شناسهٔ خبر: 70016822 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

تیکه کلام خاص یک فرمانده مقتدر

عباس کِردآبادی در عملیات طریق‌القدس، مسئول محور شاکریه بود که سرانجام در سحرگاه هشتم آذر ۱۳۶۰ با توجه به مقاومت شدید دشمن، شخصاً به میدان رفت و هنگام هدایت نیروها در خط، بر اثر ترکش گلوله توپ به پهلویش به فیض شهادت رسید و براثر شدت علاقه‌ای که رزمندگان به او داشتند، شهادتش را تا پایان عملیات مخفی نگه داشتند تا باعث تضعیف روحیه رزمندگان نشود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، عباس کِردآبادی، فرزند حسن، ۱۶ اردیبهشت سال ۱۳۳۴ در کِردآباد اصفهان به دنیا آمد. پس از اخذ دیپلم به خدمت سربازی رفت و برای گذراندن دوره آموزشی به یگان هوانیروز شیراز رفت و به خاطر لیاقت‌های فردی و نظامی برای دیدن دوره چتربازی برگزیده شد.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی باوجوداینکه در دانشگاه تربیت‌معلم و همچنین رشته چتربازی ارتش قبول شد، به کمیته دفاع شهری پیوست و در منطقه سمیرم با اشرار و خوانین مبارزه کرد.

وی سپس به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیوست و نقش مهمی در تأسیس پادگان آموزشی ۱۵ خرداد ایفا کرد. از همان ابتدا همراه بزرگانی همچون شهید احمد فروغی، شهید خلیفه سلطانی و اکبر آقابابایی، تمام وقتش را صرف خدمت به انقلاب اسلامی کرد.

وی در عملیات ثامن‌الائمه (ع)، آزادسازی شمال آبادان شرکت کرد و پس از بازگشت فهمید؛ برادرش عبدالکریم که دانشجوی رشته دندانپزشکی بود نیز در عملیات شهید شده است.

وی در عملیات طریق‌القدس، مسئول محور شاکریه بود که سرانجام در سحرگاه هشتم آذر ۱۳۶۰ با توجه به مقاومت شدید دشمن، شخصاً به میدان رفت و هنگام هدایت نیروها در خط، بر اثر ترکش گلوله توپ به پهلویش به فیض شهادت رسید و براثر شدت علاقه‌ای که رزمندگان به او داشتند، شهادتش را تا پایان عملیات مخفی نگه داشتند تا باعث تضعیف روحیه رزمندگان نشود.

قدرت الله میرزایی؛ مدیر گروه مهمات‌سازی سپاه ناحیه اصفهان در دوران جنگ رویات می کند: در دوره آموزشی ما، چند اتفاق خوب از نظر آموزشی افتاده بود. به تقلید از چریک‌های فلسطینی و لبنانی، آموزش‌های چریکی می‌دادند.

عباس کِردآبادی بااینکه جثه کوچکی داشت، فوق‌العاده مقتدر بود و اگر ما کوچک‌ترین ضعفی نشان می‌دادیم، داد می‌زد: «پیرزن خودت را جمع کن!»

منابع:

۱-عشوریون، احمدرضا، اطلس لشکر ۱۴ امام حسین (ع) در دوران دفاع مقدس، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران ۱۴۰۳، ص ۱۴۱

۲-هاشمی، علی، رسا، مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس: نشر مرزوبوم، حوزه هنری استان اصفهان، تهران ۱۴۰۱، ص ۱۶۷

انتهای پیام