شناسهٔ خبر: 70026166 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: تابناک | لینک خبر

جنجال کلاس دانش‌افزایی مربیان دو قطب کشتی ایران/ باطل کردن کارت مربیگری مربی سابق تیم ملی!

کلاس دانش افزایی مربیان کشتی ایران با جنجال‌هایی همراه شده است که از جمله آنها می‌توان به نکته عجیب باطل شدن کارت مربیگری سه نفر از مسئولان فدراسیون کشتی اشاره کرد.

صاحب‌خبر -

جنجال کلاس دانش‌افزایی مربیان دو قطب کشتی ایران/ باطل کردن کارت مربیگری مربی سابق تیم ملی!

درست در روز‌هایی که نسبت به مربیان دعوتی از مازندران و خوزستان به کلاس دانش‌افزایی انستیتو کشتی هجمه زیادی وارد شده بود، کارت مربیگری سه نفر باطل شد که بار دیگر ثابت شود تعارفی در کار نیست!

به گزارش سرویس ورزشی تابناک، پس از رفتن جاسم امیری از انستیتو کشتی، انستیتوی جدید با ریاست علی محمدی مدیر سابق تیم‌های ملی فرنگی کار خود را در زمینه دانش‌افزایی و برگزاری کلاس‌های همسان‌سازی تمرینات در کشتی کشور ادامه داد. این اتفاق اساساً کار درستی است و اگر واقعاً کلاس‌ها در نهایت به افزایش دانش مربیان در همه سطوح فنی، بدنسازی، تغذیه و همچنین همسان‌سازی تمرینات در کل کشور منجر شود، قطعاً همه از آن استقبال خواهند کرد.

انتشار عکسی از گارد گرفتن سرمربی تیم ملی آزاد در مقابل مربیان سازنده کشتی مازندران که پیش‌روی آنها محمود اسماعیل‌پور و حسین نقیبی با ده‌ها شاگرد قهرمان المپیک و جهان بودند، هجمه زیادی را در بین مربیان کل کشور و مخاطبان کشتی ایجاد کرد.

هرچند که الزاماً کسی که کشتی‌گیر خوبی نبوده، مربی بدی نخواهد شد و در عین حال هم قهرمان المپیک و جهان، حتماً مربی خوبی نمی‌شود؛ اما عده زیادی، به صورت خاص با استناد به عکس گارد گرفتن درستکار در مقابل نقیبی و اسماعیل‌پور، به نقد سرمربی تیم ملی پرداختند. این منتقدان بر این باور بودند پژمان درستکار که در دوره قهرمانی خود، کشتی‌گیری معمولی و البته دفاعی محسوب می‌شد که به ندرت زیرگیری می‌کرد و بزرگ‌ترین عنوانش، چهارمی سال ۱۹۹۸ در تهران بود که طبق قوانین وقت کشتی جهان، با دو بار شکست مقابل لیپولد آلمانی، به مقام چهارمی بسنده کرد، چطور می‌تواند آموزش زیرگیری و گارد کشتی گرفتن به مربیانی که شاگردان‌شان قهرمان المپیک و جهان شده‌اند، بدهد؟

خصوصاً در روز‌هایی که روند نزولی دوره سرمربیگری پژمان درستکار هم بحث روز است که تیم او، درست در حالیکه حدودا ۴۰ روز بعد از المپیک ۲۰۲۰ توکیو، جایگزین غلامرضا محمدی شد، در اسلوی نروژ کارش را با ۷ مدال که سه نشان آن را طلای حسن یزدانی، کامران قاسم‌پور و امیرحسین زارع تشکیل می‌داد، سال به سال بدتر از قبل نتیجه گرفت و آخرینش پایان مسابقات جهانی ۲۰۲۴ اوزان غیرالمپیکی با تک مدال برنز محمد نخودی و چهارمی واقعی جهان بود.

حتی اگر بپذیریم که دفاعی بودن درستکار و کشتی‌گیر درجه دو و معمولی بودنش در عصر خود، به معنای ضعیف بودن او در کار مربیگری نیست -که اساساً این موضوع را هم با نقد فنی نتایج و کشتی‌های رودررو با حریفان می‌شود بررسی کرد- باز هم نشستن مربیانی، چون حسین نقیبی یا محمود اسماعیل‌پور در کلاسی که درستکار قرار است آموزش زیرگیری یا گرفتن گارد بدهد، بی‌احترامی به مربیان باتجربه و سازنده‌ای، چون این دو نفر نیست؟

نقیبی سازنده کمیل قاسمیِ قهرمان المپیک و کامران قاسم‌پورِ قهرمان جهان و ده‌ها قهرمان به نام دیگر در کشتی مازندران است. محمود اسماعیل‌پور هم مربی سازنده‌ای است که نسل نوی کشتی جویبار با قهرمانی سال ۲۰۰۲ شاگرد او مهدی حاجی‌زاده در کشتی ایران قد عَلم کرد. رضا یزدانیِ قهرمان جهان که به باور کشتی دوستان اگر بدشانسی نمی‌آورد و مصدومیت‌های بدموقع نصیبش نمی‌شد، از سه حضور در المپیک، طلای المپیک ۲۰۱۲ لندن را از آن خود می‌کرد و مسعود اسماعیل‌پور و یک لشگر قهرمان ایران و آسیا و جهان دیگر در فهرست بلندبالای شاگردان او هستند.

اگر قرار نیست سازندگی در کشتی ایران، به سرمربیگری تیم ملی منتهی شود، لااقل می‌شود احترام تجربه و سابقه مربیان این چنینی را حفظ کرد و در این سن و سال، در کلاس مربیگری مربیان جوان ننشاند.

جنجال کلاس دانش‌افزایی مربیان دو قطب کشتی ایران/ باطل کردن کارت مربیگری مربی سابق تیم ملی!

برگزاری کلاس دانش‌افزایی کشتی فرنگی هم منتقدان خاص خود را داشت، اساساً اکنون چه کسانی مدرس هستند؟ ظاهراً مهدی محمدی و محمد فقیری در این لیست هستند و آیا مربیان دیگری در کشور هم مدرس هستند؟ مبنای انتخاب مدرس کشتی چیست؟ و چه چیزی عیار مربیانی که در چنین کلاس‌هایی می‌توانند تدریس کنند را مشخص خواهد کرد؟

گفته می‌شود فدراسیون برای آنکه مربیان ملزم به حضور در چنین کلاس‌هایی شوند، صدور و تمدید کارت مربیگری آنها و اجازه فعالیت‌شان در مسابقات رسمی داخلی از جمله انتخابی تیم ملی و لیگ برتر را منوط به شرکت در کلاس کرده است. هیچ کسی مخالف حکمرانی قانون و نظم‌دهی به کار مربیگری و افزایش دانش مربیان کشور نیست، اما آیا این اولویت مربیگری کشتی ایران است که هیچ وقت انتخاب سرمربیان تیم‌های ملی‌اش طبق سازوکاری مشخص نبوده؟ مربیانی که هیچ وقت از چرخه‎‌ای که در دسترس همه قرار داشته و ضوابط آن کاملاً مشخص باشد، انتخاب نشده‌اند.

پیش از برگزاری کلاس دانش‌افزایی برای مربیانی که خودشان قهرمانان جهان و المپیک را در روستا‌های دور مازندران و خوزستان با سالن‌هایی کوچک و تشک‌های پاره با حداقل بهداشت و امکانات، پرورش داده‌اند، آیا کشتی به تعریف جایگاه مربیان سازنده و ملاک‌های انتخاب سرمربیان تیم‎‌های ملی در رده‌های مختلف نیاز ندارد؟

به نظر می‌رسد همزمان با هجمه برگزاری کلاس دانش‌افزایی بود که فدراسیون کشتی اعلام کرد کارت مربیگری سه مسئول خود را باطل کرده است. اما چه کسانی؟ ابراهیم مهربان دبیر و سخنگوی کنونی فدراسیون، حمید یاری رئیس سازمان لیگ و مسابقات فدراسیون و علی محمدی رئیس انستیتو.

فدراسیون کارت مربیگری مهربانی که در دوره سرمربیگری غلامرضا محمدی، دستیار اول او در تیم ملی بود را باطل کرده که چندین سال عضو کادرفنی تیم‌های ملی نوجوانان و بزرگسالان بوده است. قاعدتاً دلیل فدراسیون برای این کار هم عدم فعالیت او در زمینه مربیگری، در ایام برعهده گرفتن مسئولیت اداری در فدراسیون کشتی است.

حمید یاری که در این سال‌ها در بخش اداری کشتی مشغول بوده و پیش از فدراسیون علیرضا دبیر هم رئیس هیئت کشتی البرز بود، اساساً در این سال‌ها، چه فدراسیون رسول خادم و چه دبیر، یعنی بیش از ۱۰ سال است به عنوان مسئول در کشتی فعال است، نه مربی؛ نفر بعدی لیست ابطال کارت‌های مربیگری است.

کارت مربیگری علی محمدی هم باطل شده که اکنون ریاست انستیتو را برعهده گرفته و این هم عجیب به نظر می‌رسد که کار او در کشتی، اکنون در بحث آموزش است. او که حتی زمانی که مسئولیت مدیریت تیم‌های ملی کشتی فرنگی را برعهده داشت، جایگاه و نقشش در کشتی نامشخص بود و حالا هم که رئیس انستیتو شده، همچنان تعریف مشخصی از جایگاهش وجود ندارد.

به نظر می‌رسد مسئله کشتی ایران و معادله چند مجهولی و پیچیده مربیگری‌اش فراتر از ابطال کارت مربیگری سه مسئول فدراسیون کشتی باشد و این هرگز نمی‌تواند پاسخگوی هجمه ایجاد شده در خصوص مدرسان کلاس دانش‌افزایی و مربیان شرکت‌کننده در آن باشد.