مجید الهیاری روز شنبه در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) همدان افزود: با اشاره به اینکه هماینک مصرف گاز طبیعی در استان همدان روزانه ۱۳ میلیون و ۴۰۰ هزار متر مکعب است، افزود: پیش بینی میشود این میزان مصرف با سرد شدن هوا در فصل زمستان به روزانه ۱۶ میلیون متر مکعب نیز افزایش یابد.
تا جایی که امکان دارد مردم باید در مصرف بهینه گاز تلاش کنند تا در روزهای سرد سال مشکلی در تامین انرژی مورد نیاز سایر نقاط ایجاد نشود.
وی اظهار کرد: بر اساس بررسیهای صورت گرفته توسط کارشناسان، به ازای هر یک درجه سانتی گراد سرد شدن هوا، ۲۵ میلیون متر مکعب بر مصرف گاز طبیعی کشور افزوده میشود که معادل یک فاز پالایشگاهی است.
الهیاری با بیان اینکه مردم نقش مهمی در کاهش مصرف انرژی دارند، تصریح کرد: کل منابع تولیدی گاز کشور روزانه نزدیک به ۸۴۰ میلیون متر مکعب است که حدود ۴۸۰ میلیون متر مکعب آن توسط مشترکان خانگی و بخش دیگر آن نیز توسط صنایع تولیدی، نیروگاهها و واحدهای پتروشیمی مصرف میشود که البته در روزهای خیلی سرد مصارف خانگی تا حد زیادی افزایش یافته و بیشترین سهم مصرف را به خود اختصاص می دهد.
وی با اشاره به اینکه در استان همدان نیز سه کارخانه سیمان، ۲ کارخانه فولاد و یک نیروگاه مصرف کنندگان عمده گاز هستند، عنوان کرد: مصارف بالای ۱۰۰ متر مکعب را مصرف کنندگان صنعتی تلقی می کنیم.
این مسوول گفت: سالانه حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ مشترک صنعتی و کشاورزی در استان همدان به شبکه سراسری گاز متصل میشود.
چهاردرصد مشترکان خانگی همدان پرمصرف هستند
مدیرعامل شرکت گاز همدان همچنین گفت: حدود چهار درصد مشترکان خانگی استان همدان بدلایل مختلف پرمصرف بوده و نزدیک به هفت درصد گاز تولیدی را مصرف میکنند که معادل ۳۷ هزار مشترک است.
وی افزود: از ابتدای پاییز، میزان سهمیه مصرف گاز هر استان مشخص شده که سهم استان همدان روزانه ۹ میلیون متر مکعب بود، اما با این وجود در مهرماه ۱۱.۵ میلیون متر مکعب گاز طبیعی در استان مصرف شد که ۲۵ درصد بیشتر از سهمیه اعلام شده است.
الهیاری تصریح کرد: همدان به عنوان نخستین استان سبز کشور همه شهرهای آن در سال ۱۳۸۸ و روستاهای بالای ۲۰ خانوار آن در سال ۱۳۹۷ به شبکه سراسری گازرسانی متصل شد.
وی ادامه داد: عملیات گازرسانی به شهرها و روستاها به پایان رسیده است و هم اینک کار نگهداری، تعمیرات، به روزرسانی و اورهال شبکه گازرسانی استان را انجام میدهیم و به منظور بهرهبرداری از شبکهای پایدار، نقاط ضعف احتمالی برطرف میشود.
مدیرعامل شرکت گاز همدان گفت: در کنار این ماموریت، عملیات گازرسانی به واحدهای تولیدی و صنعتی اهمیت ویژهای دارد و به لحاظ توسعه اقتصادی نقش ارزشمندی دارد.
وی بیان کرد: طول شبکه یکپارچه گازرسانی استان همدان بیش از یازده هزار کیلومتر است و به طور تقریبی سالانه حدود ۳۰۰ کیلومتر به این شبکه افزوده میشود.
گازرسانی به بخش صنعت همدان مصرف سالانه ۳۵ هزار لیتر سوخت مایع را حذف می کند
وی اظهار کرد: استان همدان نزدیک به ۶۹۵ هزار مشترک گاز دارد و به طور میانگین سالانه حدود ۱۵ هزار مشترک گاز جدید به تعداد مشترکان اضافه میشود.
الهیاری عنوان کرد: با گازرسانی به واحدهای صنعتی، مصرف سالانه ۳۵ هزار لیتر سوخت مایع حذف و به جای آن گاز طبیعی جایگزین میشود.
مدیرعامل شرکت گاز همدان با اشاره به اینکه هماینک مصرف گاز طبیعی در استان همدان روزانه ۱۳ میلیون و ۴۰۰ هزار متر مکعب است، افزود: پیش بینی میشود این میزان مصرف با سرد شدن هوا در فصل زمستان به روزانه ۱۶ میلیون متر مکعب نیز افزایش یابد.
وی تاکید کرد: در آستانه فرارسیدن فصل زمستان از هم استانیها میخواهیم مصرف بهینه گاز را در دستور کار خود قرار دهند و با نصب پردههای ضخیم، خاموش کردن گرمایش اتاقهای بدون استفاده و نگهداشتن دمای محیط بین ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتی گراد، میزان مصرف گاز را مدیریت کنند.
نقش پررنگ رسانه ها در فرهنگ سازی برای صرفه جویی در مصرف انرژی
رضا اولادی رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) همدان نیز با اشاره به نقش رسانه ها در زمینه فرهنگ سازی،گفت: باید از توان و ظرفیت رسانه های جمعی برای صرفه جویی در مصرف گاز بیش از پیش بهره برد.
وی از گاز به عنوان یک سرمایه ملی یاد کرد و با بیان اینکه دولت هزینه زیادی را بابت انتقال گاز به مشترکان خانگی،تجاری و بخش تولید متحمل می شود،اظهار کرد: باید از منابع و ثروت های خدادادی به شکل درست استفاده کنیم تا برای نسل های آینده نیز باقی بماند.
این فعال رسانه خاطرنشان کرد: ایرنا به عنوان رسانه رسمی کشور از طریق تولید فرآورده های خبری مختلف تلاش می کند تا در فرهنگ سازی برای مصرف بهینه و درست انرژی در جامعه سهیم باشد.