شناسهٔ خبر: 70017892 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

توصیه‌های طب ایرانی برای داشتن بدنی سالم و شاداب

پزشک متخصص طب ایرانی در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در آستانه فرارسیدن هفته اطلاع رسانی تغذیه سالم، اصول کلیدی غذا خوردن از منظر طب ایرانی را برشمرد و گفت: رعایت این اصول می‌تواند از بسیاری از بیماری‌های گوارشی و حتی مشکلات عمومی بدن پیشگیری کند. پزشک متخصص طب ایرانی در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در آستانه فرارسیدن هفته اطلاع رسانی تغذیه سالم، اصول کلیدی غذا خوردن از منظر طب ایرانی را برشمرد و گفت: رعایت این اصول می‌تواند از بسیاری از بیماری‌های گوارشی و حتی مشکلات عمومی بدن پیشگیری کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاري برنا، دکتر مقدادی افزود: هضم خوب از مهمترین نکات در حفظ سلامتی و به حداقل رسیدن تولید مواد زائد و نامناسب و پیشگیری از بسیاری از بیماریها است.

وی با اشاره به اینکه برای هضم خوب و مناسب رعایت چند نکته ضروری است، ادامه داد: پرهیز از پرخوری توصیه اول است، زیرا پرخوری باعث سنگینی معده، ضعف دستگاه گوارش و تولید مواد زائد در بدن می‌شود.

وی با توصیه به اینکه تا زمانی که کاملاً گرسنه نشده‌اید، غذا نخورید و پیش از پر شدن کامل معده، دست از غذا بکشید، عنوان کرد: پرهیز از مصرف غذاهای متنوع در یک وعده یکی دیگر از اصول حفظ سلامتی است، ترکیب غذاهای مختلف می‌تواند باعث سوءهاضمه شود.

دکتر مقدادی با بیان اینکه هر وعده غذایی را ساده و متعادل نگه دارید عنوان کرد: عدم مصرف ماست، ترشی، سالاد و نوشیدنی همراه غذا نیز توصیه می شود، زیرا ماست و ترشی به دلیل طبع سرد و تر، عملکرد معده را تضعیف می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: مصرف آب و سایر نوشیدنی‌ها همراه با غذا باعث اختلال در فرایند هضم می‌شوند. نوشیدنی ها را نیم ساعت قبل تا ۲ ساعت بعد از غذا مصرف کنید. سالادها نیز بهتر است به‌عنوان پیش‌غذا یا میان وعده مصرف شوند.

وی آهسته غذا خوردن و جویدن کامل غذا را نیز مورد توصیه قرار داد و گفت: جویدن صحیح غذا باعث ترشح آنزیم‌های لازم از بزاق و آماده‌سازی معده برای هضم بهتر و عجله در غذا خوردن باعث هضم ناقص و مشکلات گوارشی می شود.

پزشک متخصص طب ایرانی در دانشگاه افزود: محیط مناسب و تمرکز حین غذا خوردن نیز بسیار مهم است، در طب ایرانی، غذا خوردن باید در محیطی آرام و بدون استرس صورت گیرد. استرس و تنش می‌توانند تأثیر منفی بر عملکرد دستگاه گوارش بگذارند، از تماشای تلویزیون، کار کردن، یا مطالعه حین غذا خوردن پرهیز کنید، زیرا این کارها تمرکز معده را بر هضم کاهش می‌دهند.

دکتر مقدادی نگاه کردن و بوییدن غذا پیش از خوردن، ممنوعیت حرکات شدید بدنی پس از غذا، پرهیز از خوابیدن پس از غذا را نیز مورد تاکید قرار داد و عنوان کرد: مشاهده و استشمام غذا، بدن را برای فرآیند هضم آماده می‌کند. این کار باعث افزایش اشتها و تحریک معده به ترشح آنزیم‌های گوارشی می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه فعالیت‌های شدید یا ورزش بلافاصله پس از غذا می‌تواند هضم را مختل کند، افزود: به‌جای فعالیت سنگین، توصیه می‌شود بعد از غذا چند قدم آرام بزنید (به‌ویژه پیاده‌روی سبک) یا در حالت آرامش بنشینید، خوابیدن سریع پس از غذا نیز باعث ایجاد سنگینی، سوءهاضمه، و اختلال در عملکرد کبد و معده می‌شود، بنابراین توصیه شده است بین صرف غذا و خواب حداقل 2 تا 3 ساعت فاصله باشد. در این فاصله، می‌توان قدم زد یا فعالیت سبکی انجام داد.

انتهای پیام