شناسهٔ خبر: 70012678 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

اختصاص اعتبار برای انتقال آب از سد کوچری به ساوه

طرح انتقال سهم آب ساوه از سدکوچری سالیان متمادی بود که به دلیل نبود اعتبارات متوقف شده بود، اما اکنون ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای آن در نظر گرفته شده است.

صاحب‌خبر -

نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی: در جلسۀ کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، به طور ویژه تخصیص اعتبار به طرح آبرسانی به شهر ساوه مورد بررسی قرار گرفت.
حجت الاسلام سبزی در خصوص جزئیات مصوبات برگزاری جلسه‌ی کمیسیون کشاورزی مجلس با محوریت شهر ساوه گفت: پس از برگزاری جشنواره، جلسه‌ای اخیرا با حضور مسئولانی از سازمان برنامه و بودجه، وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی، اتاق تعاون، مدیر کل آبفای کل کشور، دوتن از نمایندگان استان مرکزی و مسئولان استانی و شهرستانی در کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تشکیل شد و خوشبختانه تصمیمات خوبی در راستای برطرف کردن مشکلات کشاورزان و باغداران اتخاذ شد.
او با اشاره به تنش آبی و کمبود منابع آبی در شهرستان ساوه به عنوان مهمترین مشکل این منطقه و محوری‌ترین موضوع این جلسه افزود: طرح انتقال سهم آب ساوه از سدکوچری سالیان متمادی بود که به دلیل نبود اعتبارات متوقف شده بود، اما با پیگیری‌های صورت گرفته در دولت دوازدهم ۲۰ کیلومتر از مسیر از سمت دودهک دلیجان انجام گرفت و در دولت سیزدهم نیز با دستور وزیر نیرو مقرر شد که قرارگاه خاتم‌الانبیاء این طرح را اجرا کند.
حجت الاسلام سبزی با اشاره به تصویب تخصیص ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه در سال جاری برای ادامه اجرای این طرح به عنوان بزرگترین طرح عمرانی استان مرکزی گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته مبلغ ۲۲۰ میلیارد تومان دیگر نیز در نظر گرفته شده است که مجموعا ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه برای تسریع در اجرای طرح اختصاص می‌یابد.
نماینده مردم ساوه و زرندیه با اشاره به اینکه ساوه از نظر تامین منابع آبی جزو پنج شهر بحرانی کشور است، گفت: مبلغ ۱۸۰ میلیارد تومان دیگر از سوی سازمان مدیریت بحران جهت تسریع در اجرای این طرح آبرسانی اختصاص داده شده است و هم اکنون عملیات لوله‌گذاری خط انتقال آب از سد کوچری در حال اجراست.
او در ادامه با اشاره به قانون برنامه هفتم در حوزه مالیاتی گفت: به استناد این قانون می‌توان از مالیات صنایع در راستای اجرای پروژه‌های حیاتی هر منطقه‌ای استفاده کرد و براین اساس مقرر شد، جلسه‌ای با حضور مسئولان امورمالیاتی کشور ظرف روز‌های آینده تشکیل شود تا از این طریق اعتبارات لازم برای ادامه اجرای طرح در نظر گرفته شود.
حجت‌الاسلام سبزی افزود: براساس قانون برنامه هفتم توسعه، مودیان مالیاتی در حوزه صنایع می‌توانند با اختیار خود مالیات منظور شده را برای اجرای طرح‌های ملی هزینه کنند و اداره امور مالیاتی نیز مالیات آنها را به میزان مشارکتی که در اجرای طرح ملی داشتند، کسر کنند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اجرای ۳۰ کیلومتر از خط انتقال سهم آب ساوه از سدکوچری گفت: با تخصیص این میزان اعتبار، ۳۰ کیلومتر دیگر از مسیر خط انتقال تا شهر آوه به اجرا درخواهد آمد و تلاش خواهیم کرد که به استناد قانون برنامه هفتم توسعه برای حدود ۶۰ کیلومتر باقیمانده، از مالیات صنایع تخصیص یابد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: تعیین تکلیف مراکز تات به میزان ۱۲۰ هکتار در منطقه صالح‌آباد و ۱۴۰ هکتار در منطقه برکه از دیگر مصوبات این جلسه بود تا مقدمات ایجاد دهکده علم و فناوری بخش کشاورزی را فراهم شود؛ البته دولت در نظر دارد که این دو مجموعه را از طریق مزایده به فروش برساند و نباید مبلغی که از فروش آنها بدست می‌آید به خزانه واریز شود بلکه باید در شهرستان ساوه صرف شود.
وی افزود: پیشنهاد می‌شود یکی از این مراکز به عنوان دهکده علم و فناوری در نظر گرفته شود تا شرکت‌های دانش بنیان بتوانند فعالیت خود را آغاز کنند و مرکز دیگری به فروش رسیده و مبلغ حاصل از آن، جهت تجهیز دهکده علم و فناوری یا موضوعات دیگر مرتبط با حوزه کشاورزی تخصیص یابد.