شناسهٔ خبر: 70031056 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

مدیر گروه کنترل بیماری‌های واگیردار علوم پزشکی کرمان:

شپش سر منحصر به طبقه خاصی نیست/ رعایت بهداشت فردی؛ نکته کلیدی

مدیر گروه کنترل بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: تابویی نسبت به بیماری شپش سر وجود دارد و آن را نشانه پایین بودن سطح بهداشت فردی و خانوادگی می‌دانند که موجب می‌شود فرد آلوده و خانواده حساسیت بی‌مورد نشان بدهند و گاهی بیماری را مخفی کنند.

صاحب‌خبر -

دکتر سعید صحبتی درباره پدیکولوزیس (بیماری شپش سر) اظهار کرد: این بیماری از طریق موجود بندپای خیلی کوچک به نام شپش در بین افراد منتقل می‌شود و در فصول سرد سال شایع‌تر است و معمولاً در کودکان و نوجوانان محصل به ویژه در دختر بچه‌ها که موهای بلندی دارند، مشاهده می‌شود.

وی افزود: در مرحله اول به نظر می‌رسد این بیماری مشکل مهمی نیست اما می‌تواند تبعات و عوارض متعددی داشته باشد؛ از بیماری‌های منتقله از طریق شپش تا عوارض روحی روانی که گاهی منجر به طرد اجتماعی، اُفت تحصیلی فرد مبتلا و افسردگی را به دنبال داشته باشد و می‌طلبد نسبت به تشخیص زودهنگام، درمان بیماری و پیشگیری از این عارضه برنامه‌ریزی داشته باشیم.

مدیر گروه کنترل بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: این بیماری طبقه خاصی در اجتماع را دربرنمی‌گیرد و حتی افراد با سطح بهداشتی بالا ممکن است درگیر شوند و در سازمان بهداشت جهانی گزارش‌هایی مبنی بر درگیری در سطح بالا در کشورهای اروپایی داریم.

وی اظهار کرد: رعایت نکردن بهداشت فردی و محیطی احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد مثل بسیاری از بیماری های دیگر که ارتباط مستقیم با رعایت بهداشت فردی در جامعه دارد.

انتهای پیام