به گزارش ایرنا، کودکان و نوجوانان در این برنامه به همراه مسئولان و مربیان کانون پرورش فکری گیلان با حضور در آرامگاه میرزاکوچک خان با قرائت فاتحه، گلباران و عطرافشانی به مقام بلند سردار جنگل ادای احترام کردند؛ مربیان نیز در ارتباط با مبارزات و بیداری اسلامی میرزاکوچکخان برای شرکتکنندگان سخن گفتند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گیلان گفت: به مناسبت سالروز شهادت میرزاکوچکخان جنگلی و با هدف شناساندن هرچه بیشتر شخصیت معنوی، روحانی و روحیه مردمی و مبارزاتی سردارجنگل به نسل جدید، برنامههای مختلف فرهنگی و هنری در مراکز کانون پرورش فکری استان در حال برگزاری است.
سیدجلیل میرعظیمی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ویژه برنامه «با نام کوچک اما بزرگ»، مصورسازی کتاب با محوریت روحانی شهید میرزاکوچک خان، قصهگویی و بازخوانی وقایع قیام جنگل از جمله این برنامههاست.
وی با تاکید بر ضرورت انتقال فرهنگ ایثار و شهادت اضافه کرد: نسل امروز باید با شخصیتهای بزرگ همچون میرزاکوچک خان جنگلی آشنا شوند؛ معرفی شخصیتها و مبارزات بزرگان در راه ارزش ها مورد توجه جدی مسئولان و مربیان کانون پرورش فکری استان است.
بیشتر بخوانید:
شاعران یاد میرزا کوچک جنگلی را گرامی داشتند
میرزا کوچک خان جنگلی از معدود قهرمانان انقلاب مشروطیت و نهضت جنگل است که با رشادت و شجاعت و جوانمردی به جنگ استبداد و استعمار رفت و در راه کسب آزادی و استقلال ایران عزیز و حفظ و حراست مرزهای وطن بزرگمان به شهادت رسید.
میرزا یونس فرزند میرزا بزرگ که بعدها مشهور به میرزاکوچک خان جنگلی شد، در سال ۱۲۹۸ هجری قمری در محله استادسرای رشت و در خانواده ای مذهبی چشم به جهان گشود.
جنبش جنگل به رهبری میرزا کوچک خان، بعد از نهضت مشروطه خواهی، یکی از مردمیترین نهضت های محلی ایران است که خواستار قطع دست بیگانگان از کشور و استقلال و سربلندی ایران بود.
نهضت جنگل اگرچه نتوانست به آرمانهای سیاسی خود دست یابد، ولی جنگلیهای به جا مانده از این نهضت، منشأ جریانهای فرهنگی مهمی در گیلان شدند.
میرزا کوچک جنگلی پس از چندین سال مبارزه و جنگ و گریز علیه نظام مستبد شاهنشاهی، با تعداد اندکی از یاران خود برای جمعآوری قوا به طرف خلخال حرکت کرد که در کوههای تالش در برف و بوران اسیر و به شهادت رسید.
با شهادت میرزاکوچک خان در روز دوشنبه یازدهم آذرماه سال ۱۳۰۰ هجری خورشیدی (سوم ربیع الثانی ۱۳۴۰ ق) نهضت جنگل به نقطه پایان خود رسید.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به کنگره بزرگداشت میرزا کوچک خان جنگلی در سال ۱۳۹۱، منشأ حرکت میرزا کوچک خان را یک منشأ صد درصد دینی و اعتقادی دانستند و تاکید کردند: ایشان یک واحد مینیاتوری از نظام اسلامی را در همان محدوده خاص خود -گیلان- ایجاد کرد.