به گزارش خبرنگار ایکنا؛ منصور کبگانیان، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی یکشنبه 11 آذرماه در نخستین همایش الگوی حکمرانی علم و فناوری که با حضور محمدرضا مخبر دزفولی، رئیس فرهنگستان علوم برگزار شد، گفت: علم و فرهنگ، فضای تنفس و رشد تمام اجزای کشور را فراهم میکند و بدون توجه به این حوزهها، نمیتوان به پیشرفت و توسعه پایدار دست پیدا کرد، از این رو باید با برنامهریزی اصولی در این راستا گام برداشت.
وی با اشاره به اسناد کلان علمی و فناوری کشور افزود: در گذشته برخی از مسئولان نسبت به ورود شورای عالی انقلاب فرهنگی به حوزههایی چون هوافضا، امنیت غذایی، زیستبوم فناوری، دریانوردی و ... اعتراض داشتند، اما امروز اسناد ملی که در این حوزهها به تصویب رسیده است، مبنای برنامهریزیهای کلان کشور شده و نشاندهنده نقش حیاتی علم و فناوری در اقتدار ملی کشورمان است.
کبگانیان تصریح کرد: پیشرفت کشور فقط از مسیر اقتصاد دانشبنیان میگذرد و پیشرفت و توسعه با اقتصاد نفتی شکل نمیگیرد و نمیتواند توسعه پایدار ایجاد کند؛ از این رو امنیت، رفاه، سلامت و حتی مسائل زیستمحیطی کشور به علم و فناوری وابسته است و میان ارکان کشور در حکمرانی کلان علم و فناوری هماهنگی ایجاد شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با اشاره به اتاقهای فکر گوناگون در فرهنگستان علوم بیان کرد: متأسفانه در حکمرانی کلان علم و فناوری مشکل داریم و سه قوا و دستگاههای کلان کشور باید در مجموعهای منطقی این حکمرانی را طراحی کنند. این طور نباشد که صداهای مختلفی از مجلس، دولت، قوه قضاییه و ... مطرح باشد، بلکه هم باید یکصدا باشند که در حال حاضر این یکصدایی در عرصه علم و فناوری وجود ندارد و این حکمرانی باید ایجاد شود.
وی تأکید کرد: باید ساختاری طراحی شود که تمام ارکان کشور به صورت هماهنگ عمل کنند و از خنثی شدن تلاشها جلوگیری شود. این امر نیازمند طراحی منطقی و هماهنگی در سطوح کلان کشور است. رهبر معظم انقلاب همواره پرچمدار اصلی حرکت علمی کشور بودهاند و باید از این رویکرد برای تحقق پیشرفت دانشبنیان بهرهبرداری شود.
انتهای پیام