به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، علی ممبینی در همایش روز جهانی معلولان که امروز ۱۱ آذرماه ۱۴۰۳ در اهواز برگزار شد، گفت: مجموعه آموزش و پرورش استثنایی وظایف خود از جمله غربالگری دانشآموزان را انجام میدهد و هر ساله سنجش نوآموزان قبل از ورود به پایه اول از نظر بینایی، شنوایی و هوش انجام میشود.
وی افزود: با تدبیر وزارت آموزش و پرورش این کار به سن ۳ و ۴ سال رسیده است و سنجش کودکان از این سن انجام میشود تا قبل از ورود به مدرسه، اقدامات مورد نیاز برای آنها انجام شود.
ممبینی با تاکید بر لزوم همکاری شهرداریها در تامین سرویس رایگان رفت و آمد برای دانشآموزان دارای معلولیت، ادامه داد: مهمترین درخواست دانشآموزان استثنایی این است که رفت و آمد این دانشآموزان رایگان شود و نگذاریم از تحصیل محروم بمانند.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی خوزستان گفت: دانشآموزانی با آسیبهای شنوایی، بینایی، اوتیسم و ... داریم و بیش از ۵ هزار دانشآموز با معلولیتهای مختلف در خوزستان در حال تحصیل هستند. حتی در مناطق عشایری یعنی در دوردستترین نقاط هم مدرسه یا کلاس ویژه دانشآموزان استثنایی داریم.
وی با اشاره به موفقیت دانشآموزان استثنایی در عرصههای مختلف عنوان کرد: پشتوانه جامعه پارالمپیک و موفقیتهایی که در آینده کسب میکنند، از مدارس استثنایی است.
ممبینی با بیان اینکه بیش از یکهزار و ۵۰۰ نیروی فرهنگی در مدرسههای استثنایی خوزستان فعال هستند و در ازای هر سه دانشآموز یک نیروی انسانی فعالیت میکند، گفت: مشکل اصلی، رفتن دانشآموزان به مدرسه است و طبق قانون باید شهرداریها در این زمینه کمک کنند. مهمترین درخواست دانشآموزان استثنایی این است که رفت و آمد این دانشآموزان رایگان شود و نگذاریم از تحصیل محروم بمانند.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی خوزستان میگوید: در خوزستان آمار معلولیت اوتیسم رو به افزایش است؛ دو مدرسه تخصصی در این زمینه داریم، اما جوابگوی این آمار و نیاز نیست و باید مراکز بیشتری برای کودکان مبتلا به این بیماری داشته باشیم.
ممبینی گفت: امیدواریم کمک شود و مدرسه ویژه دانشآموزان معلول جسمی - حرکتی ساخته شود تا نیاز آنها نیز برآورده شود.