شناسهٔ خبر: 70034917 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

دومین گالری اختصاصی آثار هنری معلولان ساخته می‌شود

مدیرکل بهزیستی استان تهران از ساخت گالری دائمی عرضه محصولات هنری توانیابان در کنار شیرخوارگاه رفیده خبر داد.

صاحب‌خبر -

دومین گالری اختصاصی آثار هنری معلولان ساخته می‌شودبه گزارش ایکنا، برای اولین بار در کشور نگارخانه دائمی «همام» با هدف نمایش آثار هنری هنرمندان توانیاب افتتاح شد تا نه تنها فرصتی برای جامعه هنری معلولان فراهم کند تا آثار خود را برای فروش و نمایش عرضه کند، بلکه محل و پاتوقی برای نمایش «توانستن» علی‌رغم محدودیت باشد. 

30 اثر هنری هنرمندان توانیاب از جمله آثار هنری زهره اعتضاد السلطنه، مهتاب قنبری‌راد، مهسا حاجی محمدی، مرجان محمدی نصرآبادی، اعظم مرادی، زهرا آقاعلیان و شقایق فراهانی، اولین آثاری بودند که از روز جمعه در گالری همام واقع در خیابان ولیعصر(عج)، نرسیده به پل همت، خانه مهر رضا(ع) به نمایش عموم درآمدند و علاقه‌مندان تا فردا دوشنبه 12 آذر ماه می‌تواند از ساعت ۱۱ تا ۱۹ از این گالری بازدید کنند. 

یکی از بازدکنندگان این گالری، محمد نصیری، مدیرکل بهزیستی استان تهران بود که در گفت‌وگو با خبرنگاران با تأکید بر اینکه یکی از دغدغه‌ها و موضوعات اصلی بهزیستی توانمندسازی و جامعه‌پذیر کردن معلولان و دسترس‌پذیر کردن محیط برای آنهاست، گفت: نقطه اوج توانمندی و توانمندسازی در حوزه معلولان ورزش قهرمانی و خلق آثار هنری است.

وی تصریح کرد: معلولی که توانایی خلق آثار هنری مثل آثاری که در این گالری در قالب نقاشی، نگارگری، خط و ... به نمایش درآمده را دارد، در اوج توانمندی قرار دارد یعنی یک فرد با همه محدودیت‌هایی که دارد اثر فاخری را خلق کرده است که به واسطه جنس و نوع محدودیتی که فرد دارد هم از نظر ارزش ریالی و هم از نظر ارزش معنوی یک اثر فاخر و فوق‌العاده به حساب می‌آید.

نصیری با اشاره به اینکه مؤسسه خیریه متوسلین به امام رضا(ع) سال‌هاست با برگزاری جشنواره همام در حال رقم زدن اتفاق‌های خوبی در حوزه معلولان است و باید اعتراف کنیم که یک مؤسسه خیریه اکنون هم در مدل حمایت و هم در مدل برندینگ آثار، سبقه را از خود سازمان بهزیستی گرفته است، گفت: البته سیاست‌ سازمان بهزیستی نیز حمایت از مؤسسات حامی معلولان است. در همین زمینه مؤسسه رعد نیز یک مؤسسه خیریه است که در حوزه آموزش معلولان در حال فعالیت است.

وی اعلام کرد: بهزیستی در حال ساخت مجموعه‌ای است که در گذشته به شیرخوارگاه رفیده معروف بوده است و همچنان نیز شیرخوارگاه ویژه فرزندان معلول باقی خواهد ماند ولی با بازسازی و توسعه آن به کمک خیرین با رقم بیش از 200 میلیارد تومان نمایشگاه دائمی و نگارخانه‌ای در منطقه یک تهران راه‌اندازی می‌شود تا فرصت عرضه محصولات هنری معلولان بیشتر فراهم شود.

مدیرکل بهزیستی استان تهران با تأکید بر اینکه خلق آثار هنری توسط معلولان مهم است اما خلق فرصت عرضه این آثار مهمتر است، گفت: دایره اقتصاد هنر در کشور ما محدود است؛ البته در سال‌های اخیر با برپایی حراجی تهران اتفاق‌ها و تحولاتی در این حوزه رخ داده اما این حراجی مدل لاکچری را پوشش می‌دهد اما مسئله اقتصاد هنر برای اینکه چرخه حمایت از هنرمندان معلول کامل شود باید مورد توجه قرار دهیم.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا تمهیداتی برای خرید آثار توسط نهادهای دولتی اندیشیده شده است؟ گفت: با معاونت هنری وزارت ارشاد توافقنامه‌ای برای خرید این آثار منعقد کرده‌ایم. معاونت هنری بودجه‌ای برای خرید آثار هنری فاخر دارد که معمولاً در هفته بهزیستی در نمایشگاه‌های بهزیستی این خرید انجام می‌شود.

نصیری افزود: آنچه ما به دنبال آن هستیم این است که هم فضای عرضه محصولات هنری معلولان را خودمان ایجاد کنیم و هم در گالری‌ها، نمایشگاه‌ها و محل‌هایی که آثار هنری عرضه می‌شود و مشتری خاص این آثار در آنجا حضور دارند، عرضه محصولات هنری معلولان صورت گیرد.

وی گفت: برخی از این آثار مربوط به یک فرد معلول در یکی از روستاهای دورافتاده است. این هنرمند در جشنواره همام شناسایی شده است و امروز آثار وی در یک نگارخانه در خیابان ولیعصر(عج) تهران عرضه می‌شود؛ این یک موفقیت و فرصت‌سازی است که باید ادامه پیدا کند.  

انتهای پیام