آیتالله سید یوسف طباطبایینژاد، روز یکشنبه در جلسه شورای فرهنگی عمومی استان اصفهان افزود: پس از دوران کرونا، بسیاری از جلسات مهم کمرنگ شد و تصمیمگیریهای منطقی جای خود را به اقدامات سطحی و غیرضروری داد.
وی تصریح کرد: این نهاد فرهنگی نباید به جلسات سخنرانی محدود شود، بلکه باید به تصمیمگیریهای مؤثر و کاربردی بپردازد.
امام جمعه اصفهان تصریح کرد: در این شورا نباید مانند جلسات شورای اداری استان فقط به سخنرانی پرداخته شود و حضور افراد غیرضروری در چنین جلساتی، علاوه بر ایجاد خستگی، تأثیر چندانی در تصمیمگیریها ندارد و جلسات آن باید با هماهنگی و برنامهریزی دقیق برگزار شود و تنها افراد مرتبط در آن حضور یابند
وی خاطرنشان کرد: در گذشته، یک هفته پیش از برگزاری جلسات، با مسوولان و مدیرکل ارشاد اسلامی هماهنگ میکردیم تا موضوعات مهم را مشخص کنیم و این رویه باید ادامه یابد تا در جلسات آتی به بررسی مسائل اساسی پرداخته شود.
آیتالله طباطبایینژاد همچنین گفت: برخی باغهای اطراف اصفهان، بدون مجوز فعالیت میکنند در حالی که برای ساختوساز خانهها، بدون اخذ پروانه اجازه فعالیت داده نمیشود و شورای فرهنگ عمومی باید در باره اینگونه مسائل تصمیمگیری کند.
وی در باره نقش شورای مورد نظر در مقابله با تهدیدات فرهنگی اظهار داشت: موضوعاتی مانند شناسایی دشمنان اسلام و چگونگی برخورد با آنان، تبیین تحلیلهای قرآنی در مقابل تحلیلهای رایج و اطلاعرسانی به مردم، باید در دستور کار شورا قرار گیرد.
امام جمعه اصفهان با اشاره به اهمیت مراسم فرهنگی و مذهبی خاطرنشان کرد: برگزاری جلساتی مانند عزاداریها و یادوارههای شهدا تأثیر مثبت زیادی دارد و باید از آنها برای کنترل و مدیریت فرهنگ جامعه استفاده شود، اکنون شرایط بهتری نسبت به گذشته ایجاد شده و ضروریست موضوعات مهم در این جلسات مطرح و تصمیمات کلیدی گرفته شود.
نماینده ولی فقیه در استان تأکید کرد: در صورت برگزاری مستمر و هدفمند جلسات شورای فرهنگ عمومی در استان و شهرستانها، این نهاد میتواند تأثیرات مثبتی بر وضعیت فرهنگ جامعه داشته باشد و تصمیمات کارآمدتری اتخاذ کند.
امامجمعه اصفهان با هشدار در باره چالشهای فرهنگی و اجتماعی موجود، خواستار تقویت نقش شورای فرهنگ عمومی در اتخاذ تصمیمگیریهای کلان شد و تأکید کرد که این شورا باید به ابزاری برای تقویت فرهنگ و هویتیابی جامعه تبدیل شود.
به گزارش ایرنا، شورای فرهنگ عمومی زیر مجموعه شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور است.
مطالعه دائمی وضع فرهنگ عمومی، ارزیابی آن و بررسی مداوم و چگونگی اجرای اصول سیاست فرهنگی و تهیه گزارش نوبهای و ارائه آن به شورای عالی انقلاب فرهنگی، برنامهریزی و هدایت فرهنگ عمومی به منظور تحقق اهداف و اجرای سیاستهای فرهنگی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، تهیه و تدوین طرح هایی برای هماهنگ کردن کوششهای فرهنگی و هنری و تبلیغی در سازمانها و مراکز رسمی فرهنگی و هنری در جهت اعتلای فرهنگ و هنر و بهبود کیفیت آنها و پیشنهاد طرحها به شورای عالی انقلاب فرهنگی و فراهم کردن زمینه همکاری دستگاههای دولتی در اجرای آن بخش از وظایف آنها ناظر به گسترش، ارتقاء و تعمیق فرهنگ عمومی، بخشی از وظایق این شورا را تشکیل میدهد.