شناسهٔ خبر: 70015542 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی کردستان خبرداد

اجرای سالانه حدود ۱۷۰۰ هکتار طرح توسعه باغات در کردستان

سنندج- ایرنا- مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: سالانه هزار و ۵۰۰ تا هزار و ۷۰۰ هکتار توسعه باغات در استان انجام می شود.

صاحب‌خبر -

زاهد حاجی میرزایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه هم اکنون سطح باغات استان ۶۰ هزار هکتار است، اظهار کرد: از این میزان سطح سالانه ۵۴۰ هزار تن انواع محصولات گونه های سردسیری، معتدله و نیمه گرمسیری تولید می شود.

وی با اشاره به اینکه یکی از سیاست های وزارت جهاد کشاورزی توسعه باغات است، اضافه کرد: براساس استعدادها و ظرفیت های موجود در هر شهرستان استان، سیاست و برنامه توسعه باغات تعیین و ابلاغ می شود.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه در راستای تحقق برنامه مذکور به طور متوسط سالانه هزار و ۵۰۰ تا هزار و ۷۰۰ هکتار توسعه باغات در استان انجام می شود، افزود: روند توسعه باغات در استان به گونه‌ای برنامه‌ریزی می‌شود که تمام آیتم‌های پایه در توسعه بر اساس گونه مد نظر و اولویت دار و موارد ریسک نیز در نظر گرفته می شود.

حاجی میرزایی با بیان اینکه توسعه باغات به دو صورت آبی و دیم سیاست گذاری و پیگیری می شود، افزود: در همین راستا در استان زون‌بندی مناطق توسعه باغات دیم و استعدادیابی لازم صورت گرفته است.

کشت گونه های دارای مزیت در استان

اجرای سالانه حدود ۱۷۰۰ هکتار طرح توسعه باغات در کردستان

وی یادآور شد: عمده سیاست توسعه باغات استان در راستای گونه‌های دارای مزیت با هماهنگی مراکز تحقیقاتی در ارتباط با کشت انواع گونه‌های میوه‌های دانه ریز، هسته‌داران، خشکباری و دانه‌دارها انجام می شود.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهار کرد: بیشترین سطح باغات استان مربوط به شهرستان سنندج بوده و به عبارتی حدود یک سوم سطح و تولید محصولات در پهنه این شهرستان است.

حاجی میرزایی ادامه داد: بعد از سنندج به ترتیب بیشترین میزان سطح و تولید محصولات باغی در استان مربوط به شهرستان های مریوان، سروآباد، سقز، کامیاران، بانه، بیجار، قروه، دهگلان و دیواندره است.

وی بیان کرد: با توجه به توپوگرافی استان بیشتر توسعه باغات در حوزه اراضی شیبدار تحقق می‌یابد و استان در این زمینه در سطح کشور دارای جایگاه ویژه ای است.

کردستان یکی از مناطق مستعد کشور در بخش کشاورزی به شمار می‌رود و این مهم منجر شده که یک میلیون و ۱۶۰ هزار هکتار از اراضی این استان به محصولات زراعی و ۶۰ هزار هکتار آن هم به باغات اختصاص پیدا کند.