شناسهٔ خبر: 70015203 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

طرح آمریکا برای افزایش تعرفه‌ها؛ ترامپ و ترودو دیدار کردند

نخست‌وزیر کانادا پس از تهدید‌های دونالد ترامپ برای وضع تعرفه بیشتر بر کالا‌های ورودی از کانادا، برای دیدار با رئیس‌جمهور منتخب آمریکا به فلوریدا سفر کرد.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا برای دیدار با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا به فلوریدا سفر کرد؛ این سفر درحالی انجام شده که ترامپ از قصدش برای افزایش تعرفه‌ها بر کالا‌های کانادایی خبر داده است. 

ترامپ گفته بود که تعرفه ۲۵ درصدی را برای کالا‌های ورودی از کانادا و مکزیک وضع خواهد کرد. 

ترودو نخستین فرد از سران گروه ۷ است که با رئیس‌جمهور منتخب آمریکا دیدار کرده است. 

چندین عضو پیشنهادی دولت بعدی ترامپ، ازجمله داگ بورگوم، فرماندار داکوتای شمالی و نامزد وزارت داخلی، هاوارد لوتنیک نامزد وزارت بازرگانی و مایک والتز، که به‌عنوان مشاور امنیت ملی بعدی منصوب شده به ترودو و ترامپ پیوستند.

۲ مقام آگاه گفتند که ترودو و ترامپ در جلسه برگزارشده در مار-آ-لاگو که حدود ۳ ساعت به طول انجامید، درمورد طیف گسترده‌ای از موضوع‌ها صحبت کردند. این منابع گفتند که موضوع‌های نظامی، ناتو، اوکراین و چین مورد بحث قرار گرفتند.

طرفین همچنین درمورد چندین پروژه خط لوله، از جمله خط Keystone XL که دولت بایدن آن را متوقف کرده بود، گفتگو کردند.

ترامپ زمانی که اعلام کرد تعرفه‌های ۲۵ درصدی را بر واردات از مکزیک و کانادا و ۱۰ درصد بر کالا‌ها از چین اعمال خواهد کرد، باعث نگرانی در میان برخی از بزرگ‌ترین شرکای تجاری آمریکا شد.

رئیس‌جمهور منتخب آمریکا این کشور‌ها را متهم کرد که برای توقف روانه‌شدن مواد مخدر به آمریکا و مهاجران غیرقانونی به اندازه کافی تلاش نمی‌کنند. 

گاردین: کابینه ترامپ براساس افراد بانفوذ شکل می‌گیرد

روزنامه گاردین انگلیس در مقاله‌ای نوشت که انتخاب‌های دونالد ترامپ برای دولت آینده آمریکا با ترکیبی از مراکز مختلف قدرت، ازجمله افراد بانفوذ مانند بوریس اپشتاین، مشاور ارشد ترامپ و گروه‌های ترکیبی به ریاست سوزی وایلز، رئیس دفتر و جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور منتخب شکل می‌گیرد. 

به‌نظر می‌رسد که رئیس‌جمهور منتخب آمریکا بدون فشار شدید ازسوی مشاورانش، درمورد گزینه‌هایی مانند پیت هگزث، گزینه وزارت دفاع، مارکو روبیو، گزینه وزارت خارجه و راس ووت، برای ریاست دفتر مدیریت بودجه، با تعدادی از نامزد‌های کابینه موافقت کرده است.

اما برای سایر نقش‌های کابینه یا سمت‌های اصلی کاخ سفید که ترامپ ترجیح مشخصی برای آنها نداشت، تعداد انگشت‌شماری از افراد با نفوذ بالا بر تصمیم‌گیری در جلسه‌ها با ترامپ مسلط شده‌اند.

ترامپ خواستار پایان جنگ غزه پیش از مراسم تحلیف خود شد

لیندسی گراهام، سناتور آمریکایی نزدیک به رئیس‌جمهور منتخب آمریکا گفت که ترامپ می‌خواهد پیش از روز تحلیف ریاست‌جمهوری در ۲۰ ژانویه (اول بهمن) به آتش‌بس در غزه و امضای توافق تبادل زندانی‌ها دست یابد.

گراهام گفت: ترامپ برای آزادی زندانی‌ها مصمم‌تر از همیشه است و از آتش‌بسی که شامل تبادل زندانی‌ها می‌شود، حمایت می‌کند. او می‌خواهد که این اتفاق را در حال حاضر ببیند. 

این سناتور آمریکایی اضافه کرد: او (ترامپ) می‌خواهد که کشتار متوقف شده و جنگ پایان یابد.

انتهای پیام/