شناسهٔ خبر: 70015520 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

فعال حوزه دانشجویی در گفت‌وگو با ایسنا:

ساختار انجمن‌های علمی باید نظام‌مند شود

فعال سابق حوزه دانشجویی با تاکید بر اینکه ساختار انجمن‌های علمی باید نظام‌مند شود، گفت: این ساختار باید به‌گونه‌ای باشد که انجمن‌ها و اتحادیه‌ها بتوانند در ارتباط با مراکز علمی و صنعتی داخلی و خارجی، با اعتبار و مشروعیتی تعریف‌شده فعالیت کنند. چنین ساختاری، آن‌ها را از درگیر شدن با بروکراسی‌های اداری زمان‌بر رها کرده و به پیشبرد اهداف کمک می‌کند

صاحب‌خبر -

پدرام همتی فعال حوزه دانشجویی و دبیر اسبق اتحادیه علمی دانشجویی شیمی کشور، در گفت‌وگو با ایسنا، با تبریک به دکتر وحید شالچی به‌عنوان معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با تشکر از دکتر سیمایی، وزیر علوم، اظهار کرد: انتظار می‌رود با روی کار آمدن دکتر شالچی و توجه ویژه وزیر علوم به فعالیت‌های علمی دانشجویی، تحولات مثبتی برای انجمن‌ها و اتحادیه‌های علمی دانشجویی رقم بخورد. این نهادها به‌عنوان مراکز مهم مهارت‌آموزی و شبکه‌سازی، نقش اساسی در پیشرفت علمی و فرهنگی دارند.

همتی در ادامه شش اولویت اساسی را برای معاونت فرهنگی و اجتماعی در حوزه انجمن‌ها و اتحادیه‌ها مطرح کرد: مهم‌ترین موضوع، نظام‌مند کردن ساختاری این نهادهاست. این ساختار باید به‌گونه‌ای باشد که انجمن‌ها و اتحادیه‌ها بتوانند در ارتباط با مراکز علمی و صنعتی داخلی و خارجی، با اعتبار و مشروعیتی تعریف‌شده فعالیت کنند. چنین ساختاری، آن‌ها را از درگیر شدن با بروکراسی‌های اداری زمان‌بر رها کرده و به پیشبرد اهداف کمک می‌کند.

وی افزود: یکی از جدی‌ترین مسائل، بها دادن به طیف گسترده‌تری از صاحب‌نظران و دوری از تصمیم‌گیری در دایره‌های محدود است. مشورت با بخش‌های فرهنگی دانشگاه‌ها و استفاده از تفکر جمعی می‌تواند به افزایش ضریب موفقیت و دستیابی به خروجی‌های مناسب منجر شود.

همتی با اشاره به اهمیت انتخاب مدیران مناسب در این حوزه گفت: انتخاب همکاران باید متناسب با تفکرات دولت و وزارت علوم باشد. استفاده از افرادی که منیت‌ها و امیال شخصی را برتر از هر چیزی می‌دانند، می‌تواند به متلاشی شدن تشکل‌ها منجر شود. مدیران منتخب باید سابقه فعالیت موفق در انجمن‌ها و اتحادیه‌ها و مقبولیت میان فعالان علمی دانشجویی داشته باشند.

این فعال دانشجویی اظهار کرد: دکتر شالچی، با توجه به سابقه فعالیت در بدنه فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها، آگاهی خوبی از وضعیت کنونی دارند و می‌توانند تغییرات موردنیاز را مدیریت کنند. تغییرات ساختاری باید با استفاده از طیف گسترده فعالان علمی انجام شود تا این چالش با موفقیت پشت سر گذاشته شود.

همتی با اشاره به مشکلات آیین‌نامه جدید جشنواره حرکت گفت: این جشنواره به‌عنوان ویترین فعالیت‌های انجمن‌ها و اتحادیه‌ها شناخته می‌شود. اما آیین‌نامه جدید، اتحادیه‌ها را با اختیارات محدود به سمت انحلال سوق می‌دهد. بازنگری در این آیین‌نامه باید در اولویت باشد تا اتحادیه‌ها بتوانند نقشی مؤثر در برگزاری جشنواره داشته باشند.

وی در مورد مسائل مالی این نهادها گفت: تخصیص پنج درصد بودجه فرهنگی دانشگاه‌ها به انجمن‌های علمی در بسیاری از موارد عملی نمی‌شود. همچنین، جذب اسپانسر برای تأمین مالی نیز با چالش‌هایی همراه است. تسهیل این فرایند می‌تواند بار مالی وزارتخانه و دانشگاه‌ها را کاهش دهد.

در پایان، همتی تأکید کرد: بهترین شروع برای معاونت جدید فرهنگی و اجتماعی، دعوت از کلیه فعالان علمی دانشجویی برای مشارکت در تصمیم‌گیری‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت است. امیدوارم این همکاری زمینه‌ساز تحولات مثبت در تشکل‌های علمی دانشجویی باشد.

انتهای پیام