به گزارش ایرنا به نقل از الجزیره، شاون ساوت سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی با بیان اینکه ایالات متحده اوضاع در سوریه را به دقت زیر نظر دارد و در ۴۸ ساعت گذشته با پایتختهای کشورهای منطقه تماسهایی برقرار کرده است، اظهار کرد: واشنگتن گروه تحریر الشام را یک گروه تروریستی میداند.
وی در ادامه مدعی شد: وقوع خشونتهای اخیر در سوریه ناشی از اتکای بشار اسد رئیس جمهور این کشور به روسیه و ایران و امتناع وی از مشارکت در یک روند سیاسی برای حل مناقشه است.
ساوت با بیان این ادعا که ایالات متحده همراه با شرکا و متحدانش خواستار کاهش تنشها، حفاظت از غیرنظامیان و گروههای اقلیت در سوریه است، ادعا کرد: ما خواهان یک روند سیاسی جدی و معتبر هستیم که میتواند یک بار برای همیشه به جنگ داخلی در این کشور پایان دهد.
بمباران مقر فرماندهی تحریرالشام توسط جنگنده های روسیه
ارتش سوریه که تا شامگاه ۱۰ آذر ، مدام در برابر نیروهای تحریرالشام عقب نشینی می کرد، سرانجام در شمال حماه، توانست مواضع خود را تثبیت کند. این اتفاق مهم و حیاتی بعد از آن رخ داد که نیروهای کمکی زمینی حزب الله لبنان و مقاومت عراق به منطقه رسیدند و نیروی هوایی روسیه نیز بر خلاف روزهای نخست جنگ، به طور جدی تری به پشتیانی هوایی از ارتش و حمله به مواضع تروریست ها پرداخت.
تا پیش از این تحولات، معارضین مسلح با سرعتی غیر قابل تصور به دروازه های حماه، در ۲۱۸ کیلومتری شمال دمشق رسیده بودند و تحلیلگران معتقد بودند در صورت تصرف حماه، شهر حمص نیز که در نیم ساعتی حماه قرار دارد اشغال می شود و دمشق در آستانه سقوط خواهد بود.
خبرهای جدید از حماه حاکی از آن است که مثلت ارتش سوریه، نیروهای مقاومت عراقی و حزب الله و نیروی هوایی روسیه توانسته اند شورشیان تحریرالشام را به ۲۰ کیلومتری حماة عقب برانند و به شهرهای "صوران" در شمال و"حلفایا" در شمال غربی حماة برسند و به پیشروی خود در مسیر شمال ادامه دهند.
البته حضور حزب الله و نیروهای مقاومت عراق رسماً تایید نشده است ولی منابع میدانی می گویند که از شب گذشته نیروهای آن به شمال حماه رسیده و به کمک ارتش شتافته اند.
با این اوصاف، ارتش ۸۵ کیلومتر یا ادلب، مرکز اصلی استقرار تحریرالشام فاصله دارد. اگر ارتش بتواند با همین روند پیش برود، تا آزادسازی کفرنبل در جنوب ادلب، کار سختی پیش رو نخواهد داشت چون نیروهای تحریرالشام به تازگی این مناطق را تصرف کرده اند و هنوز در آنها استقرار نیافته اند. بمباران هوایی روس ها نیز مجال تثبیت مواضع را به تروریست ها نداده است. اما با رسیدن به شمال کفرنبل، احتمال این که مقاومت سنگینی از سوی تحریرالشام رخ بدهد زیاد است زیرا سال هاست که در آن مناطق که منتهی به ادلب هستند، موضع گرفته اند.
ناگفته نماند که در ساعات اخیر، تحریرالشام نیز تجهیزات و نیروهای بیشتری را به منطقه فرستاده است و هنوز مشخص نیست که آیا ارتش خواهد توانست به سمت شمال برود یا تروریست ها راه جنوب را در پیش خواهند گرفت.
آخرین جزییات از خبر کشته شدن رهبر گروه تروریستی هیئت تحریر الشام
برخی از رسانههای محور مقاومت از جمله تلویزیون العهد عراق گزارش دادند که خبرهایی از حمله جنگندههای ارتش روسیه و سوریه به محل استقرار «ابومحمد الجولانی» فرمانده گروه تروریستی هیأت تحریر الشام به گوش میرسد.
برخی رسانهها نیز در گزارشی تأیید نشده مدعی شدند که به همراه الجولانی، افسران ارشد اطلاعاتی ترکیه و اوکراین نیز در محل بمباران حضور داشتند.
از سوی دیگر، منابع خبری خاص به خبرگزاری اسپوتنیک روسیه گفتهاند که مقر فرماندهی مرکزی جبهه (تروریستی) النصره در ادلب که گمان میرود ابومحمد الجولانی رهبر آن نیز در آنجا بوده، بمباران شده است.
این شبکه خبری افزود: آنچه به نام دفتر امنیتی هیأت تحریرالشام خوانده میشود، یک کمربند امنیتی شدید در اطراف مقر تخریب شده به وجود آورده و از ورود عناصر این گروه تروریستی و غیرنظامیان به این مکان خودداری کرده است.
شبکه النجبای عراق نیز به نقل از یک مقام امنیتی بلندپایه در دمشق که به نامش اشاره نکرد، افزود: دقایقی پیش، کشته شدن ابومحمد الجولانی سرکرده گروهک تروریستی هیأت احرار الشام در حملات مشترک سوریه و روسیه تأیید شده است.
تاکنون گروه تروریستی هیأت تحریر الشام واکنشی نسبت به اخبار منتشر شده درخصوص کشته شدن سرکرده خود نداشته است.
رسانههای عبری: کشته شدن جولانی، رهبر تحریرالشام تایید شد
خبرگزاری فلسطینی سما به نقل از رسانههای اسرائیل اعلام کردند که خبر کشته شدن ابومحمد الجولانی سرکرده گروه تحریرالشام (جبهه النصره) در حمله جنگندههای روسی تایید شده است.