شناسهٔ خبر: 70026189 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: بسیج نیوز | لینک خبر

نیاز به همگرایی و برنامه‌ریزی جامع برای شکوفایی استان

رئیس مجمع نمایندگان مازندران: انتظار می‌رود مازندران مستعد اما محروم با برنامه‌ریزی دقیق و استفاده از ظرفیت‌های علمی و تخصصی، برای حل مشکلات موجود و تحقق توسعه پایدار به شکوفایی و بالندگی همه‌جانبه دست یابد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری بسیج مازندران، علی‌اصغر باقرزاده "رئیس مجمع نمایندگان مازندران" صبح امروز در مراسم تودیع و معارفه استاندار مازندران، اظهار کرد: مازندران، سرزمینی با قدمتی کهن، فرهنگی غنی و ظرفیت‌های بالقوه فراوان در حوزه‌های فرهنگی، کشاورزی، گردشگری، صنعت و تجارت است.

وی افزود: این استان به حق نگین شمال کشور و یکی از قطب‌های مهم گردشگری ایران محسوب می‌شود. رئیس مجمع نمایندگان مازندران بیان کرد: استان مازندران در کنار همه این فرصت‌ها، با چالش‌های جدی ازجمله بیکاری، مهاجرت، مشکلات زیست‌محیطی، نارسایی‌های زیرساختی، فرسودگی بافت شهری و روستایی و برخی ناهنجاری‌های اجتماعی مواجه است.

باقرزاده تصریح کرد: انتظار می‌رود مازندران مستعد اما محروم با برنامه‌ریزی دقیق، مدون و مبتنی بر مشارکت مردم و استفاده از ظرفیت‌های علمی و تخصصی، برای حل مشکلات موجود و تحقق توسعه پایدار استان به شکوفایی و بالندگی همه‌جانبه دست یابد.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه هم‌اکنون استان با چالش های عمده‌ای مواجه است، گفت: برون رفت از این مسائل نیازمند همگرایی و مشارکت مسوولانه و سرمایه‌گذاری فراوان عاملان اقتصادی وسایر اثرگذاران توسعه است.

رئیس مجمع نمایندگان مازندران، فقدان سند چشم‌انداز در برش استانی و شهرستانی را مهم‌ترین چالش توسعه استان برشمرد و تصریح کرد: بیکاری نیروهای تحصیلکرده، کمبود منابع آب پایدار برای امور زراعی و آشامیدنی، مشکل مهم باریکی و عدم بهسازی محورهای ارتباطی و جاده‌های روستایی و عدم تهیه و تدوین برنامه جامع برای سواحل بعد از آزادسازی به‌ویژه مسائل فرهنگی آن را ازجمله مسائل استان اعلام کرد.

باقرزاده به مشکل پسماند استان با تولید روزانه ۳.۵ تن زباله، تصریح کرد: هرزروی آب‌های سطحی با مهار تنها زیر ۱۰ درصد آب‌های سطحی، نداشتن مدیریت جامع سواحل با توجه به طول ۳۳۸ کیلومنری ساحل در مازندران و فقدان برنامه جامع ملی گردشگری برای مازندران به‌عنوان فطب گردشگری که با مشکل کمبود زیرساخت‌های این حوزه مواجه است، از دیگر مسائل و مشکلات استان مازندران است.
 
وی به تعطیلی ۲۵ درصدی واحدهای تولیدی در شهرک‌های صنعتی مازندران اشاره کرد و افزود: بی‌توجهی به مساله مهم مولدسازی سرمایه‌های دولت در استان برای جبران کمبود منابع موردنیاز طرح‌های توسعه استان و عدم توجه به اقتصاد دریا پایه با توجه به نزدیکی به کشورهای اتحادیه اورآسیا نیز از چالش‌های دیگر استان مازندران محسوب می‌شود.
 
رئیس مجمع نمایندگان مازندران بابا اعلام اینکه برنامه تحولی در بحث خودکفایی کشاورزی و محصولات باغی نداریم، اظهار کرد: وجود افزون بر ۴هزار و ۵۰۰ پروژه عمرانی نیمه تمام که تکمیل و بهره‌برداری از آنها به حدود۵۰هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.باقرزاده ادامه داد: همچنین با توجه به نرخ بالای بیکاری، به‌ویژه در میان جوانان، ایجاد اشتغال پایدار از طریق حمایت از سرمایه‌گذاری، توسعه صنایع کوچک و متوسط، تقویت بخش کشاورزی و گردشگری، و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان از مهم‌ترین اولویت‌های توسعه استان به شمار می‌رود.
 
وی با تاکید بر اینکه حفظ محیط‌زیست زیبای مازندران و جلوگیری از تخریب عرصه‌های منابع طبیعی، از جمله جنگل‌ها و سواحل، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، خاطرنشان کرد: دولت باید با برنامه‌ریزی دقیق، برای مدیریت پسماند، کاهش آلودگی هوا و آب، و احیای تالاب‌ها و رودخانه‌ها حفاظت از ساختار شکننده محیط زیست استان را در دستور کار قرار دهد.
 
رئیس مجمع نمایندگان مازندرام یادآور شد: مباررزه با فساد اداری از انتظارات دیگر و بحق مردم است که باید با هوشمند‌سازی و مردمی‌سازی و شفافیت امور روند اعتماد‌سازی عمومی در استان را شتاب بخشید.
 
باقرزاده بیان کرد: بهبود زیرساخت‌های استان در حوزه‌های حمل و نقل، آب و فاضلاب، انرژی، ارتباطات و همچنین توسعه شبکه‌های بهداشتی و درمانی از دیگر انتظارات مهم مردم است که در کنار توجه اساسی به مناطق محروم و کمتر توسعه یافته باید وجهه همت مسوولان باشد.
 
وی اضافه کرد: همچنین بهبود کیفیت زندگی مردم از طریق ارتقای خدمات شهری، توسعه فضاهای سبز، حمایت از فرهنگ و هنر، و تقویت ورزش و جوانان از الزامات توسعه پایدار در دیار علویان است که تحقق آن به یاریگری مسوولانه و مشارکت فعالانه مسئولان دولتی، نمایندگان مجلس و فعالان بخش خصوصی نیاز دارد.
 
رئیس مجمع نمایندگان مازندران با تاکید بر ضرورت همکاری موثر نمایندگان مجلس و دولت برای توسعه مازندران، اظهار کرد: با ریل‌گذاری مسیر توسعه و هموارسازی مسیر پیشرفت نقش محوری در توسعه یافتگی استان دارد.
 
باقرزاده گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی، آمادگی کامل داریم تا در راستای توسعه همه جانبه مازندران استاندار جدید مازندران  و دولت را یاری کنیم و با تشریک مساعی در روند حل چالش‌های اساسی گام های عملی را برای شکوفاسازی قابلیت‌ها و تغییرچهره این استان مستعد به‌ویژه در طول اجرای برنامه هفتم توسعه برداریم و در این جا قاطعانه اعلام می‌کنم مانمایندگان مجلس شورای اسلامی در این مسیراز هیچ کوششی برای رفع مشکلات مردم و پیشرفت استان دریغ نخواهیم کرد.
 
وی با تقدیر از دولت و وزیر کشور به دلیل انتخاب یونسی به‌عنوان استاندار جدید مازندران، یادآور شد: امیدواریم با تداوم حمایت‌های دولت، روند توسعه و پیشرفت استان مازندران در دولت چهاردهم شتاب گیرد.