شناسهٔ خبر: 70012725 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

دبیر سوگواره پایتخت موکب‌ها: هنر یکی از اصلی‌ترین ابزار‌ها برای تقویت فرهنگ موکب‌داری است

دبیر بخش روایت و داستان نویسی سوگواره پایتخت موکب‌ها بر اهمیت هنر‌های تصویری و تجسمی برای نشان دادن فرهنگ ارزشمند موکب‌داری تاکید کرد و گفت: هنر یکی از مهمترین و اصلی‌ترین ابزار‌ها برای تقویت این فرهنگ است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حجت السلام سید هادی شفیعی شامگاه جمعه در گفت و گوی رسانه‌ای در خصوص این رویداد فرهنگی اظهار کرد: این سوگواره امسال با نگاه دقیق‌تری محوریت اصلی خود را موکب و موکب داری قرار داد چرا که این حوزه به خودی خود و میهمان نوازی و خدمات‌دهی به زائران، مساله ارزشمندی است که ریشه در فرهنگ دینی ما به خصوص در خوزستان دارد.

وی افزود: امسال برای نخستین بار بخش روایت و داستان نویسی به سوگواره اضافه شد تا علاوه بر تولید روایت‌های هنرمندانه، فتح بابی برای کمک به تولید آثار فاخر در حوزه نمایش، هنر‌های تصویری، هنر‌های تجسمی و سایر رشته‌ها باشد.

دبیر بخش روایت و داستان نویسی سوگواره پایتخت موکب‌ها ادامه داد: موکب‌داری، فرهنگ با اهمیتی است که خروجی آن نیز ترکیبی از ویژگی‌های فرهنگی شامل، ارادت به سیدالشهدا، میهمان نوازی و فرهنگ تکریم مهمان است.

وی تصریح کرد: آنچه در ایام اربعین رخ می‌دهد، بی شک در سایر ایام و شهادت‌ها قابل مشاهده نیست چرا که در اربعین ترکیب خاصی وجود دارد که تبلورش تنها در این ایام قابل مشاهده است.

حجت السلام شفیعی بیان کرد: توجه ویژه به ریشه‌های این فرهنگ، بی شک باعث تقویت آن و اشائه این فرهنگ ارزشمند، می‌شود.

دبیر بخش روایت و داستان نویسی سوگواره پایتخت موکب‌ها گفت: عمده آثار در بخش روایت و تعدادی نیز به بخش داستان اختصاص داشت که در جمع بندی و نظرات کسب شده از داور‌های سوگواره، آثار از کیفیت خوبی برخوردار بود و همواره تلاش ما این است که از طریق این آثار متنی و ادبی و با کمک آثار دیگر در حوزه مستند، نماهنگ، فیلم کوتاه و سایر قالب‌ها تولید شود.

حجت‌الاسلام شفیعی بیان کرد: ریشه گرفتن از این آثار در خرده فرهنگ‌ها و کلان فرهنگ‌ها، می‌تواند در تکمیل فرهنگ‌ها موثر باشد و امید است اضافه شدن این بخش به سوگواری پایتخت موکب ها، آغازی باشد برای اینکه این فرهنگ بخصوص در خوزستان بیشتر به نمایش گذاشته شود.

وی توضیح داد: خوزستان نیز به دلیل ریشه‌های فرهنگی نسبت به مساله مهمان و مهمان نوازی و ارادت ویژه به سیدالشهدا و اهل بیت (ع) می‌تواند در این بخش، پیشتاز باشد.

وی ابراز امیدواری کرد: برگزاری این سوگواره علاوه بر مبدا و منشا تولید آثار، عامل کمکی برای ترویج و ماندگاری این فرهنگ و همچنین توسعه آن در سطح استان و کشور باشد.

سومین سوگواره ملی پایتخت موکب‌ها با هدف پاسداشت فرهنگ ارزشمند موکب‌داری و ترویج آن در جامعه برگزار می‌شود.

اختتامیه سومین سوگواره پایتخت موکب‌ها امروز شنبه ۱۰ آذرماه در گیت بوستان اهواز برگزار می‌شود.