جهان صنعت نیوز، قانون عفاف و حجاب که توسط محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، اعلام شد، از ۲۳ آذر اجرایی خواهد شد. بر اساس ماده ۴۸ این قانون، بدپوششی در انظار عمومی، معابر یا فضای مجازی از طریق سامانههای هوشمند شناسایی و مرتکب برای اولین بار معادل دوسوم حداکثر جزای نقدی درجه ۸ (۶ تا ۷ میلیون تومان) جریمه میشود که اجرای آن به مدت سه سال تعلیق خواهد بود. در صورت تکرار، جریمهها افزایش یافته و در مرتبههای بعدی به جزای نقدی درجه ۶ (۲۰ تا ۸۰ میلیون تومان) و درجه ۵ (۸۰ تا ۱۶۵ میلیون تومان) میرسد. تبصرههای این قانون، مصادیق بدپوششی برای زنان و مردان را تعریف کرده و بر استفاده از سامانههای هوشمند و پیامک برای ابلاغ جریمه تأکید دارد.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در نشست خبری اخیر خود از ابلاغ قانون عفاف و حجاب در تاریخ ۲۳ آذر خبر داد. متن کامل این قانون روز شنبه منتشر شد و به جزئیات مربوط به مجازات بدپوششی در انظار عمومی، معابر و فضای مجازی پرداخته است.
بر اساس ماده ۴۸ این قانون، هر فردی که در اماکن عمومی یا فضای مجازی مرتکب بدپوششی شود، در مرتبه اول توسط سامانههای هوشمند فرماندهی انتظامی شناسایی شده و پس از احراز هویت، معادل دوسوم حداکثر جزای نقدی درجه ۸ (۶ تا ۷ میلیون تومان) جریمه خواهد شد. این جریمه به مدت سه سال معلق میشود و از طریق پیامک یا پست به فرد اعلام میشود.
در صورت تکرار تخلف در مدت تعلیق، مرتکب علاوه بر پرداخت جریمه اولیه، معادل یک و دو دهم حداکثر جزای نقدی درجه ۸ جریمه میشود. در مرتبه سوم، متخلف به جزای نقدی درجه ۶ (۲۰ تا ۸۰ میلیون تومان) و در مرتبههای بعدی به جزای نقدی درجه ۵ (۸۰ تا ۱۶۵ میلیون تومان) محکوم خواهد شد. همچنین، تکرار بیش از چهار بار جرم منجر به اجرای مجازات موضوع ماده ۳۸ این قانون میشود.
در تبصرههای این ماده، مصادیق بدپوششی برای زنان و مردان مشخص شده است. برای زنان، بدپوششی شامل پوشیدن لباسهایی است که قسمتی از بدن پایینتر از گردن، بالاتر از مچ پا یا ساعد دستها دیده شود یا لباسهایی که بهعنوان تهییج دیگران یا اعانه بر اثم شناخته شوند. برای مردان نیز، هر نوع پوشش که خلاف عفت و اخلاق اسلامی باشد و موجب تهییج دیگران شود، مصداق بدپوششی است.
مطابق اطلاعات سامانه ملی قوانین، جزای نقدی درجه ۸ به میزان ۱۰ میلیون تومان، درجه ۶ بین ۲۰ تا ۸۰ میلیون تومان، و درجه ۵ بین ۸۰ تا ۱۶۵ میلیون تومان است. این جریمهها با توجه به دفعات تکرار تخلف افزایش مییابند.
∎