شناسهٔ خبر: 70024968 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

مجید ابهری

جایگاه بسیج در مقابله با آسیب‌های اجتماعی

با توجه به توانایی انقلاب اسلامی و نهضت خمینی کبیر در تهییج جوانان سراسر جهان و قدرت منسجم‌سازی آنها در حق‌طلبی و مقابله با ظلم و بهره‌کشی از انسان‌ها، نظام سلطه با سرکردگی استکبار، ضمن وحشت از قدرت نرم انقلاب اسلامی اقدام به برنامه‌ریزی و اجرای توطئه‌های گوناگون در راستای ایجاد انحراف در جوانان کرده‌است. 

صاحب‌خبر -

با توجه به توانایی انقلاب اسلامی و نهضت خمینی کبیر در تهییج جوانان سراسر جهان و قدرت منسجم‌سازی آنها در حق‌طلبی و مقابله با ظلم و بهره‌کشی از انسان‌ها، نظام سلطه با سرکردگی استکبار، ضمن وحشت از قدرت نرم انقلاب اسلامی اقدام به برنامه‌ریزی و اجرای توطئه‌های گوناگون در راستای ایجاد انحراف در جوانان کرده‌است. 
ظهور نسل z با حمایت‌ها وتبلیغات گسترده جناح‌ها و کشور‌های ضداخلاق، موجب نگرانی عمیق خانواده‌ها به ویژه اقشار معتقد به باور‌های دینی و ارزش‌های اخلاقی شده و هر ساعت بر انباشت آنها افزوده می‌شود. نخبگان متعهد و باورمند، با تمام قوا به‌دنبال یافتن راهکار‌ها و درمان‌های کاربردی و مؤثر در حل و فصل عوامل ایجادکننده آسیب‌های اجتماعی می‌باشند. از نظر کالبد‌شکافی آسیب‌های اجتماعی دو محور در مقابل چشمان ما قرار دارند؛ الف- پیشگیری ب- کنترل و درمان 
از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی سازمان‌ها و نهاد‌های متعدد و مختلف در اجرای مصوبات اعم از قوانین و دستورالعمل‌های مختلف تلاش کرده و میلیارد‌ها میلیارد تومان در این رهگذر هزینه شده‌است. نتایج و بازخورد آنها نیز اینک در مقابل چشمان همه ما قرار دارد. 
۴۰ سال پیش که اولین پژوهش‌ها و عملیات نظری و میدانی را آغاز کردم، باورم نمی‌شد روزی اعتیاد به سیگار بین نوجوانان به ۱۴ سالگی برسد و قلیان به عنوان اصلی‌ترین ابزار پذیرایی در دورهمی‌ها به‌کار رود! پس عیب از کجاست؟ به نظر اینجانب و همکاران و متفکران این محورها، تعدد مراکز تصمیم‌سازی و تنوع سلایق اجرایی اصلی‌ترین مانع در پیشگیری و مقابله با آسیب‌های اجتماعی است. 
چند روز پیش یکی از مدیران ارشد سپاه پاسداران و بسیج سخنانی ایراد نمودند که از هر حیث موجب خشنودی و سپاسگزاری نخبگان علوم انسانی و دلسوزان علمی و دانشگاهی شد؛ سخنانی که عبارت از ورود بسیج به پیشگیری، کنترل و درمان در حوزه آسیب‌های اجتماعی بود. 
به دور از هر تعارف و اتلاف وقت، می‌توان از این مدرسه زیبا و توانای اجرایی بهره گرفت و با گروه‌بندی آسیب‌های اجتماعی و تفکیک جغرافیایی در راستای آموزش، درمان و پیشگیری حرکت کرد. اینجانب و همکاران ایثارگر و جهادی دانشگاهی، آماده هستیم تا با انتقال و آموزش اصول و مفاهیم پیشگیری در این جهاد تاریخی شرکت کنیم. 
بدون شک فلسفه خدمت خالصانه و صادقانه بسیج می‌تواند این نهاد را به‌عنوان اصلی‌ترین شاکله مدیریت تعیین و معرفی کند. به تجربه ثابت شده شبکه گسترده و مویرگی بسیج تنها سازمان انسانی است که می‌تواند در کمترین مدت، اعتیاد به مواد‌مخدر را بدون اقدامات قهری و جبری حل و فصل کند. 
از طرفی، ورود نهاد بسیج به‌عنوان مغز اصلی برنامه‌ریزی و اجرا به میادین پیشگیری، کنترل و مقابله با آسیب‌های اجتماعی می‌تواند بارقه امیدی در قلب‌های علاقه‌مندان به بهبود اوضاع بزند، متأسفانه تاکنون نتایج حاصله از این کار توسط ارگان‌ها و سازمان‌های مختلف، هیچ سنخیتی با بودجه‌های مصرفی آنها نداشته‌است، حال با پای کار آمدن سازمان بسیج، این سازمان مردمی و ولایی می‌تواند منشأ آثار مؤثر و مفید شود، در غیر این صورت، با ادامه وضع فعلی، تا ابد آش همان آش و کاسه همان کاسه ترک خورده خواهد بود.