شفقنا آینده- شبکه خبری بلومبرگ در مطلبی به قلم ماکسیم ادواردز نوشته که اروپا در مورد احتمال تداوم کمکهای نظامی دولت دونالد ترامپ به کییف با تردیدهای زیادی مواجه است- و مطمئن نیست که آیا حمایتهای مالی و تسلیحاتی ایالات متحده آمریکا از اوکراین ادامه خواهد یافت یا نه!
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا از شبکه خبری بلومبرگ؛ به رغم گذشت بیش از هزار روز از آغاز حمله روسیه به اوکراین، پایتختهای کشورهای اروپایی هنوز که هنوز است تحت تأثیر این جنگ- و با تبعاتش درگیر- هستند؛ ولی با این حال هنوز و همچنان حمایت نظامی ایالات متحده از کییف به مراتب بیشتر از متحدان اروپایی اوکراینیهاست.
این واقعیت ناخوشایند دلیل اصلی نگرانی فزاینده طیف وسیعی از پایتختهای اروپایی- از ورشو تا بروکسل- نسبت به انتخاب مجدد دونالد ترامپ به عنوان رئیسجمهور آمریکاست. در حقیقت وعدهها و وعیدهای او مبنی بر پایان دادن به جنگ اوکراین بلافاصله پس از ورود به دفتر ریاستجمهوری در ماه ژانویه، موجب گمانهزنیهایی شده که حکایت از این میکنند که آمریکا در دوران ترامپ به دنبال وادار کردن کییف به پذیرش توافقی خواهد بود که بدون ارائه تضمینهای امنیتی کافی و لازم منعقد شده است.
این یک نگرانی عمده است که دونالد ترامپ با انتخاب کیت کلوگ ژنرال بازنشسته ارتش به عنوان فرستاده ویژه ایالات متحده در اوکراین و روسیه باعث شده است؛ بهخصوص که این نماینده ویژه پیشتر پیشنهاد کرده بوده که هر گونه کمک و حمایت مالی و نظامی از کییف را باید مشروط به ورود این کشور به روند مذاکرات صلح با روسیه کرد.
نتیجه چنین شرایطی نیز نوعی وضعیت اضطراری و به عبارت بهتر احساس نوعی فوریت جدید در اروپاست- و البته عامل و باعث این وضعیت اضطراری هم تنها نگرانی و اجبار کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای تقویت وضعیت و بودجه دفاعی خود با توجه به بدبینی دیرینه ترامپ به ناتو نیست، بلکه بیشتر کشورهای قاره سبز نگران حفظ جریان کمکهای مالی و نظامی آمریکا به اوکراین هستند.
دونالد تاسک نخستوزیر لهستان در راستای همین نگرانیها بود که در نشستی با همتایان خود در کشورهای حوزه بالتیک و شمال اروپا گفت که «اروپا باید آماده باشد دستکم بخشی از حمایت آمریکا از اوکراین را بر عهده گرفته و از این منظر جایگزین آمریکا در این زمینه شود».
بر پایه این اضطرار و اضطراب بوده که کشورهای اروپایی شروع به تولید تجهیزات نظامی بیشتر در داخل مرزهای اتحادیه اروپا کردهاند و همچنین در حال جستوجوی جهان برای ذخیره مهمات اوکراین هستند.
با این حال تاخیر هشت ماهه ایجاد شده در مورد یک میلیون گلوله توپی که بروکسل وعده تهیه و تامیناش را داده بود، نگرانیهای موجود را تشدید کرده است.
اوکراین نیز در این میان به نوبه خود میزان تولید تسلیحات نظامی خود را افزایش داده است- که به ویژه در این زمینه میتوان به هواپیماهای بدون سرنشین اشاره کرد که به عمق خاک روسیه نفوذ کرده و تاسیسات نظامی و زیرساختهای این کشور را مورد حمله قرار میدهند.
به هر حال در کییف، وضعیت و حال و هوای تیره و تاری حاکم است؛ هرچند این امیدواری نیز در دل اوکراینیها زنده است که ترامپ متقاعد شود حمایت ایالات متحده آمریکا از اوکراین ادامه داشته باشد.
اگر در تمام دنیا یک چیز وجود داشته باشد که رئیسجمهور آینده آمریکا نمیخواهد به آن دیده و شناخته شود، بازندهبودن است. و اعلام آتشبس در جنگ اوکراین- البته به نفع روسیه- ممکن است به عنوان یک شکست استراتژیک برای آمریکا و غرب در نظر گرفته شود.
رشته این امیدواری برای اوکراینیها البته بسیار بسیار نازک و نحیف است؛ ولی با این حال این کشور به دنبال کوچکترین روزنه امید و سبکترین و نازکترین خسوخاشاک است که آنها را از این وضعیت نجات دهد.
متن کامل خبر را در بلومبرگ بخوانید