنی از نحوه استفاده از پرداخت های مالیاتی خود داشته باشند، ارزش پرداخت مالیات را می بینند و احتمال کمتری دارد که در شیوه های فرار مالیاتی غیرقانونی شرکت کنند. این رویکرد می تواند به دولت در افزایش درآمد کمک کند.

وی در پایان گفت: ایجاد شفافیت مالیاتی برای مصرف مالیاتی برای ایجاد اعتماد، مشروعیت و پاسخگویی در سیستم مالیاتی دولت ضروری است. با مشارکت دادن مالیات دهندگان در فرآیند تصمیم گیری تخصیص مالیات، دولت ها می توانند شفافیت را افزایش دهند، احساس مالکیت را در میان مودیان تقویت کنند و هزینه های موثرتر و هدفمندتری را در نظر مردم و دولت ترویج کنند. این رویکرد همچنین می تواند به مبارزه با فرار مالیاتی و افزایش تمکین مالیاتی و انطباق مردم با قوانین مالیاتی کمک کند و در نهایت منجر به یک سیستم مالیاتی عادلانه برای همه شود.

انتهای پیام/ 

برچسب‌ها: