شناسهٔ خبر: 70038244 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

خاک؛ منبعی تجدیدناپذیر در دسترس انسان

دبیر علمی همایش خاک در چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه خاک به عنوان یک منبع تجدیدناپذیر در دسترس ما قرار دارد، گفت: لزوم تغییر نگرش خاک یکی از اهدافی است که آن‌ را به عنوان یک منبع طبیعی و ارزشمند معرفی می‌کند.

صاحب‌خبر -

علی مرشدی امروز ۱۱ آذرماه در هفتمین همایش استانی خاک در چهارمحال و بختیاری در خصوص اهداف برگزاری روز جهانی خاک، اظهار کرد: برجسته کردن اهمیت خاک و بررسی چالش‌های فزاینده در مدیریت خاک، شناخت خاک به عنوان دنیایی متشکل از ارگانیک‌ها و مواد آلی و معدنی از اهداف برگزاری این همایش است.

وی با بیان اینکه در رشته‌های مهندسی عمران و زمین شناسی خاک را زندگی می‌دانند، گفت: بازدارندگی از گرسنگی پنهان بیش از ۲ میلیارد نفر در جهان، افزایش آگاهی در اهمیت و حفظ اکوسیستم‌ها، تشکیل گروه‌های اجتماعی به ویژه در کشاورزان، رفاه انسان، تامین رشد گیاهان و پایه غذای انسان، از مهم‌ترین مسائلی است که موجب می‌شود از خاک به عنوان کیمیای کشاورزی و زندگی یاد شود.

مرشدی با بیان اینکه خاک به عنوان یک منبع تجدیدناپذیر در دسترس ما قرار دارد، بیان کرد: لزوم تغییر نگرش یکی از اهدافی است که خاک را به عنوان یک منبع طبیعی و ارزشمند معرفی می‌کند.

وی با اشاره به اینکه خاک پایه‌ای برای تولید غذا، فیبر و انرژی است، تصریح کرد: پشتیبانی عملکردهای حیاتی اکوسیستم و شناساندن عوامل تخریب‌کننده موجب مدنظر قرار گرفتن خاک شد.

دبیر علمی همایش خاک در چهارمحال و بختیاری یادآور شد: اولین بزرگداشت خاک سال ۹۱ و به دنبال آن سال ۹۲ با شعار «خاک و چالش‌های پیشرو» و در سال سوم با شعار «خاک کیمیای کشاورزی» برگزار شد.

مرشدی خاطرنشان کرد: آلودگی خاک، مصرف بیش از حد کودهای شیمیایی، عملیات نامناسب کشاورزی، فرسایش، جنگل‌تراشی، مدیریت ناپایدار کشاورزی و در نهایت کاهش کیفیت خاک عوامل متعدی هستند که در همایش‌های سال‌های گذشته خاک مورد بررسی قرار گرفت.

انتهای پیام