شناسهٔ خبر: 70022454 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

تمدید ارسال آثار به جشنواره «کتاب و رسانه»

مهلت آثار به بیست و دومین جشنواره «کتاب و رسانه» با شعار «خواندن برای همدلی» تا ۲۰ آذر تمدید شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایکنا، به نقل از صداوسیما، سیاوش صلواتیان، دبیر جشنواره «کتاب و رسانه» با حضور در استودیو شبکه خبر درباره تمدید جشنواره گفت: مرحله فراخوان پذیرش آثار این جشنواره تا ۲۰ آذر تمدید شد.

وی گفت: جشنواره «کتاب و رسانه»، جشنواره‌ای است که برای قدردانی از فعالیت‌های رسانه با موضوع کتاب است. جشنواره از سه سال پیش که بازنگری در ساختار، آیین نامه‌ها و فرایندش‌ها اتفاق افتاد، یک ساختاری تعریف شده است، یک هسته‌ مرکزی ثابت دارد که در واقع همان سه حوزه مطبوعات و خبرگزاری‌ها، رسانه‌های شنیداری و دیداری و شبکه‌های اجتماعی است، به غیر از آن یک لایه نرم‌تری در جشنواره است که به اقتضای شرایط با بازنگری که هر سال در آیین‌نامه انجام می‌شود تغییر می‌کند و آن جوایز ویژه جشنواره است.

وی افزود: هر سال آیین‌نامه جشنواره تغییر می‌کند و اعلام می‌شود، امسال هم همین تغییرات اتفاق افتاده است، پارسال ما یک جایزه ویژه‌ای اضافه کردیم که خیلی استقبال شد به نام جایزه ویژه ویترین رسانه که از کتاب‌فروشی‌هایی که از ویترینشان به عنوان رسانه استفاده کرده باشند، برای انتقال پیام قدردانی شود که این یک رسانه جدید است. این جایزه همچنان امسال هم است، دو تا جایزه ویژه دیگر هم از قبل داریم به نام ناشر فعال در استفاده از ظرفیت‌های رسانه‌ای که این به ناشرینی داده می‌شود  که کنش رسانه‌ای فعالانه تری داشته باشند و یک جایزه ویژه در کنار این دوتا هست که جایزه ویژه‌ای که تعلق می‌گیرد به شخصیت رسانه‌ای فعال در حوزه کتاب، یعنی اینجا به افرادی داده می‌شوند که خودشان کنشگران فعال‌تری هستند به‌خصوص در حوزه رسانه‌های اجتماعی یعنی انسان رسانه.

وی گفت: یک جایزه ویژه امسال اضافه شده است و آن برای تقویت ارتباط ذی‌نفعان مختلف با حوزه رسانه است که در این جایزه ما از ذی‌نفعان اصلی کتاب شامل ناشرین، مؤلفان و تولیدکنندگان و کتاب‌فروش‌ها می‌خواهیم که خودشان آثار برتر رسانه‌ای را انتخاب بکنند. یک جایزه را ناشرین انتخاب می‌کنند که جایزه را به چه کسانی بدهند، یک جایزه مؤلف و تولیدکننده و یک جایزه را کتاب‌فروش‌ها تشخیص می‌دهند که به چه کسی اهدا کنند.

وی افزود: سال گذشته برای اولین بار جایزه نقد کتاب توسط خانه کتاب و ادبیات ایران اهدا شد، خانه کتاب تلاش می‌کند برای این بخش سازوکار مستقلی در نظر بگیرد و به همین خاطر امسال در این جشنواره نقد کتاب نیست. 

وی گفت: حجم زیادی از آثاری که رسیده، آثار مربوط به معرفی کتاب است، درست که جشنواره کتاب و رسانه است و قرار است به همه موضوعات کتاب بپردازد ولی مهم‌ترین خدمتی که رسانه‌ها به کتاب می‌کنند، معرفی کتاب است.

وی گفت: سایت جشنواره به آدرس resane.ketab.ir، در دسترس است و آنجا آیین‌نامه جشنواره به صورت کامل در اختیار افرادی است که بخواهند مطالعه کنند. سه حوزه اصلی داریم: مطبوعات و خبرگزاری‌ها، رسانه‌های دیداری و شنیداری و رسانه‌های اجتماعی. هر کدام از اینها یکسری زیرمحور دارند که تعدادشان زیاد است، مثلاً در مطبوعات و خبرگزاری‌ها، محورهایی مثل گزارش، خبر، گفت‌وگو، عکس خبری و تیتر است. در رسانه‌های دیداری و شنیداری هم مثل مستند، تیزر، برنامه‌های نمایشی و عروسکی و در رسانه‌های اجتماعی سه زیرحوزه اصلی داریم که شامل متن بر بستر رسانه‌های اجتماعی، صوت بر بستر رسانه‌های اجتماعی و ویدئو بر بستر رسانه‌های اجتماعی می‌شود.

وی گفت: منطق جشنواره، قدردانی از فعالیت‌های رسانه‌ای اهالی رسانه برای کتاب است. ما درخواستمان این است هرکسی که در حوزه کتاب فعالیت رسانه‌ای دارد، به آدرس جشنواره مراجعه کند و تا بیستم آذر فرصت دارد که در هر حوزه حداکثر سه اثر از بهترین آثارش را ارسال کند.

وی افزود: جشنواره به غیر از کارکرد قدردانی که دارد، یک کارکرد ترویجی و سیاست‌‌گذاری هم دارد، یعنی تلاش می‌کند فعالیت رسانه‌ای با موضوع کتاب را ترویج کند، ما برای اینکه این اتفاق بیفتد سال گذشته فراخوان هم برای مراکز استانی صداوسیما و هم برای ادارات کل استانی ارشاد ارسال کرده و درخواست کردیم به خبرنگاران و رسانه‌ای استانی و محلی اطلاع‌رسانی بکنند. سال گذشته حجم آثار دریافتی از شهرستان‌ها، حتی روستا‌ها و رسانه‌های محلی بیش از سه و نیم برابر نسبت به دوره قبلی بود و در این دوره هم دنبال این موضوع هستیم و این سیاست را دنبال می‌کنیم.

وی افزود: آثاری که دریافت می‌کنیم همه آثاری هستند که در رسانه‌ها منتشر شده‌اند، مهم این است که اینها اطلاع‌رسانی بشود، هرسال بعد از اتمام جشنواره و بعد از برگزاری اختتامیه جشنواره، کتابچه‌ای در جشنواره منتشر می‌شود که همین الان هم در سایت جشنواره و خانه کتاب در دسترس است، تمامی فرایند سفاف و دقیق اعلام می‌شود و تمام آثار برگزیده و شایسته تقدیر آنجا در دسترس است.

وی در پایان گفت: در مرحله فراخوان آثاری دریافت می‌کنیم که از اول مهرسال گذشته تا ۳۱ شهریور امسال منتشر شده باشد، فراخوان جشنواره همیشه در هفته کتاب اعلام می‌شود بعد از دریافت آثار، بعد از ۲۰ آذر، آثار پالایش اولیه می‌شود، بعد از پالایش وارد داوری آثار می‌شود، تمامی آثار حداقل با دو داور بررسی می‌شود و نهایتاً بهمن مراسم اختتامیه جشنواره هست.

انتهای پیام