شناسهٔ خبر: 70021915 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری:

تبلیغات اسلامی ابزار هنر برای پیشبرد اهداف تبلیغی است

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری گفت: مجموعه تبلیغات اسلامی با بهره‌گیری از ظرفیت‌هایی همچون حوزه هنری قطعاً می‌تواند از ابزار هنر در راستای پیشبرد اهداف تبلیغی استفاده کند و طبعاً اثرات تبلیغ با زبان هنر بسیار گسترده‌تر از تبلیغ مستقیم است.

صاحب‌خبر -

کوروش زارعی امروز ۱۰ آذرماه در دیدار مدیرکل تبلیغات اسلامی چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به اینکه حق تعالی نقال و هنرمند بزرگ است، اظهار کرد: خدای متعال قرآن کریم را مملو از قصصی ساخته که یا خُرده قصص و یا کامل و جامع هستند و هدفش هدایت بندگان بوده است. 

وی با بیان اینکه سرگذشت انبیای الهی در قرآن و قصص قرآنی باعث عبرت انسان‌هاست، افزود: قرآن به عنوان معجزه الهی خاتم‌الانبیا(ص) یک کتاب دراماتیک و نمایشی است که آیه آیه آن را می‌توان تبدیل به فیلم و تئاتر و نمایش کرد.

زارعی با ابراز تأسف از غفلتمان از قرآن، بیان کرد: خداوند متعال این کتاب آسمانی را در اختیارمان قرار داده تا بهره ببریم، اما متأسفانه از آن غافل هستیم.

عضو هیئت داوران نوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت تصریح کرد: مسئله اصلی در تئاتر «انسان» است یعنی تولیدکننده آن و مخاطب آن انسان‌ها هستند و در این هنر نمی‌توان از حیوانات صحبت کرد اما در سینما این امکان وجود دارد لذا این هنر، هنر شریف و مقدسی است و باید جدی گرفته شود. 

وی افزود: روحانیت را نیز باید هنرمندان تئاتر بدانیم، چرا که خطابه و مطالب خود را مطرح می‌کنند و به وعظ و ارشاد می‌پردازند که این را می‌توان در قالب مونولوگ تعریف کرد. روحانی یا مداح وقتی روضه کربلا را می‌خواند، با تصویرگری، ذهن مخاطب را به صحرای کربلا می‌برد و در موقعیت روز عاشورا قرار می‌دهد که مخاطب او نیز این صحنه‌ها را تجسم می‌کند و می‌بیند.

این هنرمند عرصه تئاتر و سینما بیان کرد: مجموعه تبلیغات اسلامی با بهره‌گیری از ظرفیت‌هایی همچون حوزه هنری قطعاً می‌تواند از ابزار هنر در راستای پیشبرد اهداف تبلیغی استفاده کند و طبعاً اثرات تبلیغ با زبان هنر بسیار گسترده‌تر از تبلیغ مستقیم است.

زارعی با بیان اینکه تئاتر به لطف زنده بودن هم اندیشه و هم حس و حال مخاطب را تحت تأثیر قرار می‌دهد، تصریح کرد: ما به سازمان تبلیغات اسلامی اعلام آمادگی کردیم که هر کاری در این عرصه را در بسترهای مناسبی همچون صفر، محرم، ایام فاطمیه، ایام ماه مبارک رمضان و ... انجام دهیم، مثلاً تبدیل قصه‌های قرآنی به نمایش‌های کوتاه و بلند برای رده‌های مختلف سنی در ماه رمضان موضوعیت دارد که در صورت حمایت می‌توان شکل داد و معتقدم این اتفاق درون‌سازمانی و درون‌خانوادگی قابل تحقق است.

وی گفت: اگر هر بخش بخواهد مستقل عمل کند از هم دور خواهیم شد و اهداف محقق نمی‌شود لذا جا دارد کنار هم باشیم و با هم تعامل خوبی شکل دهیم.

زارعی با اشاره به ظرفیت خوب چهارمحال و بختیاری در عرصه نمایش، توضیح داد: هنرمندان خوب و کاربلد و پای کار در این استان فعالیت دارند که می‌توانیم از این ظرفیت خوب استفاده کنیم و مجموعه حوزه هنری هم در کنار این هنرمندان است.

وی با تأکید بر اینکه چهارمحال و بختیاری نیازمند تولید یک کار نمایشی فاخر مذهبی است، اظهار کرد: تماشاگر این نمایش را در استان داریم و مردم استقبال می‌کنند که این حرکت باید اتفاق بیفتد.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری این نهاد را مرکز روایت کشور دانست و توضیح داد: بهترین نقالان ایران با حوزه هنری کار می‌کنند که می‌توانیم از ظرفیت این اساتید برای آموزش و مهارت‌افزایی هنرمندان جوان در استان‌ها از جمله چهارمحال و بختیاری بهره بگیریم.

وی در پایان گفت: جریانی ذیل عنوان جشنواره نقالی و پرده‌خوانی در خراسان شمالی شکل گرفته که از قهرمانان شاهنامه فردوسی تا اسطوره‌های امروزی به شهید باکری‌ها، حججی‌ها و حاج قاسم‌ها می‌رسیم. 

انتهای پیام