به گزارش ایرنا «فرامرز شهسواری» روز یکشنبه در جمع اهالی روستای «قورت قیهسی» بخش نظرکهریزی هشترود افزود: متاسفانه زمان توزیع کود هم ناعادلانه است و زمانی کود را توزیع میکنند که کشاورزان قادر به تهیه و خرید آن نیستند.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی بیان کرد: دولت باید تدابیری برای توزیع عادلانه کود در مناطق کشاورزی بیاندیشد و کود کشاورزان گندمکار را به محض برداشت تحویل دهد.
وی با بیان اینکه مقداری از کود در فصل پاییز و مقداری هم در بهار به کشاورزان تحویل داده میشود، اضافه کرد: مشکل تامین کود کشاورزان منطقه قبل از بهرهبرداری کامل از اراضی پایاب سد سهند باید رفع شود.
«شهسواری» ادامه داد: هفت هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد سهند پس از ۲۰ سال وقفه طی ۲ سال آینده به صورت کامل بهرهبرداری شده و این منطقه به قطب کشاورزی منطقه تبدیل میشود.
وی افزود: مساحت این پایاب ۱۳ هزار و ۵۰۰ هکتار بود که متاسفانه به مرور زمان کاهش یافت و این موضوع را از وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی پیگیر هستم.
به گفته وی در صورتی که اراضی پایاب سد سهند به ۱۳ هزار و ۵۰۰ هکتار افزایش یابد، تحول بزرگی در بخش کشاورزی منطقه رخ میدهد زیرا با بهرهبرداری از هر هکتار از پایاب سدها برای یک نفر بهصورت مستقیم و ۲ نفر غیرمستقیم اشتغالزایی میشود.
«شهسواری» ادامه داد: اگر پایاب سد سهند به طور کامل به بهرهبرداری برسد، نیاز شمالغرب کشور و حتی برخی کشورهایی همسایه به محصولات کشاورزی فراهم میشود و در آن صورت رفع مشکلات تامین کود شیمیایی بیش از پیش اهمیت پیدا میکند.
به گزارش ایرنا اقتصاد شهرستانهای هشترود و چاراویماق بر پایه کشاورزی استوار است و رفع مشکلات توزیع کودهای شیمیایی میتواند در تقویت معیشت و حفاظت از محیط زیست اثرگذار باشد.
گفتنی است نماینده مردم هشترود و چاراویماق در مجلس شورای اسلامی اخیر به خبرنگار ایرنا گفته بود که «۲ هزار هکتار دیگر از اراضی پایاب سد سهند در بهار سال آینده بهرهبرداری میشود».
برنامهریزیها حدود ۲ سال بعد کل این اراضی زیر کشت قرار میگیرد
«شهسواری» با بیان اینکه پایاب سد سهند در پنج واحد اجرا میشود، اضافه کرد: واحدهای عمرانی سه و چهار با هزینهای بالغ بر یک همت توسط سرمایهگذار بخش خصوصی و با مشارکت کشاورزان زیر کشت قرار میگیرد.
به گفته وی اراضی کشاورزی ۱۱ روستا در داخل این واحدها قرار دارد و عملیات احداث ایستگاههای پمپاژ، خطوط لوله اصلی و آبرسانی در این واحدها دارای پیشرفت مناسبی است.
«شهسواری» این را هم بیان کرد: واحد عمرانی یک نیز حدود سههزار هکتار وسعت دارد که به اتمام رسیده است و عملیات واحد عمرانی ۲ هم با ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار از سال آینده شروع میشود.