شناسهٔ خبر: 70030538 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مردم‌سالاری‌آنلاین | لینک خبر

سورپرایزهای وزیر کشور با انتصابات متفاوت در «صندلیِ استانداری» - مردم سالاری آنلاين

اسکندر مومنی، وزیر کشور تا این لحظه ۲۸ استاندار منصوب کرده است، انتصاباتی که گاه با استقبال اهالی سیاست همراه شد و گاه با انتقادات آنان.

صاحب‌خبر -

 پرونده انتصاب استانداران در دولت چهاردهم در مرحله نهایی شدن است و تنها سرنوشت استانداران ۳ استان هرمزگان، آذربایجان غربی و البرز مشخص نیست. انتصاباتی که تا حد زیادی با پیش بینی های ابتدایی متفاوت بوده است.

اسکندر مومنی در شرایطی سکانداری وزارت کشور را بر عهده گرفت که به خاطر داشتن پیشینه نظامی مورد انتقاد حامیان انتخاباتی مسعود پزشکیان قرار گرفت، اما اقدامات و انتخاب استانداران توسط او نشان داد که مومنی علاقه ای به انتخاب استانداران نظامی ندارد. همچنین رفاقت دیرینه اش با پزشکیان حکایت از آن دارد که وزیر کشور بیش از همه در مسیر فکری رئیس جمهوری حرکت خواهد کرد. 

حضور پرتعداد استانداران بومی در دولت پزشکیان

مرور سوابق استانداران منصوب شده در دولت پزشکیان نشان می دهد که انتخاب استاندارها از اهمیت ویژه ای برای دولت و علی الخصوص وزیر کشور برخوردار است. چنانچه استانداران به عنوان بالاترین مقام اجرایی در هر استان، نقش بسزایی در اجرای سیاست‌های دولت در سطح منطقه‌ای ایفا می‌ کنند؛ از این رو، اسکندر مومنی ضمن تشکیل یک کمیته برای انتخاب استانداران، شروط مهمی را از جمله بومی بودن استانداران و آشنایی آنان با مسائل استانی را برگزیده بود. 
بررسی رزومه استانداران منصوب شده تا به امروز نشان می‌دهد که بخش قابل توجهی از استانداران از دل استان های محل تولد خود انتخاب شدند. بهرام سرمست استاندار آذربایجان شرقی متولد شهر بناب است و غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی از دل همین استان بزرگ انتخاب شده‌ است. هادی حق‌شناس، استاندار گیلان و محمدرضا بابایی، استاندار یزد هم از دیگر استانداران بومی هستند. 
مسعود امامی یگانه استاندار اردبیل هم متولد همین استان بوده و در سال های ۹۸ تا ۱۴۰۰ به عنوان فرماندار اردبیل منصوب شده بود. احمد کرمی هم که به عنوان استاندار ایلام انتخاب شده، متولد آبدانان بوده و به مدت ۶ سال معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری ایلام را برعهده داشته است. 
یدالله رحمانی نیز گرچه استاندار بومی نیست اما دوره های مدیریتی خود را در استان کهکیلویه و بویراحمد آغاز کرده است و حال در قامت استاندار در این استان ایفای مسئولیت خواهد کرد. با این حال، بومی بودن استانداران در استان های دیگری چون تهران، قم، سمنان، خراسان شمالی، فارس، قزوین و همدان اگر چه به این شکل توجه نشده است اما افراد انتخاب شده سابقه حضور در استانداری و وزارت کشور را در کارنامه خود داشته اند. 

زنان سهمی نگرفتند اما...

یکی از مواردی که مسعود پزشکیان همواره در ایام انتخابات بر روی آن تاکید داشت، استفاده از اهل تسنن، کرد، لر، بلوچ، اعراب و دیگر قومیت ها و البته زنان در عرصه مدیریتی کشور بود. نکته‌ای که پزشکیان پس از رئیس جمهور شدن نیز به آن توجه داشت. هر چند که در میان وزرای پزشکیان تنها یک زن حضور دارد و ردپایی از اهل تسنن در میان آنان وجود ندارد اما رئیس دولت چهاردهم تلاش کرده تا از اقلیت دینی و قومیتی در رده‌هایی معاونین، استانداران و ... استفاده کند و اصرار ویژه‌ای نیز برای روی انتصاب آنان دارد.
در میان استانداران نیز آرش زره‌تن لهونی اولین کرد و اهل سنت است که به سمت استانداری رسیده است، محمدرضا موالی‌زاده، استاندار خوزستان هم اولین عربی است که به این مقام رسیده و البته استاندار سیستان و بلوچستان هم یک بلوچ اهل سنت است.
با این حال، پیش بینی ها بر این بود که در دولت پزشکیان زنان هم به سمت استانداری برسند، پیش بینی که با واکنش مثبت سخنگوی زن دولت همراه شد اما رنگ حقیقت به خود نگرفت.  با این وجود تا کنون ۳ زن در استان های فارس(بتول معلم)، کردستان(سودابه ضرغام نژاد) و گیلان( عصمت محمد دوست) به عنوان فرماندار منصوب شدند.

بازگشت استانداران سابق 

از دیگر نکاتی که به کررات خطاب به وزیر کشور گفته می‌شود، استفاده و بهره گیری از بدنه وزارت کشور در استانداری‌ها بخاطر حساسیت جایگاه استانداران است. نکته‌ای که مورد توجه اسکندر مومنی هم قرار گرفته و انتصابات نشان می‌دهد که این مسئله در اکثر استان‌ها اعمال شده است.
به طور مثال، غلامحسین مظفری که در دولت سید محمد خاتمی، به عنوان «نخستین فرماندار بومی کشور در شهرستان نیشابور» (بومی از ابتدای تأسیس شهرداری نیشابور) در دولت پزشکیان نیز در مصدر استانداری قرا رگرفته است.
مهدی جمالی‌نژاد، استاندار اصفهان هم در خرداد سال ۹۴ به عنوان شهردار این استان انتخاب شده و در سال ۹۷ هم به عنوان معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور انتخاب شد
محمد صادق معتمدیان، استاندار جدید تهران، هم ضمن همکاری با دولت‌های دوازدهم و سیزدهم، مُهر استانداری استان‌های خراسان جنوبی، خراسان رضوی و آذربایجان غربی را در کارنامه خود دارد. بهرام سرمست و هادی حق‌شناس نیز از دیگر چهره‌هایی هستند که در دولت روحانی به عنوان استاندار قم و استاندار گلستان فعالیت می‌کردند. 
آرش زره‌تن لهونی نیز که در مجلس یازدهم ردای نمایندگی به تن داشت، مدتی به عنوان معاون امور اقتصادی استاندار کردستان مشغول به کار بوده است. حمید ملانوری نیز سابقه استانداری خراسان جنوبی و مدیرکل سیاسی وزارت کشور را در کارنامه دارد. ارسلان زارع، احمد کرمی، محمد جواد کولیوند و مسعود امامی یگانه از دیگر استاندارانی هستند که سابقه حضور در استان ها را دارند. 

این استانداران حامی پزشکیان بودند

همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهد برخی از استانداران دولت چهاردهم، از حامیان انتخاباتی مسعود پزشکیان بودند. جعفر مردانی استاندار چهارمحال بختیاری، مسعود امامی یگانه استاندار اردبیل و محمدعلی طالبی استاندار کرمان از روسای ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان بودند. محمدجواد کولیوند از دیگر حامیان پزشکیان است که به سمت رئیس ستاد کشوری او منصوب شد. 

کدام استانداران نماینده مجلس بودند؟

در میان برخی از استانداران دولت چهاردهم، برخی از آنان سابقه پارلمانی هم در کارنامه‌ی خود دارد. هادی حق‌شناس و و غلامحسین مظفری از نمایندگان مجلس هفتم بودند و محمدرضا موالی زاده نیز تجربه حضور در دوره‌های چهارم و پنجم مجلس را دارد. آرش زره تن لهونی هم از نمایندگان مجلس یازدهم و محمد جواد کولیوند از نمایندگان مجلس دهم بودند. 
همچنین در هفته گذشته، محمد آشوری تازیانی، نماینده بندرعباس، قشم و ابوموسی از نمایندگی مجلس برای حضور در استانداری هرمزگان استعفا داد که هنوز در دستور کار نمایندگان قرار نگرفته است.
* در جدول زیر می‌توانید با ۲۸ استاندار دولت چهاردهم و سوابق آنان آشنا شوید. 
ردیف استان نام استاندار محل تولد گرایش سوابق
۱ آذربایجان شرقی بهرام سرمست بناب (آذربایجان شرقی) اصلاح‌طلب * بهرام سرمست متولد ۱۳۴۸ در شهر بناب بوده و دانش‌آموخته دکترای علوم سیاسی است.
* سرمست مسئولیت مدیرکل سیاسی وزارت کشور، مدیرکلی سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری تهران، مدیرکل سیاسی و انتظامی استانداری آذربایجان شرقی، سرپرستی فرمانداری تبریز، را تجربه کرده‌ است. سرمست مدتی نیز سرپرست معاونت سیاسی وزارت کشور بوده است.
*سرمست در دولت حسن روحانی چهار سال مسئولیت استاندار قم را عهده‌دار بود.
۲ آذربایجان غربی --------- --------- --------- ---------
۳ اردبیل مسعود امامی یگانه اردبیل اصلاح‌طلب * مسعود امامی متولد سال ۱۳۵۶ در استان اردبیل است. او در سال ۱۳۷۹ در رشته مهندسی کشاورزی از دانشگاه فارغ التحصیل شد، اما به دلیل علاقه‌ای که به هنر و معماری داشت؛ مراحل تحصیل را در رشته معماری طی نمود و در سال۱۳۹۴ در رشته کارشناسی مهندسی معماری و در سال ۱۳۹۶ در رشته کارشناسی ارشد مهندسی معماری فارغ التحصیل شد.
* امامی یگانه دارای مدرک ممتاز در رشته خوشنویسی و عضو انجمن خوشنویسان ایران بوده و در زبان انگلیسی مدرک IELTS دارد. همچنین او در چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری، مسوولیت ستاد مردمی دکتر مسعود پرشکیان در استان اردبیل را به عهده داشت.
* او در سال ۱۳۹۸ از سوی وزیر کشور وقت به عنوان فرماندار اردبیل منصوب شد و در بازه زمانی ۱۳۹۸ الی ۱۴۰۰ در این سمت مشغول فعالیت بود و با آغاز به کار دولت سیزدهم از سمت خود برکنار گردید.
۴ اصفهان مهدی جمالی نژاد اصفهان اصولگرا * مهدی جمالی نژاد متولد سال ۱۳۴۸ در استان اصفهان بود. جمالی نژاد دارای دکترای برنامه ریزی شهری از دانشگاه اصفهان است و از چهره‌های اصولگرا و عضو جبهه پایداری به شمار می‌رود.
* جمالی‌نژاد در سال ۱۳۹۷ به عنوان معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور انتخاب شد و رئیس پیشین سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور و شهردار پیشین شهرهای اصفهان و یزد نیز بوده است.
* جمالی‌نژاد در تاریخ چهارم شهریور ۱۳۹۶ با رأی هر ۱۱ عضو شورای اسلامی شهر یزد سکان شهرداری این شهر را به‌دست گرفت. او پیش از این نیز در خرداد ۱۳۹۴ با انتخاب اکثریت شورای اسلامی شهر اصفهان، شهردار شهر اصفهان شده بود.
۵ البرز --------- --------- --------- ---------
۶ ایلام احمد کرمی آبدانان (ایلام) اصولگرا * احمد کرمی متولد روستای قدح از توابع شهرستان آبدانان بوده و دارای مدرک دکتری عمران گرایش برنامه‌ریزی شهری است که دوران مدیریت خود را در معاونت برنامه‌ریزی فرمانداری ایلام آغاز و پس از آن به‌عنوان فرماندار شهرستان دره شهر منصوب شد.
* او به مدت شش سال در دو مقطع ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری ایلام را برعهده داشته است و از بهمن سال ۱۳۹۲ تا دی ۱۳۹۶ عهده دارد سمت مدیرکلی مدیریت بحران استانداری ایلام بوده است.
* از جمله سوابق اجرایی احمد کرمی، سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری ایلام، مشاور استاندار ایلام، فرماندار شهرستان دره‌شهر، معاون عمرانی و برنامه‌ریزی فرمانداری ایلام، رئیس قرارگاه اربعین استان ایلام در مرز مهران در سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰، قائم مقام شورای مدیریت بحران استان، عضو هیئت مدیره شرکت آب و و فاضلاب استان، رئیس شورای اداری و استخدامی شهرداری‌های استان و رئیس شورای فنی استان، رئیس کارگروه حمل‌ونقل و ترافیک استان و رئیس کارگروه شهرسازی و امور زیربنایی استان است.
۷ بوشهر ارسلان زارع دشتی(بوشهر) اصلاح‌طلب * ارسلان زارع متولد ۱۳۴۶ شهر کاکی از توابع شهرستان دشتی است. او پس از اخذ دیپلم به تحصیلات خود ادامه داد و موفق به اخذ لیسانس در دو رشته تاریخ و سپس علوم قضایی شد. زارع سپس تحصیلات خود در مقطع فوق لیسانس ادامه داد و موفق به اخذ دو مدرک کارشناسی ارشد در رشته های حقوق خصوصی و همچنین مدیریت دولتی شد.
* او از فرمانداران دولت اصلاحات در زمان ریاست جمهوری سید محمد خاتمی است و پیش از روی کار آمدن دولت احمدی نژاد فرماندار دیر بود. او پس از انتصاب فرماندار جدید تحصیلاتش را در مقطع دکتری در رشته مدیریت اقتصاد ادامه داد.
* زارع نویسنده چندین مقاله علمی از جمله ۵ مقاله ISI در مجلات علمی و پژوهشی آسیا و آمریکاست.
* استانداری گیلان، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گیلان، معاونت فرمانداری شهرستان دشتی (از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۱)، فرمانداری شهرستان دیر (از سال ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۵) و فرمانداری شهرستان دشتستان از جمله سوابق سیاسی او است.
۸ تهران محمدصادق معتمدیان کرمانشاه اصواگرا * محمدصادق معتمدیان، استاندار جدید تهران متولد سال ۱۳۴۹ در شهر کرمانشاه است.
* این استاندار ۵۴ ساله، مدرک کارشناسی اقتصاد و کارشناسی ارشد مدیریت را از دانشگاه ارومیه در استان آذربایجان غربی کسب کرده است.
* معتمدیان پاییز ۱۳۹۷ به عنوان استاندار خراسان جنوبی عازم بیرجند و سال ۱۳۹۹ استاندار خراسان رضوی شد.
* او در مهر ماه سال ۱۴۰۰ هم به عنوان استاندار آذربایجان غربی در دولت سیزدهم انتخاب شد.
۹ چهارمحال و بختیاری جعفر مردانی شهر کرد اصلاح‌طلب * جعفر مردانی گرم‌دره متولد سال ۱۳۵۱ و شهر کرد است. او از نیروهای وزارت کشور است که در سالیان متوالی در استانداری چهارمحال و بختیاری مشغول خدمت بوده است.
* مردانی پیش از اسفند سال ۱۳۹۵ تا بهمن ۱۴۰۰ معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار، مدیرکل دفتر سیاسی و انتخاباتی استانداری چهارمحال و بختیاری بوده است.
* او رئیس ستاد امید مسعود پزشکیان در این استان هم بود.
۱۰ خراسان جنوبی محمدرضا هاشمی شیروان(خراسان شمالی) اصولگرا * محمدرضا هاشمی متولد سال ۱۳۴۹ در شهرستان شیروان است. او استاندار سمنان در دولت سیزدهم بوده و سمت فرماندار مشهد را بر عهده داشته است.
* هاشمی پیش از این به عنوان معاون استاندار و فرماندار شهرستان مشهد (از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰)، سرپرست استانداری استان قم (در سال ۱۳۹۷) و معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی این استان (در سال ۱۳۹۶)، فرماندار شاهرود، مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری خراسان شمالی (در سال ۱۳۹۲) فعالیت داشته‌است. وی همچنین در سال ۱۳۹۰ به عنوان فرماندار نمونه استان خراسان شمالی، در سال‌های ۱۳۹۳ و ۱۳۹۵ به عنوان فرماندار برتر استان سمنان و در سال ۱۳۹۸ به عنوان فرماندار برتر استان خراسان رضوی انتخاب شد.
۱۱ خراسان رضوی غلامحسین مظفری نیشابور(خراسان رضوی) اصلاح‌طلب *غلامحسین مظفری متولد سال ۱۳۴۷ و در روستای کم جمعیت در بخشِ مرکزی شهرستان نیشابور است.
* مظفری پس از پایان تحصیلات دانشگاهی در سال ۱۳۷۲ در رشته مهندسی کشاورزی به فعالیت در سازمان جهاد دانشگاهی مشهد مشغول فعالیت و در سال ۱۳۷۷، رئیس جهاد دانشگاهی استان خراسان شد.
* او در خرداد ۱۳۷۷ از سوی وزیر وقت، در دولت سید محمد خاتمی، به عنوان «نخستین فرماندار بومی کشور در شهرستان نیشابور» (بومی از ابتدای تأسیس شهرداری نیشابور) آغاز به فعالیت کرد و تا اسفند ۱۳۷۹ در مقامِ فرمانداری نیشابور باقی ماند.
* پس از دوران فرمانداری به سمت معاونت برنامه‌ریزی و اداری – مالی استانداری خراسان منصوب شد. نمایندگی مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابی شهرستان نیشابور، مدیریت بانک شهر و معاونت استانداری استان تهران از فعالیت‌های بعدی مظفری است.
* مظفری در سال ۱۳۹۷ از سوی مرتضی بانک، مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به عنوان رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش منصوب و در تاریخ ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ از مقام مدیر عاملی برکنار شد.
۱۲ خراسان شمالی بهمن نوری قائم شهر(مازندران) (اعتدال) مستقل * بهمن نوری متولد سال ۱۳۴۱ در قائم شهر مازندران است. او از سال ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۷، شهردار منطقه ۸ تهران بوده است و و مسئولیت‌های مختلفی را در حوزه‌های مختلف اجرایی و عمرانی در استان‌های مازندران و تهران تجربه کرده است.
* وی دارای مدرک مهندسی کامپیوتر (نرم افزار) و کارشناسی ارشد مدیریت تکنولوژی از دانشگاه علم و صنعت تهران است و پیشینه تدریس در مرکز استعدادهای درخشان و برخی مراکز آموزشی را در کارنامه علمی خود دارد.
* مدیرکل برنامه ریزی و توسعه شهری امور فنی و عمرانی شهرداری تهران و شهردار منطقه هشت تهران از سوابق اجرایی نماینده عالی دولت چهاردهم در استان است. نوری از سال ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۷، شهردار منطقه ۸ تهران بوده است و  در طول دوره مدیریتی خود، او سال ۱۳۹۵ در جشنواره شهید رجایی به عنوان شهردار نمونه تهران انتخاب و تجلیل شد.
۱۳ خوزستان محمدرضا موالی‌زاده خرمشهر اصلاح‌طلب *محمدرضا موالی‌زاده متولد سال ۱۳۳۹ در شهر خرمشهر است و فرمانداری اهواز را به عهده داشت.
* موالی زاده در ادوار چهارم و پنجم به عنوان نماینده اهواز در مجلس حضور داشت و در فاصله سال‌های ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۲ هم معاون امور مجلس، حقوقی و بین‌الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بود.
* او در سال ۱۳۷۹، به سمت سفیر جمهوری اسلامی ایران در الجزایر منصوب شد.
۱۴ زنجان محسن صادقی زنجان اصولگرا * محسن صادقی متولد سال ۱۳۴۴ در زنجان است. تحصیلات او در رشته علوم سیاسی و ژئوپولیتیک بوده است. همچنین مدرک کارشناسی ارشد روابط بین‌الملل و دکترای تاریخ سیاسی ایران دارد.
* از جمله مسئولیت‌های پیشین او می‌توان به معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری‌های خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان، مدیرکلی امنیتی وزارت کشور، مدیرکلی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه و رئیس کمیته امنیت ملی مجمع تشخیص مصلحت نظام اشاره کرد. او در دولت دوازدهم سرپرستی دفتر بازرسی ویژه نهاد ریاست‌جمهوری را برعهده داشت.
* او در برهه‌ای نیز مشاور مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری فعلی و وزیر اسبق کشور بوده است.
۱۵ سمنان محمدجواد کولیوند تویسرکان(همدان) اصلاح‌طلب * محمد جواد کولیوند متولد سال ۱۳۴۶ در شهرستان تویسترکان در استان همدان است. او سابقه حضور در مجلس در دوره‌های نهم و دهم در حوزه انتخابیه کرج در استان البرز را در کارنامه خود دارد. او در جریان انتخابات مجلس دوازدهم ردصلاحیت شد.
* کولیوند در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری، از نامزدی مسعود پزشکیان حمایت کرد. پزشکیان او را به‌عنوان رئیس ستاد کشوری خود منصوب کرد.
۱۶ سیستان و بلوچستان منصور بیجار زاهدان( سیستان و بلوچستان) اصلاح‌طلب * منصور بیجار متولد سال ۱۳۵۳ و در شهر زاهدان است. او نخستین فرد اهل سنت و بلوچ بوده که به سمت استانداری رسیده است. او تحصیلاتش را تا مقطع ارشد در رشته عمران ادامه داد. بیجار پیش از این معاون امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان بود.
* معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان، مدیرکل دفتر فنی استانداری و معاونت امور عمرانی فرمانداری و مسئول نظام  مهندسی خاش را سوابق کاری خود دارد.
۱۷ فارس حسینعلی امیری سنقر(کرمانشاه) (اعتدال) مستقل * حسینعلی امیری در بهمن ماه سال ۱۳۴۵ در سنقر کلیایی از توابع استان کرمانشاه متولد شده است. پس از آن مدرک کارشناسی خود را از دانشکده علوم قضایی قوه قضاییه، کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه شیراز و دکترایش را در رشته حقوق عمومی از دانشگاه علوم و تحقیقات دریافت کرده است. او با زبان های کردی، ترکی، عربی و انگلیسی آشنایی دارد.
* امیری از جمله قضاتی است که تقریباً همه مناصب قضایی را از جمله دادیاری تحقیق، دادیاری اظهار نظر، دادیاری ناظر زندان، دادیاری سرپرستی، معاونت دادستان، جانشینی دادستان، دادستان عمومی، دادستانی انقلاب، رییس دادگاه عمومی، قائم مقام رئیس کل دادگستری استان، رییس شعبه دادگاه تجدید نظر استان، رییس کل دادگستری در چند استان و مستشار دیوانعالی کشور و معاونت رئیس قوه قضاییه و ریاست سازمان ثبت اسناد و املاک کشور را تجربه کرده است.
* امیری به عنوان معاون رئیس جمهور در امور مجلس در دولت اول حسن روحانی فعالیت می کرد، او سابقه قائم مقامی وزیر کشور، مشاور رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، مستشاری دیوانعالی کشور، عضویت در شورای نگهبان قانون اساسی، معاونت رئیس قوه قضائیه و نیز ریاست سازمان ثبت اسناد و املاک کشور را داراست.
۱۸ قزوین محمد نوذری چهارمحال و بختیاری اصلاح‌طلب * نوذری متولد سال ۱۳۵۲ در استان چهارمحال و بختیاری است. او دارای دکترای جامعه‌شناسی سیاسی است. او پیش از حضور در ایلام، فرمانداری شهرستان «اردل» در استان چهارمحال و بختیاری را بر عهده داشت.
* نوذری در دولت دوازدهم از ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ تا ۳۰ آبان ۱۴۰۰ استاندار ایلام بود، وی همچنین پیش از استانداری ایلام سه سال در سمت معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار ایلام خدمت می‌کرد.
۱۹ قم اکبر بهنام‌جو همدان اصلاح‌طلب * او متولد سال ۱۳۴۶ در شهر همدان است. در رشته مهندسی عمران تحصیل کرده است. بهنام‌جو دارای ۲ فرزند و در دانشگاه های ملایر و شیراز تحصیل کرده است.
* بهنام‌جو از سال ۱۳۸۵، به مدت ١٠ سال در شرکت‌های گردشگری عهده دار سمت‌های معاونت و مدیرعاملی شرکت‌های گردشگری در امر مطالعه احداث هتل و آبدرمانی مجموعه‌های توریستی بوده و  آبان ماه سال ۱۳۹۶ از سوی دولت روحانی به عنوان استاندار اردبیل انتخاب شد.
۲۰ کردستان آرش زره‌تن لهونی پاوه (کرمانشاه) اصلاح‌طلب * زره تن لهونی متولد سال ۱۳۵۴ در شهرستان پاوه است. زره‌تن لهونی دکترای اقتصاد بین الملل دارد
* او نماینده کرمانشاه در مجلس یازدهم بود. او  دوره چهار ساله حضور خود در مجلس را در کمیسیون‌های اقتصادی نظیر برنامه و بودجه و تلفیق سپری کرده و سیاستمداران اهل سنت است.
* در کارنامه مدیریتی او فرمانداری جوانرود نیز دیده می شود. از دیگر سوابق اجرایی وی سرپرست جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه، مدیرکل بودجه جمعیت هلال احمر، عضو شورای اسلامی شهر سنندج، مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کردستان، عضو شورای عالی هلال احمر و معاون امور اقتصادی استاندار کردستان اشاره کرد.
۲۱ کرمان محمدعلی طالبی یزد اصلاح‌طلب * طالبی متولد ۱۳۵۲ در یزد و در سال ۱۳۷۰ در رشته مهندسی صنایع دانشگاه یزد پذیرفته شد. علاقه وی به علوم سیاسی موجب شد تا پس از یک سال از این رشته انصراف داده و در سال ۱۳۷۲ در مقطع کارشناسی علوم سیاسی دانشگاه تهران پذیرفته شود.
* او بهمن ۱۳۷۵ فعالیت در مرکز اسناد ریاست جمهوری را آغاز کرد و اسفند ۱۳۷۶ وارد استانداری یزد شد.
‌گفتنی است کارشناس امور اجتماعی، مسئول انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری، رئیس دبیرخانه شورای جوانان استان، بخشدار مرکزی، معاون فرماندار و سرپرست فرمانداری شهرستان خاتم، مشاور معاون سیاسی و امنیتی استاندار در امور شوراها، معاون و سرپرست دفتر امور اجتماعی و انتخابات استانداری، ‌بیش از پنج سال معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد و نهایتا سرپرست استانداری یزد مسئولیتهای پیشین طالبی بوده است.
* او در سال ۱۳۹۷ به عنوان استاندار یزد منصوب شد. او رئیس ستاد انتخابات مسعود پزشکیان در استان یزد بوده است.
۲۲ کرمانشاه منوچهر حبیبی کهگیلویه و بویراحمد --------- * منوچهر حبیبی متولد ۱۳۵۰ و  کهگیلویه و بویراحمد است. او کارمند رسمی وزارت کشور بوده و دارای تحصیلات لیسانس راه و ساختمان، فوق لیسانس مدیریت و دکترای برنامه ریزی شهری است.
*  در کارنامه اجرایی خود سرپرستی معاونت سیاسی و امنیتی استانداری قزوین، معاون امور عمرانی استانداری قزوین، معاون امور اقتصادی استانداری قزوین، معاون امور عمرانی استانداری کهکیلویه و بویر احمد، مدیرکل حراست استانداری کهکیلویه و بویراحمد، فرماندار گچساران، مدیرکل راه و ترابری استان کهکیلویه و بویراحمد، سرپرست فرمانداری قزوین و همچنین شهرداری یاسوج را دارد.
۲۳ کهگیلویه و بویراحمد یدالله رحمانی (شیراز) اصلاح‌طلب * یدالله رحمانی متولد ۱۳۴۳ در شهر شیراز دانش آموخته رشته اقتصاد در سطح کارشناسی ارشد است.
* او دوره مدیریتی خود را از استان کهگیلویه و بویراحمد و سازمان مدیریت و برنامه ریزی آغاز کرده است. به مدت سه سال در این سازمان مدیریت کرد و پس از آن در استان بوشهر، ایلام، چهارمحال و بختیاری به عنوان رئیس سازمان برنامه ریزی سمت داشته است.
* رحمانی سال‌ها به عنوان معاون سازمان برنامه ریزی استان تهران و مدتی معاون استاندار فارس بوده است.
* او پس از آن به مدت ۷ سال عضو هیئت مدیره شرکت شهرهای جدید ایران فعالیت داشته است.
۲۴ گلستان علی اصغر طهماسبی بندرگز(گلستان) اصلاح‌طلب * علی اصغر طهماسبی متولد سال ۱۳۴۱ در شهرستان بندرگز است. او دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت و برنامه‌ریزی است و سال‌های زیادی را در نهادهای امنیتی - اطلاعاتی خدمت کرده است.
* او اواخر دهه هشتاد و اوایل دهه ۹۰ قائم مقام و معاون اداره‌کل اطلاعات گلستان بود و در دوره استانداری صادقلو در سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶، معاون سیاسی و امنیتی استاندار گلستان بود.
* طهماسبی همچنین ریاست ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان گلستان را در کارنامه دارد. عضو کارگروه دائمی اقتصاد مقاومتی مجمع تشخیص مصلحت نظام و دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گلستان از دیگر سوابق وی است.
۲۵ گیلان هادی حق شناس اسپند(گیلان) اصلاح‌طلب * حق شناس متولد سال ۱۳۴۶ در اسپند (از توابع صومعه‌سرا) است.
* حق‌شناس، کارشناسی برق را از دانشگاه علم و صنعت تهران أخذ نموده و وارد سازمان بنادر شد.
* در در سال ۱۳۹۸ به عنوان استاندار گلستان در دولت دوازدهم منصوب شد؛ مدیرکلی بنادر و دریانوردی مازندران، خوزستان، گیلان، عضو هیئت مدیره منطقه ویژه اقتصادی بندرانزلی، رئیس هیئت قایقرانی استان گیلان، نماینده بندر انزلی در دوره هفتم مجلس شورای اسلامی، مشاور مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی  از سوابق اجرایی وی است.
۲۶ لرستان سعید شاهرخی خرم آباد (اعتدال) مستقل * سعید شاهرخی متولد ۱۰ شهریور ۱۳۴۴ در خرم‌آباد است.
*شاهرخی در آبان ماه سال ۱۳۹۷ توسط دولت روحانی به عنوان استاندار همدان منصوب شد و تا مهر ۱۴۰۰ نیز بر این سمت باقی ماند.
* استاندار جدید لرستان، از سال ۱۳۹۲ تا سال ۱۳۹۷، معاون سیاسی و امنیتی استان‌ های همدان، قزوین و لرستان را در کارنامه خود دارد. او سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری لرستان، فرمانداری نهاوند، فرمانداری اسدآباد، شهرداری ملایر، شهرداری تویسرکان و شهرداری قروه درگزین را هم تجربه کرده است.
۲۷ مازندران مهدی یونسی رستمی بهشهر(مازندران) اصلاح‌طلب * مهدی‌ یونسی رستمی متولد سال ۱۳۴۱ در شهرستان بهشهر است.
* او متخصص اورولوژی – فلوشیپ فوق تخصصی جراحی کلیه، مجاری ادراری، اندویورولوژیست و از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران است که ریاست دانشگاه علوم پزشکی مازندران را در کارنامه مدیریتی خود دارد.
* او همچنین رئیس ستاد انتخاباتی پزشکیان در مازندران بود. یونسی مسئول پرسنلی و گزینش برخی نهادها و ارگان‌های امنیتی کشور، عضویت در شورای فرماندهی قرارگاه سیدالشهدا و عضویت در قرارگاه رمضان نیز بوده است.
۲۸ مرکزی مهدی زندیه وکیلی اراک (اعتدال) مستقل * مهدی زندیه وکیلی متولد سال ۱۳۵۴ در اراک و دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته عمران است که سابقه مدیرکلی مسکن و شهرسازی استان مرکزی، مدیرکلی راه و شهرسازی استان هرمزگان و همچنین معاونت امور عمرانی استانداران مرکزی و سمنان را در کارنامه خود دارد.
* او در آبان ماه سال ۱۳۹۴ زمانی که محمود زمانی قمی استاندار وقت مرکزی بود، از سمت خود برکنار شد.
* مهدی دوستی، استاندار وقت هرمزگان در سال ۱۴۰۲، زندیه وکیلی را به سمت معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان منصوب کرد.
۲۹ هرمزگان --------- --------- --------- ---------
۳۰ همدان حمید ملانوری انار(کرمان) (اعتدال) مستقل * ملانوری متولد سال ۱۳۵۱ در استان کرمان است.
* ملانوری دارای کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری بوده و استاندار پیشین خراسان جنوبی بود.
* او خدمت در مجموعه وزارت کشور را با بخشداری انار آغاز کرد، پس از آن سال‌ها به عنوان شهردار بهرمان فعالیت کرد و سپس به عنوان معاون استاندار و فرماندار ویژه رفسنجان انتخاب شد.
* ملانوری پس از پایان دوران خدمت در شهرستان رفسنجان به عنوان مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری کرمان انتخاب شد. همچنین سرپرستی معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی و معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمان را در سوابق خدمتی خود تجربه کرده است. وی از سال ۱۳۹۷ تا پیش از انتصاب به عنوان استاندار خراسان جنوبی، مدیرکل سیاسی وزارت کشور بود.
۳۱ یزد محمدرضا بابایی اکبرآباد(یزد) اصولگرا * بابایی در سال ۱۳۴۵ در در محله اکبرآباد یزد به دنیا آمد.
* او در سال ۷۴ موفق به اخذ مدرک لیسانس در رشته مدیریت صنعتی از  دانشگاه یزد شد، فوق لیسانس خود را در رشته علوم قرآن وحدیث از دانشگاه یزد در سال ۸۹ اخذ کرده و دوره دکتری را در رشته علوم قرآن وحدیث در دانشگاه  اصول الدین تهران گذراند.
*  کارشناس صنایع در استانداری یزد، کارشناس تولید و بهره وری، رئیس اداره امور مالی استانداری یزد، بخشدار اشکذر، معاون فرماندار یزد، مدیرکل اداری مالی استانداری یزد، فرماندار مهریز و معاون برنامه ریزی استانداری یزد از جمله سوابق وی محسوب می‌شود.
* به زبان انگلیسی، عربی و فرانسه مسلط است.