به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، حجت الاسلام نصرالله پژمانفر شب گذشته در سومین همایش «فقیهِ کارگزار» ویژه بزرگداشت مرحوم آیتالله سید حسن مدرس (ره) که در سالن همایشهای مدرسه عالی نواب مشهد برگزار شد، افزود: در گذشته، مجلس شورای اسلامی شاهد حضور روحانیان بسیاری بود، اما امروز با وضعیتی مواجهیم که تنها عده کمی از نمایندگان با نگاه فقهی و اسلامی به مسایل کشور میپردازند و این موضوع نیازمند توجه و اصلاح است.
رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این کمبود روحانیان صاحب دانش فقهی، در تصمیمات کشور تأثیر منفی میگذارد و موجب تصویب قوانینی میشود که ممکن است با موازین شرعی همخوانی نداشته باشند.
او با بیان دیدگاههای شهید مدرس، به ضرورت بازگشت به مبانی فقهی و اصول حکمرانی اسلامی اشاره کرد و گفت: مدرس معتقد بود که هیچگاه نباید میان دین و سیاست فاصله بیفتد و بر این باور بود که سیاست باید بر اساس اصول اسلامی و فقهی شکل بگیرد.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر ما بهعنوان روحانیان و علما، همچنان از ورود به مسایل اجتماعی، اقتصادی و سیاسی خودداری کنیم بهطور قطع در آینده با بحرانهای جدیتری مواجه خواهیم شد.
امام جمعه مشهد نیز در این مراسم گفت: از زمان صفویه که حکومت شیعی در ایران بهوجود آمد فقها در مقام مشاوران حکومتی و حتی به عنوان تصمیمگیرندگان در مسایل مهم سیاسی و اجتماعی ایفای نقش کردند.
آیتالله سید احمد علمالهدی افزود: نقش فقیه در نظام اسلامی تنها محدود به تبیین مسایل فقهی و شرعی نیست بلکه فقیه باید در عرصههای اجتماعی و سیاسی نیز حضور فعال داشته باشد.
امام جمعه مشهد ادامه داد: در نظام جمهوری اسلامی ایران که پایهگذاری آن بر اساس ولایت فقیه است، ولیفقیه مسئولیت رهبری جامعه را بر عهده دارد.
آیت الله سید حسن طباطبایی زواره معروف به مدرس در سال ۱۲۷۸ هجری قمری در سرابه کچو از توابع اردستان به دنیا آمد. وی در دوران دیکتاتوری رضاخان لحظهای با استبداد و استعمار سازش نکرد و پس از سالها تبعید در خواف و کاشمر به عنوان پرچمدار حرکتهای ضد استعماری در راه مبارزه با استبداد شامگاه دهم آذر ۱۳۱۶ به دست ماموران رضاخان در کاشمر به شهادت رسید و همان جا مدفون شد.