به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،طبق گفته سید حبیباله موسوی بهار، افرادی که با مواد شیمیایی مانند دود سیگار، بخارات تینر، رنگها، جوشکاری و تراشکاری در تماس هستند، بیشتر از دیگران در معرض این بیماری قرار دارند.
دکتر موسوی بهار، فوق تخصص اندویورولوژی، توضیح داد که سرطان مثانه بیشتر در مردان مشاهده میشود. او افزود که کار با مواد شیمیایی صنعتی مانند رنگها، بنزین و تینر، یا فعالیتهایی نظیر جوشکاری و تراشکاری، میتواند بهطور مستقیم به بروز این سرطان منجر شود. همچنین، یکی از بزرگترین عوامل خطر برای ابتلا به سرطان مثانه، استعمال سیگار است.
این متخصص در ادامه به تفاوتهای جنسیتی در شیوع بیماریهای اورولوژیک اشاره کرد و بیان داشت که برخی بیماریها در یک جنس بیشتر شایع هستند. به عنوان مثال، سنگ کلیه در مردان دو برابر بیشتر از زنان دیده میشود، در حالی که عفونتهای مجاری ادراری بهطور معمول در زنان بیشتر از مردان شایع است. همچنین، مشکلاتی چون بیاختیاری ادراری در زنان رایجتر است و ناهنجاریهای مادرزادی کلیه نیز در جنس مونث بیشتر مشاهده میشود.
موسوی بهار همچنین به رابطه بین چاقی و افزایش خطر بیماریهای کلیوی اشاره کرد و گفت که اضافه وزن میتواند در بروز سنگ کلیه تأثیرگذار باشد، بهویژه در افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به سنگ کلیه دارند.
رئیس پانزدهمین کنگره اندویورولوژی و یورولاپاراسکوپی ایران هدف این کنگره را ارتقاء سطح دانش متخصصان در حوزه درمانهای کمتر تهاجمی بیماریهای کلیه و دستگاه تناسلی دانست. وی در ادامه افزود که این کنگره از ۱۴ تا ۱۶ آذر ۱۴۰۳ در هتل قلب بیمارستان شهید رجایی برگزار خواهد شد و متخصصانی از کشورهای مختلف از جمله عراق، افغانستان، آمریکا، کانادا و کشورهای اروپایی در آن حضور خواهند داشت.