دکتر علی حسینپور روز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با موضوع اچ.آی.وی، افزود: اگر انگ و تبعیض در بیماری ایدز به صفر برسد و اقدامات پیشگیرانه همچون انجام تست اچ.آی.وی انجام شود، میتوان تا افزون بر ۹۰ درصد از بروز مشکلات ناشی از بیماری و بسیاری از مشکلات در آینده جلوگیری کرد.
وی بیان کرد: افراد مبتلا به ایدز، مادران باردار، افراد مبتلا به سل و مصرفکنندگان مواد مخدر تزریقی در اولویت انجام تستهای اچ.آی.وی هستند و این آزمایشها در مراکز بهداشت «امام هادی(ع)، شهید صفاری، نوید تندرستی، بیماریهای رفتاری مرجع، شهید قدسی، حضرت زهرا(س) و بیماریهای رفتاری» مشهد انجام میشود و آدرس این مراکز در سایت موجود است.
وی با بیان اینکه در آفریقا از هر سه مورد اچ.آی.وی یک مورد آن مثبت است، افزود: در ایران آمار اچ.آی.وی مثبت زیاد نیست و خراسان رضوی جزء استانهای با آمار پایین در این خصوص است.
حسین پور گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۰ مورد ابتلا به ویروس اچ.آی.وی در خراسان رضوی مثبت شده است.
زنان ۵۰ درصد مبتلایان به اچ.آی.وی هستند
رییس اداره بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست با بیان اینکه تست اچ.آی.وی در مراکز مشاوره بهصورت رایگان و محرمانه انجام میشود، گفت: اچ.آی.وی مخصوص گروه خاصی نیست و انجام آزمایش به همگان توصیه میشود که برای سلامتی خود، خانواده و جامعه این آزمایش را انجام دهند.
دکتر زهرا نهبندانی افزود: اچ.آی.وی یک بیماری ویروسی قابل کنترل است که اغلب آن را به عنوان ایدز میشناسند، در صورتی که ایدز آخرین مراحل عفونت اچ.آی.وی بوده و اگر فرد تحت مراقبت و درمان باشد هرگز رخ نمیدهد.
وی بیان کرد: بحث رابطه جنسی از عوامل اصلی ابتلا به اچ.آی.وی بوده و بیش از ۵۰ درصد موارد مثبت این بیماری زنان هستند و نزدیک به ۵۰ درصد دیگر هم شامل مردان میشود.
رییس اداره بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: تست سریع تشخیصی اچ.آی.وی در کمتر از ۲۰ دقیقه میتواند وضعیت احتمالی ابتلا را مشخص کند.
وی با اشاره به اینکه راههای انتقال اچ.آی.وی از طریق خون و مایعات خونی، تماس جنسی و از مادر مبتلا به اچ.آی.وی در هنگام بارداری و شیردهی است، اظهار کرد: مواردی همچون همکار یا همکلاس بودن، استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، هم غذا بودن، عطسه و سرفه، استخر و نیش حشرات بیماری را منتقل نمیکند.
نهبندانی با ذکر این نکته که راه اصلی کنترل اچ.آی.وی اطلاعرسانی، پیشگیری، تشخیص زودهنگام، درمان و حمایت از مبتلایان است، گفت: شناسایی سریع فرد مبتلا و مصرف درست و به موقع داروها میتواند از تعداد ویروس بکاهد و از انتقال به دیگران جلوگیری کند.