باشگاه خبرنگاران جوان؛ سجاد هدایت پور - تیم ژیمناستیک جوانان ایران در رقابتهای بینالمللی ژیمناستیک هنری امیدهای المپیک جهان به میزبانی جمهوری چک موفق شد در بخش تیمی نایب قهرمان شود و در مجموع ۶ اسباب هم به مدال برنز برسد.
زهرا اینچه درگاهی رئیس فدراسیون ژیمناستیک در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص موفقیت تیم ژیمناستیک جوانان ایران گفت: مسابقات ژیمناستیک امیدهای المپیک از یک جهت اهمیت دارد که تمام کشورهای ورزشکارانی که روی آنها سرمایه گذاری کردهاند را به این مسابقات اعزام میکنند و کسب این مدال موفقیت بزرگ و مهمی است.
۳۴ ماه فدراسیون در حالت بلاتکلیفی قرار داشت و برنامههای مورد نظر اجرا نشدند
او ادامه داد: از سال ۱۳۹۶ که ریاست فدراسیون ژیمناستیک را برعهده گرفتم برنامههای برای موفقیت این رشته تنظیم کردیم که در ۵ سال اول کسب مدال نقره بازیهای آسیایی و در برنامه سه ساله دوم کسب سهمیه المپیک پاریس مهمترین دستاوردهای این برنامه بوده است، البته همه گیری ویروس کرونا در اجرای این برنامه خللی نیز ایجاد کرد، همچنین از سال ۱۴۰۰ به مدت ۳۴ ماه فدراسیون در حالت بلاتکلیفی قرار داشت و برنامههای مورد نظر اجرا نشدند وگرنه اتفاقات بهتری باید برای ژیمناستیک کشور رخ میداد.
در زمان بازگشتنم اردوهای تعطیل شده بود
اینچه درگاهی گفت: در زمان بازگشتنم بجز تلاشی تیم نوجوانان، در رده جوانان نیز اردوها برای مدتی طولانی تعطیل شده بود، اما از دی ماه سال گذشته مجددا اردوهای این مقطع سنی یعنی جوانان آغاز شد و جوانان ما در مسابقات قهرمانی آسیا در اردیبهشت ۱۴۰۳ در ازبکستان موفق به کسب یک مدال طلا و ۲ مدال برنز شدند. خوشبختانه اکنون ما در مسابقات امیدهای المپیک جهان در رده تیمی مدال گرفتهایم که این موضوع خیلی مهم است چرا که ما در گذشته بیشتر در تک اسباب مدال گرفتهایم.
اعتبارات متناسب با موفقیتها و گستردگی رشته به ما تخصیص داده نشده است
او درخصوص میزان اعتبارات فدراسیون ژیمناستیک اظهار کرد: ما در حوزه اعتبارات وضعیت وخیمی داریم هرچند عملکرد خوبی داشتهایم، اما اعتبارات متناسب با موفقیتها و گستردگی رشته به ما تخصیص داده نشده است. ۱۳ رشته تحت عنوان ۱۳ فدراسیون توانستند در المپیک پاریس کسب سهمیه کنند، اما متناسب با این موفقیت به ما اعتبار داده نشد و ما جز ۱۳فدراسیون اول در تخصیص اعتبارات نیستیم و در واقع تصور می کنم فدراسیون ما جزو ۱۰ فدراسیون آخر از نظر اعتبارات وزارتی است و این در حالی است که جامعه ژیمناستیک کشور ۳۰۰ هزار ورزشکار در کشور دارد و اعتبار موجود کفاف هزینههای ما را نمیدهد. ژیمناستیک مثل کشتی ورزش ملی کشور نیست که توجههای زیادی به آن شود و یا مثل فوتبال که بتواند به دلیل مخاطب بالایش حامیان مالی جذب کند را ندارد و بسیاری از کشورها به دلیل پایه و مادر بودن این ورزش اعتبارات بالایی را به آن تخصیص میدهند.
با احترام به تولیدکنندگان ایرانی نوع وسایل خارجی با داخلی بسیار متفاوت است
او در خصوص اینکه آیا وسایل تمرین ژیمناستهای کشورمان استاندارد است یا خیر، گفت: وسایل ما برای تمرین ورزشکاران استاندارد ایران است، اما ضروری است که ما یک ست از وسایلی که قرار است ژیمناست ما در مسابقات روی آنها کار کند و به مصاف حریفانش برود را داشته باشیم. اگر مهدی الفتی به جای سه قدم یک قدم در المپیک برمی داشت میتوانست مدال برنز را به جای عنوان هفتمی کسب کند، اما به دلیل اینکه نوع وسایل متفاوت است این اتفاق رخ نداد. ما پس از المپیک در نامهای به وزارت ورزش درخواست کردیم با ترک تشریفات و با نظارت کامل نهادهای نظارتی و کاملا شفاف یک ست وسایل را از خارج کشور خریداری کنیم. در روتین معمول برای خریدها ما باید در سامانهای این نیاز را ثبت کنیم و اگر تولید کننده ایرانی بگوید که توانایی این تولید این وسایل را دارد ما باید از او خریداری کنیم در صورتی که با احترام به تولیدکنندگان ایرانی نوع وسایل خارجی با داخلی بسیار متفاوت است.
اینچه درگاهی بیان کرد: ما از سال ۱۳۹۶ به بعد سالیانه بالغ بر ۱۰ اعزام بین المللی در سال داشتهایم و حتی وقتی ورزشکاران ما لایسنس حضور در بازیهای آسیایی را نداشتند من با اینکه در فدراسیون حضور نداشتم برای گرفتن لایسنس آنها اقدام کردم. چرا که فدراسیون جهانی ژیمناستیک فقط من را به عنوان رئیس قانونی به رسمیت میشناخت. درست در دوره نامهربانیها در حق من و حضور رئیس غیرقانونی در فدراسیون، من به خاطر فرزندان این سرزمین، به عنوان رئیس فدراسیون برای آنها درخواست لایسنس و شرکت در بازیهای آسیایی را دادم.
او خاطرنشان کرد: و دیدیم که طبق همان برنامه سند جامع تدوینی سال ۹۵، ما برای نخستین بار در بازیهای آسیایی به مدال رسیدیم. سهمیه المپیک را هم گرفتیم و پس از ۶۰ سال به المپیک رفتیم؛ و برای نخستین بار فینالیست شدیم که در نهایت هم در جایگاه هفتم المپیک پاریس قرار گرفتیم.