شناسهٔ خبر: 70039160 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

حجت‌الاسلام خسروپناه مطرح کرد

امکان استخراج نظریه‌های اجتماعی و فرهنگی از رویداد پیاده‌روی اربعین

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مراسم اختتامیه دومین پویش سوغات اربعین، تصریح کرد: نظریه‌های مختلف اجتماعی و فرهنگی را می‌توان از اربعین استخراج کرد.

صاحب‌خبر -
نظریه‌های مختلف اجتماعی و فرهنگی می‌توان از اربعین استخراج کردبه گزارش خبرنگار ایکنا، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مراسم اختتامیه دومین پویش سوغات اربعین که امروز ۱۱ آذرماه در سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف برگزار شد، طی سخنانی ضمن تسلیت شهادت حضرت فاطمه(س)، از تمام افرادی که در برگزاری این پویش همکاری داشتند، تشکر کرد و گفت: ایده خوب این پویش، این است که مجموعه جهاددانشگاهی شریف که کار آن از ابتدای انقلاب تاکنون صنعت بوده و چه در دوران دفاع مقدس و چه اکنون در حوزه صنعت فعالیت کرده‌اند، صنعت را به کار فرهنگی پیوست زده‌اند که کاری بزرگ و الگوی حکمرانی صنعتی است‌.
 
وی ادامه داد: اگر صنعت ما در برخی حوزه‌ها روزامد نیست به این دلیل است که با فرهنگ ما پیوند ندارد یا پیوند ضعیفی دارد. هر جا روحیه قوی و جهادی و فرهنگی وجود داشته باشد، کار ما قوی خواهد بود. اینکه صنعتی‌ها به این ایده برسند که اربعین را در قالب هنر و ایده‌های صنعتی نگاه کنند زاییده روحیه جهادی و فرهنگی است که باعث می‌شود در حوزه صنعت هم موفق باشند.
 
حجت‌الاسلام خسروپناه افزود: مشغله‌های ما در شورا زیاد است و بار سنگین کارهای فرهنگی اجتماعی بر دوش ما سنگینی می‌کند و زخم‌هایی که قاعدانی که از علم و فرهنگ بهره‌ای نبرده‌اند و به ما می‌زنند این بار را سنگین‌تر می‌کند اما وقتی می‌بینیم افرادی که دغدغه کار در مرزهای علم و صنعت را دارند در کار فرهنگی وارد می‌شوند احساس سبکی می‌کنیم. 
 
وی با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی مولود انقلاب فرهنگی است اما درخت تنومندی شده که در حوزه‌های مختلف کارهای ارزشمندی انجام داده است، گفت: اخیراً از رویان بازدید داشتم، که البته نتوانستم همه بخش‌های آن را ببینم اما شاهد بودم که چقدر دانشمندان جوان در این مجموعه فعال و چه درصد قابل توجهی از بانوان دانشمند در حال فعالیت هستند و دانش را به دانش‌بنیان و دانش‌بنیان را به محصول تبدیل می‌کنند. 
 
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: جهاددانشگاهی الگوی حکمرانی صنعت و فرهنگ است و کارهای ارزشمندی در این حوزه‌ها انجام داده است و سوغات اربعین نیز از جمله این کارهاست. اربعین الگوی حکمرانی مردمی است و مردم ایران و عراق بیش از یک ماه در خدمت مردم هستند و دولتی‌ها نقشی ندارند، بلکه تسهیل‌گر هستند.
 
وی همچنین گفت: اگر از مسیر سامرا به اربعین بروید می‌بینید همه موکب‌ها عراقی هستند و با خواهش و التماس از زائران پذیرایی می‌کنند. اربعین ابعاد سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و جهانی دارد. اکنون در جهان تعدادی از مردم اعتقادشان به خدا را از دست داده‌اند و همین باعث شده دچار بحران‌های مختلف شوند اما در مسیر اربعین شاهد وحدت مردم و تفکر مقاومت در برابر انحطاط و استکبار هستیم.
 
وی با تأکید بر اینکه نظریه‌های مختلف اجتماعی و فرهنگی را می‌توان از اربعین استخراج کرد، گفت: امیدواریم زمانی در این پویش استادان دانشگاه شرکت و نظریه‌‌پردازی کنند و در کتاب‌های درسی حرکت اربعین به عنوان نظریه مطرح شود.
 
حجت‌الاسلام خسروپناه ادامه داد: طی سفری علمی که در سال ۸۱ به دانشگاه‌های انگلیس رفته بودم در دانشگاه لندن با دو جلد کتاب مواجه شدم که عنوان مقالات و کتاب‌هایی که در حوزه قرآن به زبان انگلیسی نوشته شده بود در آنها آمده بود. اما حالا که ما می‌خواهیم از قرآن حرف بزنیم می‌گویند تحجر است. بیشترین مقالات در حوزه اسلام‌شناسی و شیعه‌شناسی در کشورهایی غیر از ایران و کشورهای اسلامی نوشته می‌شود. اگر اربعین در کشورهای اروپایی بود، حتما نظریه‌های مختلفی از آن استخراج می‌کردند.
 
وی گفت: اربعین رویداد درس‌آموزی است و نزاع عقل و جهل را در اربعین می‌توان مشاهده کرد. رویدادی است که به انسان‌ها حرمت می‌نهد و فقیر و غنی در آن مطرح نیست.
 
دبیر شورای انقلاب فرهنگی در پایان اعلام کرد: اربعین دو سال پیش وقتی جمعی از موکب‌داران به شورا آمدند و به ما گفتند با موانع جدی در اربعین مواجه هستیم. تصمیم گرفتیم سند راهبردی و راهبری برای تقسیم کار و تسهیل‌گری اربعین تدوین کنیم که موادی از آن آماده شد و شهید رئیسی آنها را تصویب و اربهین تسهیل شد. دکتر پزشکیان نیز همه مصوبات را تأیید کردند و امیدواریم این سند راهبری را که با فعالان اربعین در حال نوشتن آن هستیم تکمیل و مصوب شود.
انتهای پیام