شناسهٔ خبر: 70039066 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

رئیس شورای زکات کشور تاکید کرد

ضرورت پرداختن به مسئله تبیین فرهنگ و برکات زکات

رئیس شورای زکات کشور گفت: ما بایستی فواید زکات را برای مردم تبیین و برکات عینی ملموس از زکات را برای مردم بازگو کنیم.

صاحب‌خبر -

آیت الله سید حسن ربانی، ۱۱ آذر در شورای زکات استان مرکزی اظهار کرد: زکات یکی از اموری است که خداوند در کنار فریضه نماز قرار داده است و فرموده کسی که نماز بخواند ولی زکات مال خود را پرداخت نکند نماز او مورد قبول نیست.

وی افزود: خداوند عبادت خود را امر کرده تا موحد باشیم اما شکر پروردگار بایستی در کنار احترام به والدین باشد و اگر کسی نماز بخواند اما احترام به والدین را رعایت نکند، شکر او مورد قبول نخواهد بود، همچنین خداوند امر به تقوا و صله رحم کرده است و اگر کسی صله رحم انجام ندهد تقوای الهی را رعایت نکرده است.

ربانی با بیان اینکه در کنار امور عمران و آبادانی بایستی به مسئله فرهنگ سازی زکات بپردازیم گفت: زکات به فرد فقیر تعلق نمی‌گیرد بلکه به فردی می‌رسد که به نصاب لازم رسیده باشد.

وی با تاکید بر اینکه احیای فریضه زکات امری ضروری است تصریح کرد: هر فردی که به زکات نپردازد باید از درگاه الهی، طلب استغفار کند. زکات برطرف کننده بلاهاست و برکات زیادی را در پی دارد.

رئیس شورای زکات کشور اضافه کرد: ما مردم خوبی داریم و کوتاهی از ما بوده که نتوانستیم زکات را فرهنگ سازی کنیم. ما بایستی فواید زکات را برای مردم تبیین و برکات عینی ملموس از زکات را برای مردم بازگو کنیم. 

وی اظهار کرد: باید حداقل یکبار در هر فصل سال شورای زکات استان مرکزی تشکیل شود و ائمه جمعه و فرمانداران شهرستان‌ها نقش هدایت و نظارت‌ بر امور زکات استان را برعهده بگیرند و مسائل زکات را در شهرستان‌ها دنبال کنند.

ربانی تصریح کرد: ما در شورای زکات کشور، نیازمند راهنمایی‌ها و پیشنهادات استان‌ها هستیم تا بتوانیم این فریضه را در جامعه احیا و تقویت کنیم.

ضرورت ایجاد بانک اطلاعاتی زکات 

آیت‌الله قربانعلی دری نجف‌آبادی نماینده ولی فقیه در استان مرکزی نیز اظهار کرد: بنا بر فرمایش امیرالمومنین(ع)، زکات یک سرمایه گذاری عمیق در جامعه و حوزه تولید و ایجاد ارزش افزوده است.

وی با بیان اینکه زکات، درصدی از سرمایه ارزش افزوده ایجاد شده توسط مردم است گفت: زکات باید در جهت توسعه و آبادانی سرزمین‌ها هزینه شود.

امام جمعه اراک عنوان کرد: دولت چهاردهم باید در حوزه سرمایه گذاری مولد در این بخش و حمایت همه جانبه و حکیمانه از کشاورزان اقداماتی اثربخش انجام دهد تا تحولی عظیم در این بخش را شاهد باشیم.

وی با اشاره به موضوع کم آبی در کشور اظهار کرد: در حال حاضر میانگین بارندگی در ایران حدود ۲۴۰ میلی‌متر است که رفع مشکل در این شرایط خاص، نیازمند راه حل و سرمایه گذاری است.

دری نجف آبادی با بیان اینکه ۳۰ درصد محصولات کشاورزی از بین می‌رود گفت: با ارزش افزوده می‌توان بهره‌وری را افزایش داد و این مهم نیازمند مدیریت بستر کشاورزی است تا به ارزش افزوده و به توسعه صادرات منجر شود.

امام جمعه اراک با بیان اینکه اراک جزو آلوده‌ترین شهرهای کشور است، تصریح کرد: با توسعه فضای سبز می‌توان در جهت کاهش آلودگی هوای شهرهای غرب استان گام برداشت. 

وی با بیان اینکه ۲۵ درصد از منابع بانکی باید به بخش کشاورزی اختصاص پیدا کند گفت: ناترازی بانک‌ها در بخش غیر دولتی بیش از ۴۵۰ هزار میلیارد تومان است که رفع آن نیازمند تدابیری در این حوزه است. 

دری نجف آبادی ادامه داد: بایستی در قانون بودجه سال آینده تبصره‌ای برای پرداخت پول گندم به کشاورزان در نظر گرفته شود. 

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با بیان اینکه در حوزه زکات نباید سلیقه‌ای عمل کرد گفت: در امورات مربوط به زکات در درجه اول باید فقرا، ایتام‌ و نیازمندان همان منطقه مورد توجه قرار گیرند و برای مردم لبنان و غزه ردیف‌های جداگانه‌ای در نظر گرفته شود.

انتهای پیام