به گزارش ایکنا به نقل از آناتولی، دهمین اجلاس جهانی و نمایشگاه حلال از تاریخ 27 تا 30 نوامبر (7 تا 10 آذرماه) در استانبول برگزار شد.
این دو رویداد از سوی موسسه استاندارد و اندازهشناسی کشورهای اسلامی (SMIIC) و سازمان همکاری اسلامی (OIC) با هماهنگی وزارت بازرگانی ترکیه و اداره اعتباربخشی حلال ترکیه و با مشارکت وزارتخانهها و مؤسسات مختلف ترکیه برگزار شد.
یونس اته، رئیس شورای تجارت ترکیه و عمان اته(Ete) با بیان اینکه ترکیه و عمان دارای حجم مبادلات تجاری 1.4 میلیارد دلاری هستند به پتانسیل عمان در بخشهای گردشگری، بهداشت، انرژی، مبلمان و صنعت اشاره کرد. وی تأکید کرد که ترکیه در بخش سلامت و همچنین در تجارت الکترونیک و بازاریابی در عمان راهی طولانی را پیموده است.
سلیم عبدالله الرواس، رئیس شورای بازرگانی ترکیه-عمان نیز گفت: شعبههای جدید بانکهای ترکیه در عمان با استقبال مثبت مواجه شدند، زیرا به شرکتهای عمان اجازه میدهند در ترکیه سرمایهگذاری کنند. وی خاطرنشان کرد: سالانه 100 هزار گردشگر عمانی از ترکیه بازدید میکنند و ایجاد بانکهای ترکیه در عمان به تجارت میان دو کشور کمک میکند.
مهمت حسین بیلگین، مشاور ارشد وزیر بازرگانی ترکیه در سخنانی گفت که ترکیه در دو دهه اخیر به مهمترین کشور منطقه در زمینههای اقتصادی، سیاسی و نظامی تبدیل شده است.وی افزود: سرمایهگذاری مستقیم کشورهای حاشیه خلیج فارس در ترکیه به حدود 30 میلیارد دلار رسیده است.
همچنین در حاشیه اجلاس استانبول، رویداد Go Africa از سوی اجلاس جهانی حلال برگزار شد، در این اجلاس کارشناسان کشورهای مختلف در مورد فرصتهای تجاری بالقوه در کشورهای آفریقایی بحث کردند.
آیلین سنگول، مسئول اجرایی این اجلاس گفت که اقتصاد جهانی حلال از زمان آغاز رویدادهای اجلاس جهانی حلال در سال 2015 تاکنون به 8 تریلیون دلار رسیده است.
سنگول افزود که در اجلاس جهانی حلال 2024، 500 برند ترک و خارجی از حدود 50 کشور مختلف مشارکت داشتهاند و حدود 9000 نفر از فعالان خارجی صنعت حلال از این رویداد بازدید خواهند کرد.
وی ادامه داد: برخلاف سالهای گذشته، امسال ما میزبان انجمنهای تجاری کشورهایی مانند عمان، فلسطین، الجزایر و کامرون و همچنین رویداد Go Africa هستیم که در آن تجار و نمایندگان بسیاری از مناطق آفریقا برای سخنرانی دعوت شدهاند.
سنگول با اشاره به اینکه اقتصاد حلال و بخش حلال عموماً فقط برای مسلمانان در نظر گرفته میشود، خاطرنشان کرد که غیرمسلمانان نیز به دلیل سالم بودن و قابل اعتماد بودن محصولات حلال به این حوزه علاقمند هستند.
وی افزود: زمانی که ما برای اولین بار این رویداد را آغاز کردیم، اقتصاد حلال جهانی حدود یک تریلیون دلار بود و با تلاش ترکیه در زمینه صدور گواهینامه حلال تخمین میزنیم که اقتصاد حلال جهانی در پنج سال آینده به 12 تریلیون دلار برسد.
سنگول اظهار داشت که جلسات کسب و کار (B2B) در رویداد امسال نسبت به سالهای گذشته با حضور نزدیک به 1000 هیئت بینالمللی رشد داشته است.