شفقنا رسانه_ صفحه یک روزنامهها به عنوان ویترین در مقابل چشم خواننده است به همین جهت انتخاب تیتر، عکس و مطالب فرعی در این صفحه اهمیت زیادی دارد تا خواننده را به داخل متن بکشاند و همراه خود کند. در این گزارش سعی کردیم با نگاهی به روزنامههای امروز، آنهایی که دارای مطالب خوب و مخاطب محور و یا محل نقد و بحث هستند، مورد بررسی قرار دهد.
به گزارش شفقنا رسانه، «پلاستیک، زباله بی پایان» تیتر روزنامه پیام ما است که در گزارشی به بررسی پنج عاملی که باعث بیشترین آلودگی پلاستیکی میشوند و معرفی کشورهای درگیر این مسئله پرداخت. این روزنامه نوشت:« سال ۱۹۵۰ میزان تولید پلاستیک در جهان دو میلیون تن بود، ۷۳ سال بعد یعنی در سال ۲۰۲۳ این عدد با یک رشد چشمگیر به ۴۵۰ میلیون تن رسیده است. پلاستیک زندگی ما را تغییر داده، از این ماده ارزان برای تهیه لوازمخانگی، بستهبندی مواد غذایی، ساختوساز و ابزار پزشکی بهره میگیریم. مشکل اصلی درباره پلاستیکها به پس از مصرف بازمیگردد. اغلب آنها بازیافت و یا به شکل درستی نگهداری نمیشوند و چالش جدی برای سلامت انواع و اقسام گونهها و خاک ایجاد میکنند. سالانه ۱۵۰ میلیون تن زباله پلاستیک به شکل غیرتخصصی از بین برده شده و بهاندازه میزان تولید پلاستیک جهان در سال ۱۹۵۰ یعنی دو میلیون تن تنها وارد اقیانوس میشود. کشورهای توسعهیافته برای حل این معضل حجم بالایی از زبالههایشان را به کشورهای جهان سوم میفرستند، همان مناطقی که مردم با انواع و اقسام مصائب ناشی از فقر دستبهگریبان هستند.»
«به سوی آینده با پاهای برهنه» تیتر روزنامه شرق است که گزارشی میدانی از روزگار سخت کودکان خانوادههای کمبرخوردار در ایلام و سیستانوبلوچستان کار کرد. این روزنامه نوشت:« دما ۴۸ درجه است اما برنامههای هواشناسی میگویند که احساس واقعی دما نزدیک به ۵۵ درجه است. ظهر نیمه اول مرداد است و حدود دو ساعت میشود که در چند کیلومتری یک نیروگاه سیکل ترکیبی، برق شهر «بمپور» در ایرانشهر از استان سیستانوبلوچستان قطع شده است. ساکنان، بهویژه کودکان، به خیابان پناه آوردهاند و کنار خانههایشان دستهدسته نشستهاند. کنار خودروی «سعید ریگی»، یکی از معلمان بومی منطقه که سالهاست کارهای خیر انجام میدهد، کودکی بدون پیراهن و پابرهنه با زبان بلوچی جملهای را مدام تکرار میکند. سعید ریگی لبخندی میزند و میگوید: «این کودک میپرسد: پنجره سقف ماشین باز هم میشود؟». نامش «میلاد» است و دیروز کفشهای نوی خود را گرفته، به همین دلیل برخلاف دیگر کودکان که برای گرفتن کفش در صف ایستادهاند، دغدغهای برای پاپوش روزهای فوتبال و مدرسه ندارد. میلاد یکی از ۱۵ فرزند خانوادهای محروم در روستای «علیآباد» ایرانشهر است. دو خواهر و برادر کوچکترش روزهای سختی را با بیماریهای نادر میگذرانند. همه در روستا و شهر، بیماری خواهرش «زهرا» را میشناسند؛ دختری ۱۵ساله که معصومیت چهرهاش او را به کودکی ۸-۹ساله شبیه کرده است. یک سمت صورت زهرا چنان متورم است که دهانش همیشه باز میماند و آب دهانش بیرون میریزد. »
در ادامه صفحه یک سایر روزنامه ها را ببینید…