شناسهٔ خبر: 70026587 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: مردم‌سالاری‌آنلاین | لینک خبر

افزایش قیمت گاز برای بد مصرف‌ها پلکانی اعمال می‌شود

مصرف گاز ایران در محدوده قرمز - مردم سالاری آنلاين

با افزایش برودت هوا در چند روز اخیر و پیش‌بینی سازمان هواشناسی بر ماندگاری جبهه هوای سرد برای چند روز آینده در کشور، زنگ خطر مصرف گاز به صدا درآمد. با توجه به این مقدار کاهش دما، پیش‌بینی می‌شود مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری، صنایع جزء و حمل‌ونقل، طی هفته جاری به مرز ۶۰۰ میلیون مترمکعب برسد.

صاحب‌خبر - گروه اقتصادی- حسین قبادیان: با افزایش برودت هوا در چند روز اخیر و پیش‌بینی سازمان هواشناسی بر ماندگاری جبهه هوای سرد برای چند روز آینده در کشور، زنگ خطر مصرف گاز به صدا درآمد. با توجه به این مقدار کاهش دما، پیش‌بینی می‌شود مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری، صنایع جزء و حمل‌ونقل، طی هفته جاری به مرز ۶۰۰ میلیون مترمکعب برسد.
به گزارش مردم سالاری آنلاین ، با توجه به افزایش ۶۰ هزار بشکه‌ای تولید روزانه نفت ایران در ۱۰۰ روز گذشته، دست‌اندرکاران تولید و توزیع نفت و گاز از ابتدای دولت چهاردهم تاکنون در حوزه افزایش تولید گاز موفق بوده اند و با افزایش تولید حدود ۳۰ میلیون مترمکعب گاز، کمک قابل توجهی به رفع مشکلات کشور در حوزه ناترازی گاز داشته‌اند.
به گفته حمید بوردار، رئیس شرکت ملی نفت مقدار افزایش تولید گاز در برخی روزها حتی به ۴۰ میلیون مترمکعب در روز نیز رسیده است.همچنین معاون وزیر نفت در امور گاز اعلام کرد: با کاهش فراگیر دما در کشور و تداوم آن در هفته پیش‌رو، مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری، صنایع جزء و حمل‌ونقل به مرز ۵۰۰ میلیون مترمکعب رسید که نسبت به مدت مشابه پارسال، افزایشی ۵۰ میلیون مترمکعبی را نشان می‌دهد.سعید توکلی در گفت‌وگویی تلویزیونی با اعلام این خبر، اظهار کرد: وضعیت مصرف به‌ویژه در این چند روز اخیر با ورود سامانه سرد بارشی از شمال کشور و درگیر کردن استان‌های شمالی، شمال‌شرق و مرکزی که همراه با برف و باران و کاهش محسوس دماست، روند افزایشی به خود گرفت.وی با بیان اینکه بر اساس پیش‌بینی‌ها، ماندگاری این سرما با کاهش ۸ درجه‌ای دمای هوا تا اواخر هفته آتی ادامه دارد، گفت: با توجه به این مقدار کاهش دما، پیش‌بینی می‌شود مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری، صنایع جزء و حمل‌ونقل، طی هفته جاری به مرز ۶۰۰ میلیون مترمکعب برسد.معاون وزیر نفت افزود: با توجه به مقدار گاز ارسالی به شبکه طی روز گذشته و مقدار مصرفی که بخش خانگی، تجاری، صنایع جزء و حمل‌ونقل در همین بازه زمانی داشتند، شرایط دمایی حاکی از آن است که بالغ بر ۸۵ میلیون مترمکعب از سوی همین بخش افزایش مصرف خواهیم داشت.توکلی تصریح کرد: بنابراین از آنجا که مصارف بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء بیش از ۶۰ درصد از گاز تحویلی به شبکه انتقال کشور را به خود اختصاص داده، از تمامی‌هم‌وطنان عزیز می‌خواهیم تا با مدیریت مصرف انرژی، از طریق استفاده از تجهیزات گرمایشی با راندمان بالا، رعایت دمای مناسب محیط (۲۱- ۱۸) و جلوگیری از هدررفت انرژی به‌ویژه در بخش‌های خانگی و تجاری، به حفظ جریان پایدار گاز در تمامی‌بخش‌ها در اقصی نقاط کشور کمک کنند.وی با بیان این‌که با کاهش یک درجه سانتی‌گراد دمای خانه، می‌توان حدوداً ۶ درصد مصرف گاز در آن خانه را کاهش داد، گفت: این کار کمک می‌کند تا گاز را به صنایع مولد، پتروشیمی‌ها، سیمان، فولاد و سایر صنایع برسانیم تا هم اقتصاد کشور رونق یابد و هم با کمتر سوزاندن سوخت مایع در نیروگاه‌ها، هوای بهتر و پاک‌تری را تجربه کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در پایان، شرط عبوری آرام از زمستان پیش‌رو را مدیریت مصرف گاز در تمامی‌بخش‌ها عنوان و بیان کرد: این نکته مهم را فراموش نکنیم که کاهش یک درجه سانتی‌گراد دمای هوا، سبب افزایش ۲۵ میلیون مترمکعبی مصرف گاز، یعنی معادل یک فاز عسلویه می‌شود که رقم بسیار بالایی است.
خط قرمز وزارت نفت برای تأمین گاز خانگی و تجاری
وزیر نفت با تأکید بر اینکه وزارت نفت تمام تلاش خود را می‌کند تا قطعی گاز در ماه‌های سرد سال رخ ندهد، گفت: بدانید که تامین گاز مصرفی بخش‌های خانگی و تجاری خط قرمز این وزارتخانه است.به گزارش مردم سالاری به نقل از وزارت نفت، محسن پاک‌نژاد اظهار کرد: تقاضای ما از مردم برای صرفه‌جویی در مصرف گاز و سایر حامل‌های انرژی به‌معنای مصرف‌ نکردن نیست. به عبارت دیگر اگر مردم بتوانند یک درجه دمای سامانه‌های گرمایشی منازل خود را کاهش دهند، نقش مؤثری در رفع بخشی از ناترازی گاز در کشور خواهند داشت.
وی درباره احتمال کمبود و گرانی کپسول‌های گاز مایع در ماه‌های سرد امسال همچون سال‌های اخیر تصریح کرد: همان‌طور که می‌دانید وزارت نفت برای توزیع گاز مایع سامانه درخواست فرآورده (سدف) را طراحی کرده است. در این سامانه مردم بنا بر نیاز خود ثبت‌نام می‌کنند. هم‌اکنون در مورد گاز مایع هیچ‌گونه محدودیتی نیست و امیدوارم هیچ کمبودی در این زمینه پیش نیاید.وزیر نفت درباره نحوه نظارت شرکت ملی گاز ایران بر مصرف گاز در کشور تأکید کرد: قطعاً هم‌اکنون این نظارت‌ها به‌شدت اعمال می‌شود. بر اساس مقررات موجود، کل مصرف‌کنندگان گاز در کشور در ۱۲ پله قرار گرفته‌اند و دو پله آخر با عنوان بدمصرف‌ها معرفی شده‌اند. این مصرف‌کنندگان قطعاً در صورت رعایت نکردن الگوی مصرف با مبالغ بیشتری در قبض‌های ماه آتی خود مواجه خواهند شد، البته تأکید می‌کنم این افزایش قیمت فقط در مورد بدمصرف‌ها خواهد بود و در پله‌های اول تا دهم تغییر خاصی در تعرفه‌های‌شان ایجاد نخواهد شد.
پاک‌نژاد درباره تعامل مجلس و دولت به‌منظور رفع مشکلات و دغدغه‌های مردم نیز اظهار کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی‌بنا به وظیفه‌ای که دارند همواره تلاش می‌کنند دغدغه‌های مردم را به گوش دولت برسانند و ساختارهایی همچون هیئت دولت و وزرا نیز موظف و مکلف به پاسخگویی هستند. این پاسخگویی قطعاً خودش چراغ راهی برای ما وزرا در خدمت‌رسانی بهتر به مردم خواهد بود.
افزایش تحویل سوخت به نیروگاه‌ها
وزیر نیرو گفت: در حال حاضر میزان تحویل سوخت به نیروگاه‌ها افزایش یافته و می‌توان گفت که ناترازی سوخت نیروگاه‌ها بهبود یافته است.
عباس علی‌آبادی در گفت‌وگویی تلویزیونی، با بیان اینکه در روزهای اخیر مشکل ناترازی سوخت بهبود یافته است، اظهار کرد: گازوئیل تحویلی در حال رسیدن به مرز حدود ۵۰ میلیون لیتر در روز است. هر چقدر از این رقم بالاتر برویم، با سرعت بیشتری می‌توانیم مخازن را پر کنیم.به گفته وی علاوه‌بر این در بخش تحویل گاز نیز وضعیت بهبود یافته و هم اکنون به بالای ۱۸۰ میلیون مترمکعب رسیده‌ایم که قابل تقدیر است. محسن پاک‌نژاد - وزیر نفت نیز به‌تازگی از افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی ارسال نفت‌گاز به نیروگاه‌ها در طول ۲۵ روز اول آبان خبر داد و اعلام کرد: تولید نفت‌گاز در طول سه ماه گذشته در کشور افزایش یافت، تولید گاز خام یعنی گازی که قبل از تحویل به پالایشگاه‌ها در بخش بالادستی نفت تولید می‌شود نیز تا ۳۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته است.
همه این افزایش‌ها در طول دو ماه‌ونیم گذشته محقق شده است و به تدریج این افزایش‌ها تداوم دارد.به گفته وی، با توجه به محدودیت‌های حوزه لجستیک در رساندن این مقدار سوخت به نیروگاه‌ها مسائلی وجود دارد، ادامه داد: هنگامی‌که مقدار ذخایر سوخت نیروگاهی که تحویل می‌گیریم حدود ۴۵ درصد نسبت به دوره مشابه سال گذشته‌اش پایین‌تر است، هر چقدر هم که برای تأمین این ذخایر تلاش کنیم، واردات انجام دهیم و تولید پالایشگاه‌ها را افزایش دهیم، امکان اینکه بتوانیم به ذخایر سال گذشته برسیم کم است.بهبود وضعیت سوخت نیروگاه‌ها موجب شد تا خاموشی‌های پاییزی پایان یابد و اکنو در هیچ کجای کشور خاموشی برنامه‌ریزی شده برای مشترکان خانگی اعمال نمی‌شود.