به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند علی خامهزر در جلسه جمعبندی دستاوردهای نمایشگاه معدن اظهار کرد: خراسان جنوبی برای دومین سال متوالی با همکاری بخش خصوصی و حمایت بخش دولتی در نمایشگاه تخصصی معدن تهران شرکت کرده است.
وی افزود: هدف ما تنها شرکت کردن در اینگونه نمایشگاهها نیست بلکه هدف ما این است که از این رویدادها به عنوان ابزاری برای رسیدن به اهداف بزرگتر استفاده کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند، از بسط و گسترش حوزه معدن برای رونق اقتصادی استان به عنوان یکی از این اهداف یاد کرد و ادامه داد: خراسان جنوبی دارای 58 ماده معدنی است که در برخی از آنها مثل بنتونیت نمونه و سرآمد و شاخص کشوری هستیم به نحوی که بالای 70 درصد ذخایر بنتونیت کشور متعلق به خراسان جنوبی است.
خامهزر، به کیفیت بالای بسیاری از مواد معدنی استان اشاره و اذعان داشت: حدود 70 درصد ذخایر مواد نسوز کشور متعلق به خراسان جنوبی است که جوابگوی نیاز تمامی صنایع است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند به ذخایر معادن زغال سنگ استان اشاره کرد و گفت: معدن زغالسنگ طبس بزرگترین معدن زغالسنگ کشور است و علاوه بر این سنگهای گرانیتی گرانبهای زیادی در خراسان جنوبی وجود دارد.
خامهزر با اشاره به وجود کانیهایی که در آینده ممکن است در استان شناسایی شوند، افزود: در خراسان جنوبی شاهد شناسایی معادن طلا و مس خوبی هستیم و در حال حاضر 3 معدن طلا فعالیت دارند.
وی خراسان جنوبی را جزو استانهای سرآمد کشور در حوزه معدنی اعلام کرد و افزود: نیاز ما به شرکت در چنین نمایشگاههایی از جمله نمایشگاههایی که در کشورهای همسایه برگزار میشود، بسیار ضروری است تا بازار هدف مواد معدنی ما از این طریق شناسایی شوند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند از انتقال تکنولوژی و تجربه درحوزه اکتشاف و برداشت مواد معدنی به عنوان دیگر اهداف شرکت در این گونه نمایشگاهها یاد و اذعان کرد: بخش خصوصی استان بیشتر شرکتهای کوچکی هستند که توان شرکت در نمایشگاهها را با کیفیت خوبی ندارند. بنابراین اتاق بیرجند با همکاری بخش خصوصی پاویونی را در نظر میگیرد و امکانات لازم را برایشان فراهم میکند تا در قالب تور تجاری توانمندیهای استان را معرفی کنند.
خامهزر، بر معرفی توانمندیهای معدنی استان در اینگونه رویدادها تاکید کرد و افزود: ما از حضور شرکتهای معدنی برای سرمایهگذاری در استان استقبال میکنیم تا سهم خراسان جنوبی از اقتصاد معدنی رشد پیدا کند.
وی با بیان اینکه به دلیل بالا بودن هزینههای معدنی سرمایه گذاران بومی استان کمتر ورود پیدا کردهاند، ادامه داد: اشتغال حوزه معدن هم هنوز در استان به جایگاهی که باید برسد، نرسیده است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند، از شکاف تکنولوژی در حوزه معدن به دلیل تحریم به عنوان یکی از مشکلات این حوزه نام برد و گفت: ماشین آلات برخی از حوزههای معدنی فرسوده هستند که این کیفیت خود را در قیمت تمام شده محصول نشان میدهد و در نتیجه قدرت رقابت را از ما گرفته است.
وی ادامه داد: در حوزه سنگهای معدنی هم بیشتر خام فروشی از استان انجام میشود و فرآوری در سایر استانها که میطلبد در این حوزه هم سرمایه گذاریهای خوبی انجام شود.
خامهزر، به دیدارها و مذاکراتی که با شخصیتها و سرمایه گذاران مختلف در این نمایشگاه انجام گرفته، اشاره و بیان کرد: امیدواریم این نشستها برای افزایش توان معدنی استان مثمر ثمر باشد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند با تاکید بر اینکه تلاش داریم در نمایشگاههای جهانی هم شرکت کنیم، اظهار امیدواری کرد سهم خراسان جنویی از حوزه اقتصاد معدنی افزایش یابد.
انتهای پیام/254
∎