شناسهٔ خبر: 70038066 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

نیاز ۱۸۰ هزار میلیارد تومانی برای یارانه دارو و تجهیزات پزشکی

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: در صورت حذف ارز ارزان قیمت دارو و تجهیزات پزشکی، برای تغییرنکردن پرداخت از جیب مردم، ۹۰ هزار میلیارد تومان رقم مناسبی نیست و حداقل دو برابر بودجه کنونی مورد نیاز است.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر پیرصالحی در گفتگو با برنامه زنده میز اقتصاد شبکه خبر افزود: در بودجه سال آینده دیده شده که ۶ ماه ذخیره دارو هم داشته باشیم که نیاز به تامین مالی دارد.
 
<div id="video-display-embed-code_11776445"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4395764/11776445?width=600&height=350"></script></div>
 
دکتر پیرصالحی ادامه داد: ارز ترجیحی نوع اول برای دارو از ابتدای امسال حذف شده است یعنی هیچ ارز ۴۲۰۰ تومانی به دارو تعلق نگرفته و ارزترجیحی نوع دوم ۲۸۵۰۰ تومانی به دارو تخصیص داده شده است.
وی گفت: هنوز یک میلیارد دلار ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی تجهیزات پزشکی از سال قبل باقی مانده که در بودجه سال آینده باید تصمیم‌گیری شود تا این ارز به نوع دوم یا نیمایی تبدیل شود.
وی ادامه داد: تغییر نوع ارز نباید موجب افزایش پرداخت از جیب بیماران شود و مابه التفاوت ارز ترجیحی نوع یک و دو باید برای بیماران و مردم تامین شود.
پیرصالحی با اشاره به مشکلات طرح دارویار افزود: بودجه‌ای که برای این طرح دیده شده هیچوقت کامل پرداخت نشده است و درخواست ما از سازمان برنامه بودجه و مجلس این است که بودجه دارویار و تجهیزات پزشکی سال آینده به‌درستی تخصیص داده و پرداخت شود.
وی خواستار تک‌نرخی شدن ارز‌ها شد و بر ضرورت تأمین نقدینگی برای شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی تأکید کرد.
 
<div id="video-display-embed-code_11776412"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4395764/11776412?width=600&height=350"></script></div>
 
پیرصالحی با اشاره به مشکلات نقدینگی در داروخانه‌ها و تأمین‌کنندگان دارو گفت: پرداخت‌ها باید منظم و مستقیم به شرکت‌ها انجام شود تا وابسته به سازمان هدفمندی یارانه‌ها نباشد.
وی افزود: برای حفظ قیمت‌های دارو و تجهیزات پزشکی ۹۰ هزار میلیارد تومان رقم مناسبی نیست وحداقل دو برابر بودجه کنونی مورد نیاز است.
پیرصالحی در پایان با اشاره به برنامه ذخیره شش‌ماهه دارو در برنامه هفتم توسعه اظهار کرد:اجرای این برنامه نیازمند تأمین منابع ارزی و ریالی است و قرار است وزارت بهداشت با سازمان برنامه و بودجه جلسه‌ای در این خصوص داشته باشیم چراکه در صورت عدم تأمین، قابلیت اجرایی نخواهد داشت.
 
<div id="video-display-embed-code_11776431"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4395764/11776431?width=600&height=350"></script></div>
 
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: فعلا در حوزه دارو ارز ترجیحی نوع اول وجود ندارد و از ارز ترجیحی نوع دو استفاده می‌شود ولی در حوزه تجهیزات هنوز مقداری ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی باقی است که در سال آینده به نرخ ترجیحی نوع دوم بدل خواهد شد.