شناسهٔ خبر: 70031879 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: شهدای ایران | لینک خبر

دعای بیستم صحیفه‌ سجادیه نقشه‌راه انسان در مسیر بندگی است

سخنران حرم بانوی کرامت با بیان اینکه امام سجاد(ع) در دعای بیستم صحیفه سجادیه که به دعای مکارم‌الاخلاق مشهور است ایمان کامل را از خداوند طلب می‌کند،

صاحب‌خبر -

به گزارش شهدای ایران،امام سجاد(ع) در این دعا از سرطان فساد و بی‌دینی به خداوند پناه می‌برد که نشان‌دهنده این است که ما نیز باید برای پیمودن مسیر هدایت از خداوند کمک بخواهیم.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین محمد سعیدی‌آریا، استاد حوزه علمیه شامگاه گذشته ۱۰ آذرماه طی سخنانی در حرم مطهر بانوی کرامت، اظهار کرد: خداوند در قرآن کریم روش درست زیستن را برای انسان‌ها هم به‌صورت فردی و هم به‌صورت اجتماعی بیان فرموده است؛ در روایات مختلف نیز تأکید بر این مسئله به‌صورت مکرر بیان شده است و توصیه شده است انسان‌ها در مسیر هدایت مواظب راهزن‌های گمراه‌کننده باشند.

وی ادامه داد: امام سجاد(ع) در دعای بیستم صحیفه سجادیه که به دعای مکارم‌الاخلاق مشهور است می‌فرماید: خداوندا من ایمان کامل را طلب دارم و ایمانم را به ایمان کامل برسان؛ امام سجاد(ع) در ادامه دعا طلب یقینی می‌کند که همیشگی و قوی باشد.

سخنران حرم بانوی کرامت با بیان اینکه زمانی که انسان ایمان ضعیف و یقین متزلزل داشته باشد دچار انحراف و سستی در مسیر هدایت خواهد شد، یادآور شد: شیطان به سراغ همه انسان‌ها می‌آید و همگان را وسوسه خواهد کرد و در موقعیت‌های مختلف به انسان‌ها مراجعه خواهد کرد؛ اما گاهی موفق می‌شود و گاهی به‌خاطر مقاومت انسان‌های باایمان شکست می‌خورد.

کارشناس مذهبی حرم مطهر گفت: گاهی می‌شود گذشتگان را به‌خاطر عدم تبعیت از فرامین خداوند و اهل‌بیت(ع) تخطئه می‌کنیم؛ اما وقتی نوبت به خودمان می‌رسد طور دیگری قدم بر می‌داریم.

وی افزود: شیطان وعده فقر و بدبختی می‌دهد درحالی‌که خداوند وعده نصر و پیروزی می‌دهد و این جامعه است که تصمیم می‌گیرد کدام وعده را انتخاب کند.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت بیان کرد: امام سجاد(ع) در ادامه این دعا نیت خالصانه در اعمال و رفتار را از خداوند طلب می‌کنند، چرا که اگر نیت خدایی باشد هم ماندگار است و هم دارای برکت خواهد بود.

وی اضافه کرد: انسان باید در کنار نیت خالص، بهترین روش و بهترین عملکرد را در محضر الهی ارائه کند و این عملکرد مناسب مسئله‌ای است که امام سجاد(ع) از خداوند طلب می‌کند؛ گاهی انسان برای تطمیع نفس و بهانه‌تراشی برای معصیت اقدام به انجام گناه می‌کند که بسترساز انحراف انسان است.

ماندگاری در پایان گفت: امام سجاد(ع) در ادامه دعا از سرطان فساد و بی‌دینی و اعمالی که باعث فسادهای مختلف می‌شود به خداوند پناه می‌برد که نشان‌دهنده این است که ما باید در تمام اوقات به دامن الهی پناه ببریم و برای پیمودن مسیر هدایت از خداوند کمک بخواهیم.