شناسهٔ خبر: 70019720 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

رئیس دیوان عالی کشور: بسیج باید میدان‌دار تحول و تعالی در قوه قضاییه باشد

جلسه هیئت اندیشه ورز پایگاه مقاومت بسیج امام علی(ع) با حضور رئیس دیوان عالی کشور و پیشکسوتان عرصه ایثار در حوزه ریاست دیوان عالی کشور برگزار شد.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

به مناسبت هفته بسیج جلسه هیئت اندیشه ورز پایگاه مقاومت بسیج امام علی (ع) متشکل از قضات پیشکسوت جهاد و شهادت با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجعفرمنتظری، رئیس دیوان عالی کشور در حوزه ریاست ساختمان کاخ دادگستری برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین منتظری، رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به آیه ۶۰ سوره مبارکه انفال گفت: خداوند در قرآن می‌فرماید: "و شما (ای مؤمنان) در مقام مبارزه با آن کافران خود را مهیا کنید و تا آن حد که بتوانید از آذوقه و تسلیحات و آلات جنگی و اسبان سواری زین کرده برای تهدید و تخویف دشمنان خدا و دشمنان خودتان فراهم سازید و نیز برای قوم دیگری که شما بر (دشمنی) آنان مطلع نیستید (مراد منافقانند که ظاهرا مسلم و باطنا کافر محض‌اند) و خدا بر آنها آگاه است؛ و آنچه در راه خدا صرف می‌کنید خدا تمام و کامل به شما عوض خواهد داد و هرگز به شما ستم نخواهد شد" و در دو آیه قبل آن هم موضوع مهمی را مطرح می‌کند که این آمادگی و این هماهنگی و به کارگرفتن نیرو و قدرت برای مقابله با توطئه‌ها و خیانت‌های دشمن است، دشمنی که در شبیخون فرهنگی در تهاجم و قتل عام فرهنگی تمام قوای خود را به کار گرفته است و فرمایشات رهبر حکیم و فرزانه انقلاب در جمع بسیجیان بسیار مهم و حائز اهمیت است و باید سرلوحه و سرمشق همه ما باشد.

رئیس دیوان عالی کشور در ادامه افزود: نهال بسیج را امام راحل عظیم‌الشأن ۱۵ سال قبل از انقلاب کاشتند و نتیجه آن در انقلاب ۵۷ بروز و ظهور پیدا کرد. انقلابی که ابهت و هیمنه شرق و غرب عالم را شکست و استکبار جهانی به‌ویژه آمریکا را به زنجیر خفت کشاند و امروز همه ما در مقابل امام راحل، شهیدان والامقام و مردم عزیز مسئول هستیم، چه امانتی در اختیار ماست و رهبر معظم انقلاب چه انتظاراتی از ما دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین منتظری اذعان کرد: پایگاه مقاومت بسیج امام علی (ع) نقش مهم و سرنوشت‌سازی در اجرای تفکر بسیجی در مجموعه دیوان عالی و دادستانی کل دارد و پیشنهاد بنده این است که از ظرفیت‌های مختلف در قوه قضاییه مانند بسیج حقوقدانان، بسیج طلاب و بسیج ادارات نیز استفاده کنند.

رئیس دیوان عالی کشور در پایان خاطرنشان کرد: در برگزاری اینگونه جلسات فقط اکتفا به هفته بسیج نشود و جلسات و برنامه‌های بسیج برای قضات گرامی و کارکنان مستمر باشد و بسیج میدان‌دار تحول و تعالی در قوه قضاییه باشد و باید برای بسیج یک برنامه‌ریزی کلان با محور برنامه‌های علمی، فرهنگی، جلسات هم‌اندیشی، بحث و تبادل نظر حقوقی، ارتباط با پژوهشگاه قوه قضاییه و قسمت‌های مختلف قوه قضاییه که دارای ظرفیت‌های علمی، پژوهشی و فرهنگی هستند، طرح ریزی نمود و برگزاری جلسات علمی بسیار مهم است.

در ادامه علی اکبر بختیاری، فرمانده پایگاه مقاومت بسیج امام علی (ع) و قاضی و رئیس حوزه ریاست دیوان عالی کشور به طرح موضوع و علت برگزاری جلسه در هفته بسیج و استفاده از فرمایشات پیشکسوتان جهاد و شهادت در جهت پیش برد امور به ویژه برنامه‌های تحولی و فرهنگی دیوان عالی کشور و برنامه‌های ابلاغی سازمان بسیج مستضعفین پرداخت.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد ابراهیم نکونام مشاور رئیس دیوان عالی کشور گفت: ما بیش از هر زمان نیازمند تفکر بسیجی هستیم، تفکر بسیجی، نظام را در بحران‌ها نجات داده و توطئه‌های دشمن را خنثی کرده است و در دیوان عالی کشور نیز باید تفکر بسیجی بیش از پیش تبیین شده و حاکم باشد، زیرا روحیه بسیجی در سلامت اداری و تعهد کاری نقش بسزایی دارد.

مشاور رئیس دیوان عالی کشور افزود: شاهکار تفکر بسیجی این است که خود را وابسته به هیچ خط و گروهی ندانسته و فقط زیر پرچم ولایت به تکلیف عمل می‌نماید. بسیجی گوش به فرمان ولایت و مأمور به وظیفه است و امروز باید پیش از گذشته روحیه حزب‌اللهی در دیوان عالی کشور تبلور پیدا کند.

حجت‌الاسلام محمد باقری، قاضی دیوان عالی کشور و مسئول عقیدتی پایگاه مقاومت بسیج امام علی (ع) گفت: وظیفه ما تقویت جبهه انقلاب است و مرز خود را با سیاسیونی که برخلاف خط ولایت حرکت می‌کنند باید مشخص کنیم.

محمدحسین راضی، قاضی دیوان عالی کشور و مسئول ایثارگران گفت: تفکر بسیجی باید مانع از نفوذ افراد در پرونده‌ها و رسیدگی باشد، تفکر بسیجی یعنی نباید حق را ناحق کرد و باید بسیار مراقب بود.

سید ابوالحسن هاشمی امامزاده، قاضی دیوان عالی کشور اشاره کرد: تفکر بسیجی و حزب‌اللهی یعنی اجرای عدالت و مشکل امروز ما بی‌عدالتی است. بی‌عدالتی در ادارات دولتی، خاصه اهمیت اجرای عدالت در دستگاه قضایی به مراتب بیشتر و حساس‌تر است و لازم است قضات ما به اقناع سازی مردم توجه نمایند، باید با اخلاق پسندیده اسلامی و اجرای دقیق و صحیح مردم را قانع و راهی کرد تا در اجرای عدالت و احکام قضایی به مخالف نظام تبدیل نشوند. امروز نظارت دیوان عالی کشور بر آرای صادره و بر عملکرد محاکم حائز اهمیت است و وظیفه اصلی دیوان به شمار می‌رود.

سام سوادکوهی، قاضی دیوان عالی کشور گفت: باید قوای سه گانه به فرامین رهبر معظم انقلاب عمل نمایند یعنی اجرای عدالت و حاکمیت تفکر بسیجی در سران قوا نمود عینی داشته باشد و در عملی کردن منویات رهبری پیش‌قدم باشند همچنین با توجه به حساسیت کار قضایی، ما قضات هم باید در قول و فعل و عملکرد قضایی سرباز رهبری باشیم.

سوادکوهی در ادامه افزود: شناخت حق و عمل به حق در کار قضا اصل وظیفه ماست و این شغل به قدری مقدس است که از شئون ولایت شمرده شده و امروز قضات بسیجی ما باید در صحنه داخلی و بین‌المللی فعال باشند و حقوق‌دانان ما باید برای صحنه‌های بین‌المللی خود را آماده و مهیا نمایند، زیرا امام راحل نهضتی را به پا کرد که جهانی شد و مقدمه دولت مهدوی است و باید افق نگاه را خیلی بالاتر و جلوتر ببریم و به واقع شهدا زمینه را فراهم کردند و حالا نوبت اقدام و عمل ما است.

محمدرضا صابر، قاضی دیوان عالی کشور درباره تفکربسیجی گفت: گسترش فرهنگ و تفکر بسیجی مسئله مهم و ضروری است، همه باید بدانند تفکر بسیجی یعنی حاکمیت نظم و قانون، متانت، گذشت، صبر و استقامت و حفظ شأن دیوان عالی کشور از اصول اصلی است و باید قضاتی که در شرایط لازم سلامت علمی و اخلاقی قرار دارند در دیوان عالی کشور مستقر شوند.

بابایی، جانشین پایگاه مقاومت بسیج امام علی (ع) و معاون فضای مجازی دادستان کل کشور گفت: باید با هماهنگی دیگر بخش های همسو باید تلاش شود که آسیب‌ها شناسایی و نسبت به تبدیل آن‌ها به فرصت اقدام لازم بعمل آید.

شایان ذکر است، مقرر شد این جلسات با دستورجلسه معین با حضور دیگر قضات فرهیخته و پیشکسوتان عرصه ایثار و جهاد و شهادت برگزار گردد و در رابطه با امور جاری و ارائه راهکار‌های عملیاتی در دیوان عالی کشور بحث و تبادل نظر انجام شود.

انتهای پیام/

 

انتهای پیام/