به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحالوبختیاری، حجتالاسلام سیدابوالحسن فاطمی امروز _یکشنبه یازدهم آذر_ در همایش جهانی خاک اظهار کرد: در آموزههای دینی از خاک به عنوان محل سجدهگاه، عبادت و تیمم استفاده میشود و این نشاندهنده اهمیت خاک است، آب مایه حیات و به معنای روشنایی و نورانیت است که برای وضو از آن استفاده میکنیم.
وی افزود: در آموزههای دینی خاک مقدس است و باید کمال بهرهبرداری از آن را داشته باشیم و از اسراف و بیهوده مصرف کردن بپرهیزیم.
نماینده ولی فقیه در چهارمحالوبختیاری گفت: مسئولان باید نسبت به حفاظت از آب و خاک توجه جدی داشته باشند و از این موضوع مراقبت کنند، چرا که اسراف در دین مبین اسلام حرام است.
اختصاص اعتبار برای طرحهای مطالعاتی حوزه خاک در چهارمحالوبختیاری
یحیی رمضانی، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحالوبختیاری نیز در این همایش اظهار کرد: سال ۱۳۹۸ در مجلس شورای اسلامی قانونی برای حفاظت از خاک تصویب شد اما هنوز یک بند از آن اجرا نشده است.
وی ادامه داد: در کشور ما فرسایش خاک سه برابر بیشتر از میانگین آسیایی و ۲۰ برابر بیشتر از میانگین جهانی است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحالوبختیاری با اشاره به اینکه از ۱۳ اقلیم جهانی ۱۱ اقلیم در کشور ما وجود دارد، افزود: با این حال ما ششمین تولیدکننده کربن در جهان هستیم و در آینده جزو هفت کشور خشک دنیا میشویم.
وی اضافه کرد: با توجه به ماده ۱۸ قانون حفاظت از خاک باید با عاملان دستاندازی و سرقت خاک برخورد قضائی و جزایی شود و همچنین دادگاه حفاظت از خاک احیا و مستقر شود و در سازمان برنامه و بودجه ردیفهای اعتباری برای حفاظت و مطالعات خاک در نظر گرفته شود.
رمضانی تصریح کرد: باید تلاش شود تا فناوریهای نوین استفاده از خاک در بین کشاورزان و بهرهبرداران نهادینه شود و کمپینهای آگاهیبخش و سازمانهای مردمنهاد در این حوزه شکل بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: اندیشمندان و پژوهشگرانی که که در حوزههای کشاورزی، خاک، آب، جنگل و مرتع استان دارای طرحهای مطالعاتی با بازه اقتصادی هستند، میتوانند با ارائه به سازمان مدیریت و برنامهریزی استان و تصویب آنها ردیف اعتباری دریافت کنند.