جوان آنلاین: علی کوثری کارگردان مستند «کی پاپ» میگوید فیلمش درباره نوجوانان و حال و هوای نوجوانی است.
علی کوثری کارگردان مستند «کی پاپ» درباره موضوع مستند خود توضیح داد: حدودا ۲۰ سالی از پخش سریال «جواهری در قصر» صداوسیما میگذرد و شاید کسی فکر نمیکرد که با پخش این سریال و ادامه دادن سریالهای کرهای، مسیر هواداری نسل نوجوان و جوان آینده تغییر کند.
وی ادامه داد: کره جنوبی روی صنعت فرهنگی سرمایه گذاری جدی و طولانی مدتی انجام داده بود و در حال حاضر نمود این سرمایه گذاری در اکثر کشورها قابل مشاهده است. هوادارای محصولات کرهای در نسل جدید به سریال و موسیقی ختم نمیشود و ابعاد گستردهای دارد که والدین و معلمان مدارس و مسئولین را نگران کرده است. در این مستند به توضیح و سیر پیشرفت محصولات فرهنگی کره جنوبی و علل هواداری آن پرداخته میشود.
کوثری درباره نحوه شکلگیری ایده این مستند بیان کرد: ایده اولیه مستند در سال ۱۴۰۰ و در دوره کرونا شکل گرفت. به علت در دسترس قرار گرفتن تلفنهای همراه و اینترنت برای دانش آموزان به صورت همگانی، برخوردهایی با این پدیده داشتم. کم و بیش تحقیقات راجع به این مسئله را شروع کردم و سرانجام در سال ۱۴۰۲ تصمیم به ساخت مستند گرفتم.
وی درباره پروسه تولید مستند «کی پاپ» مطرح کرد: بعد از شکل گیری ایده مستند، برای فهم بیشتر جهان محصولات و هواداران محصولات کرهای، نیاز بود با افراد متخصص این حیطه صحبت کنیم. طی ۳ ماه با حدودا ۷۰ نفر (شامل جامعه شناس، روانشناس، فعالان فرهنگی، پژوهشگر نوجوان و موج کرهای و هواداران این محصولات) بیشتر از ۲۰۰ ساعت جلسه برگزار شد. بعد از این موارد نوبت به مرحله تولید و ضبط رسید که این بخش به علت حساس بودن فضای نوجوانان و موج کره و سخت راضی شدن والدین و جوانان برای مصاحبه، تقریبا ۲ ماه طول کشید. با وجود داشتن مجوزهای لازم و همراهی با مصاحبه شونده ها، جلوی دوربین ما برای مصاحبه از دانش آموزان راهنمایی و دبیرستان دخترانه گرفته میشد و مصاحبهها به سختی پیش میرفت و در برخی از موارد هم چند روز قبل از ضبط لغو میشد.
کارگردان مستند «کی پاپ» درباره اهمیت جشنواره «سینماحقیقت» توضیح داد: فکر میکنم در جشنواره بین المللی «سینماحقیقت»، کارگردانان مولف میتوانند عیار خود را محک بزنند و از این حیث از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره همکاری با مرکز مستندسازی سفیرفیلم گفت: از سر دغدغه و زیست شخصی مدتی در این حیطه پژوهش کردم و در آخر توانستم با مرکز مستندسازی سفیرفیلم که تخصص چند ساله در بخش مستند دارد، همکاری کنیم و برای ساخت مستند به توافق برسیم.
کوثری درباره مدت زمان این مستند مطرح کرد: فکر نمیکردم مرکز گسترش به حوزه نوجوان و اتمفسر نوجوانی اهمیت بدهد و امیدوارم هیات انتخاب هم این کار را دوست داشته و برای حضور در جشنواره انتخاب کنند. مدت زمان اصلی این فیلم بیشتر است ولی الان نسخه جشنواره برای جذابتر شدن کار ۶۰ دقیقه شده است.
علی کوثری در پایان گفت: این مستند اولین مستند فارسی راجع به پدیده کی پاپ در ایران و جزو معدود مستندهای تولید شده راجع به نوجوانان و جوانان است و به نظر خودم، از این جهت که میتواند راه گفتگو بین نسل جدید با بزرگترها را باز کند، اهمیت زیادی دارد.
مستند «کی پاپ» به کارگردانی علی کوثری متقاضی حضور در هجدهمین جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت» شده است.