شناسهٔ خبر: 70017756 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

مدیرکل میراث فرهنگی استان:

همایش بین‌المللی گردشگری سلامت در آذربایجان شرقی برگزار می‌شود

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی از اقامت ۷۳ هزار گردشگر خارجی از ۶۳ کشور در استان در هفت ماهه سال‌جاری خبر داد.

صاحب‌خبر -

احمد حمزه زاده، شنبه، ۱۰ آذرماه، در نشست خبری و آیین رونمایی از پوستر همایش بین‌المللی گردشگری سلامت که در خانه تاریخی حیدرزاده برگزار شد، اظهار کرد: بیشترین گردشگر اقامت‌کننده از کشورهای عراق، ترکیه، جمهوری آذربایجان، چین، روسیه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا، لهستان، و کشورهای حوزه‌های خلیج فارس بوده است.

وی با بیان اینکه با حرکت‌های کوچکی پای گردشگران چینی هم به استان ما باز شده است، افزود: از طریق سازمان هواپیمایی پیگیر برقراری پرواز بین چین و تبریز هستیم چین نیز اعلام رغبت کرده است.

وی ادامه داد: استان از مسیر گردشگری به مقصد گردشگری حرکت کرده و جزو مقاصد اصلی سفر در کشور است درحالی که یک دهه قبل این چنین نبوده و سفر به آذربایجان شرقی و تبریز معمولا گذری بود.

حمزه زاده با بیان اینکه استان ما در دهه ۹۰ برای کشورهای همسایه از جمله آذربایجان و نخجوان مقصد سلامت بود، گفت: بنابه دلایلی آمار گردشگر سلامت به استان سیر نزولی پیدا کرده است در این حوزه آسیب شناسی در مبدا و مقصد صورت گرفته و برنامه‌های پیشنهادی آماده شده است‌.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی اظهار کرد: همایش بین المللی گردشگری سلامت از محل مقالات و گزارشات برنامه‌هایی عملیاتی خواهد کرد که در راستای تسهیل رفت و آمد گردشگران سلامت از کشورهای همسایه است.

وی خاطرنشان کرد: ارزش پایین پول در ایران فرصت مناسبی برای جذب گردشگران خارجی به ویژه گردشگران سلامت است.بر اساس اعلام سازمان جهانی گردشگری ایران جزو ارزانترین کشور برای سفر گردشگران خارجی است این درحالی که برای هموطنان آسیب به شمار می‌رود اما مزیت بزرگی برای جذب گردشگران است.

وی با بیان اینکه تفاهم نامه‌هایی در سطح ملی با عراق، ترکیه و آذربایجان آماده شده و استان آذربایجان شرقی به عنوان پایلوت درمانی محسوب خواهد شد، گفت: خدمات درمانی برای کشورهای انتخاب شده از استان ما ارائه می‌شود.

حمزه زاده ادامه داد: اخیرا استاندار نیز مصوبه‌ای از هئیت دولت گرفته‌اند که پایلوت ارتباطات تجاری، گردشگری و اقتصادی با کشورهای همسایه استان ما بوده و یک سری اختیارات برای استان لحاظ خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی افزود: دانشگاه علوم پزشکی بخش رسیدگی به بیماران بین المللی را جدا کرده، بنابراین زیرساخت‌های استان در حوزه سلامت افزایش یافته است. 

وی با بیان اینکه حوزه‌های سرمایه گذاری در استان در حوزه تندرستی است، اظهار کرد: سرمایه‌گذاران در آب‌های گرم معدنی و مجتمع‌های گردشگری تندرستی ورود پیدا کرده و در حال ساخت هستند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این مراسم به آمار بیماران خارجی که در تبریز درمان شده‌اند اشاره کرد و گفت: در سه سال گذشته بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ بیمار خارجی در بیمارستان‌های دارای مجوز IPD (بخش بیماران بین‌المللی) استان به طور سرپایی مداوا شدند و به ترتیب در سال ۱۴۰۰ تعداد ۳۶۳ بیمار، در سال ۱۴۰۱ تعداد ۴۳۷ بیمار، در سال ۱۴۰۲ تعداد ۸۵۳ بیمار و در نیمه نخست امسال ۵۱۹ بیمار خارجی در این بیمارستان‌ها خدمات درمانی سرپایی دریافت کردند.

اصغر جعفری روحی افزود: در بخش بستری نیز یک هزار و ۳۵۴ بیمار خارجی در این بیمارستان‌ها بستری شده‌اند که به ترتیب شامل ۳۲۲ بیمار در سال ۱۴۰۰، ۴۰۴ بیمار در سال ۱۴۰۱، ۳۹۳ بیمار در سال ۱۴۰۲ و ۲۳۵ بیمار در نیمه نخست سالجاری است که رقم نیمه نخست امسال ۲۵ درصد بیشتر از مدت مشابه سال قبل است.

وی با بیان اینکه البته آمارهای غیر رسمی پنج برابر بیشتر از آمار رسمی بیماران خارجی در تبریز است، گفت: این بیماران در بیمارستان‌های دولتی امام رضا (ع)، نیکوکاری، شهدا، رازی، مدنی، سینا، طالقانی و علوی (در دست اقدام) و بیمارستان‌های خصوصی ولی عصر تبریز، بهبود، مهر و هلال احمر تحت مداوا قرار گرفته‌اند.

جعفری روحی ادامه داد: بیشتر بیمارانی که در این مدت برای درمان به تبریز سفر کرده‌اند از کشورهای عراق، ترکیه، آذربایجان، افغانستان، تاجیکستان و گرجستان بوده‌اند و با توجه به اینکه هزینه درمان در ایران یک پنجم تا یک ششم کمتر از کشورهای همسایه است و کیفیت بالایی دارد، تبریز و ایران جذابیت بیشتری برای بیماران خارجی دارد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز تعرفه اخذ شده از بیماران خارجی را پنج برابر تعرفه بخش خصوصی اعلام کرد و ادامه داد: با این همه، هزینه درمان در ایران بسیار پایین است و دانشگاه علوم پزشکی به دنبال ساماندهی رسمی این حوزه است.

به گزارش ایسنا، به میزبانی تبریز همایش "گردشگری سلامت" در راستای سلسله نشست‌های "همیاری نهادهای انقلابی، دولت و نخبگان مردم در گام دوم انقلاب" برگزار می شود تا فرصت‌ها و چالش‌های این حوزه را که از ظرفیت‌های برگزیده آذربایجان شرقی است، مورد بررسی قرار دهد.

اقامت ۷۳هزار گردشگر خارجی در آذربایجان شرقی/ برگزاری همایش بین المللی گردشگری سلامت

اقامت ۷۳هزار گردشگر خارجی در آذربایجان شرقی/ برگزاری همایش بین المللی گردشگری سلامت

اقامت ۷۳هزار گردشگر خارجی در آذربایجان شرقی/ برگزاری همایش بین المللی گردشگری سلامت

انتهای پیام

برچسب‌ها: