به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان سمنان، در این آیین دکتر زهرا نوع پرست مدیرکل دفتر توانبخشی آموزشی، حرفهای و توانپزشکی بهزیستی کشور در سخنان خود به نکات مهمی اشاره کردند و افزودند: ابتدا لازم میدانم از میزبانی گرم و شایسته مدیرکل محترم بهزیستی استان و تمامی دست اندرکاران این جشنواره تقدیر و تشکر کنم که برای قبول میزبانی جشنواره استقبال بسیار گرم و خوبی داشتند. این استقبال نشاندهنده دیدگاه باز و اهتمام ویژه دکتر منطقی مدیرکل استان به توسعه فعالیتهای فرهنگی و هنری برای جامعه افراد دارای معلولیت است. برگزاری چنین رویدادی که به نمایش تواناییها، خلاقیتها و استعدادهای افراد دارای معلولیت میپردازد، کار سادهای نیست و نیازمند همکاری و همدلی جمعی است.
دکتر نوع پرست اذعان داشتند: یکی از نکات بسیار مهمی که باید به آن توجه کنیم، که جامعه هدف، یعنی افراد دارای معلولیت، باید خود خواهان این مسئله باشند که تلفیق و فراگیر شدن آنان در تمامی جشنوارهها و عرصههای فرهنگی و هنری اتفاق بیفتد. این خواست و مطالبهگری، گامی بزرگ در جهت تغییر نگرش جامعه و تحقق عدالت اجتماعی خواهد بود. همچنین نباید از اهمیت فراهمسازی زیرساختها غافل شویم. سالنهای هنری و فرهنگی باید مناسبسازی شوند تا تمامی افراد، بدون محدودیت، امکان حضور و مشارکت در چنین رویدادهایی را داشته باشند. مناسبسازی محیطهای فرهنگی و هنری نهتنها به رفع موانع فیزیکی کمک میکند، بلکه نشاندهنده احترام به حقوق همه افراد جامعه است.
وی در ادامه: تئاتر برای ما صرفاً یک هنر نیست؛ بلکه یک ابزار قدرتمند است که میتواند جنبههای مختلف زندگی افراد، بهویژه افراد دارای معلولیت را تحت تأثیر قرار دهد. در سازمان بهزیستی، ما به تئاتر به چشم یک درمان نگاه میکنیم؛ نه فقط درمانی برای جسم، بلکه راهی برای تقویت روح، روان، و شکوفایی اجتماعی
مدیرکل دفتر توانبخشی افزودند: با پیگیری های انجام شده و توافق با دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر کشور از سال گذشته برگزاری این جشنواره با جشنواره کشوری تئاتر فجر تلفیق شد و برخی از آثار با پیشنهاد داوران به بخش جشنواره فجر راه پیدا می کنند که این امر گام مهمی در حضور و بروز توانمندی افراد دارای معلولیت است.
دکتر زهرا نوع پرست با اشاره به تغییر نگرش جامعه نسبت به افراد دارای معلولیت خاطر اظهار داشتند: نگاه ترحمآمیز نهتنها کمکی به این افراد نمیکند، بلکه میتواند مانعی برای رشد و شکوفایی آنان باشد. احترام به کرامت انسانی، فراتر از هر محدودیت جسمی یا ذهنی است و این احترام متقابل است که میتواند جامعهای بهتر و متحدتر برای همه ما بسازد.
در ادامه برگزاری اختتامیه این جشنواره دکتر نوع پرست از نمایشگاه توانمندی هنرمندان تونخواه که در نگارخانه سیمرغ فرهنگسرای کومش برپا شد بازدید و خاطر نشان کردند: هنر نه تنها ابزاری برای بیان احساسات و اندیشههاست، بلکه میتواند به عنوان پلی میان جامعه و افراد دارای معلولیت عمل کند. این نمایشگاه نشان داد که محدودیتها نمیتوانند سد راه خلاقیت شوند.
امیدواریم که با تلاشهای همه جانبه، بتوانیم روزی را ببینیم که تلفیق کامل در تمامی عرصههای اجتماعی، فرهنگی و هنری به واقعیتی بیچونوچرا تبدیل شود.