به گزارش ایلنا، آیین پایانی چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلمهای ورزشی ایران، شامگاه جمعه، ۹ آذرماه با حضور احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان، سید مناف هاشمی دبیرکل کمیته ملی المپیک، رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی، غفور کارگری رییس کمیته ملی پارالمپیک، سفیران و نمایندگان کشورهای اسپانیا، ایتالیا، سریلانکا، روسیه، کوبا، شیلی، کره جنوبی، ترکیه و دیگر کشورها و حضور جمعی از هنرمندان و قهرمانان ورزشی در سالن شهید ضرغام فدراسیون کشتی با اجرای عبدالله روا برگزار شد.
*فیلمسازان جوان پرچم ایران را برافراشته میکنند
در ابتدا، سید مجتبی علوی دبیر جشنواره از وزیر ورزش و جوانان، رئیس سازمان سینمایی و رئیس و دبیر کمیته ملی المپیک قدردانی کرد و گفت: از تمام کسانی که در جریان جشنواره ما را همراهی کردند قدردانی میکنیم؛ این جریان و رویداد متعلق به کشورمان ایران است.
او حمایت از فیلمسازان جوان را ضروری دانست و گفت: این فیلمسازان جوان با هزینههای شخصی فیلم ورزشی میسازند لذا باید به آنها توجه کرد و نادیده گرفتن آنها ظلم است چون همین جوانها هستند که پرچم ایران را برافراشته میکنند.
* فیلم پهلوانان ایران را پهلوانان سینما بسازند
سپس علی روئینتن، رئیس هیات انتخاب و داوران جشنواره بیانیه هیات داوران را قرائت و به تندیس قهرمانان المپیکی در کمیته المپیک اشاره کرد و با بیان اینکه در کنار این سردیسها، سردیس شهیدان ورزشکار دوران دفاع مقدس هم وجود دارند که مایه افتخار است، گفت: ما در کشوری هستیم که پوریای ولی داریم اما متاسفانه فیلم پوریای ولی نداریم و امیدواریم فیلم پهلوانان ایران را پهلوانان سینما بسازند.
وی با بیان اینکه نخستین فیلم نامزد اسکار سینمای ایران فیلمی ورزشی است، افزود: سینما و ورزش سال ها روابط عمومی ایران در عرصه بین الملل بودند و این جشنواره محل وفاق ورزشکاران و هنرمندان است.
* قرائت پیام رئیس مجلس شورای اسلامی
در بخش دیگری از این مراسم عباس صوفی، نماینده مجلس، ضمن اعلام حمایت برای تولید آثار سینمایی در جهت ترویج ورزش از زاویه هنر و معرفی شخصیتهای بزرگ ورزشی، پیام محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی به چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلمهای ورزشی را قرائت کرد.
در بخشی از پیام رئیس مجلس شورای اسلامی آمده است: مقوله ورزش بخشی موثر در فرهنگ عمومی ما محسوب میگردد. کمتر عاملی در جامعه وجود دارد که تا این حد و میزان قدرت ایجاد تحرک اجتماعی و گروهی را داشته باشد. از این رو، بهرهمندی از ظرفیت توامان ورزش و سینما برای اثرگذاری بر فرهنگ عمومی دستاوردهای ارزشمند و ماندگار بدنبال خواهد داشت. جشنواره بینالمللی فیلمهای ورزشی که اینک شاهد برگزاری چهاردهمین دوره آن میباشیم اتفاق شایسته و درخور توجه از سوی دستاندرکاران و متولیان این رخداد ارزشمند فرهنگی است که باعث رونق و شکوفائی بیشتر ساخت و تولید آثار ماندگار هنری و سینمائی در حوزه ورزش خواهد بود.
سپس با حضور احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان، رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی و سید مناف هاشمی دبیرکل کمیته ملی المپیک، از «زهرا نعمتی» و «ساره جوانمردی» از قهرمانان پارالمپیک و هادی رضایی مربی افتخارآفرین والیبال نشسته تجلیل به عمل آمد.
همچنین جوایز بهترین فیلم جشنواره جهانی فیلم های ورزشی میلان ایتالیا به سعید ملکان برای تهیه کنندگی فیلم «تختی» و علی آشتیانیپور برای فیلم «هوک» اهدا شد.
*دنیامالی: از ساخت آثار ورزشی حمایت ویژه می شود
در ادامه، احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان از دستاندرکاران چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلمهای ورزشی قدردانی کرد و گفت: من جملهای را از خانم پوران درخشنده خواندم که در بحث سینمای ورزشی سرمایهگذاری ناچیز است؛ ما این نقد را قبول داریم و قول میدهیم پانزدهمین دوره این جشنواره را با ایجاد یک شورای عالی برای جشنواره حمایت کنیم و یک کارگروه ویژه را برای تحقق تولید آثار فاخر را شاهد باشیم.
وزیر ورزش و جوانان، حمایت از سینماگران در جهت تولیدات فاخر را ضروری دانست و افزود: سینما قدرت زیادی دارد چراکه نوع کار سینما فرهنگ و تجلیل از اندیشه یک ملت است و من در حوزه مسوولیت خودم قول حمایت در این عرصه را میدهم.
او جایگاه جشنواره فیلمهای ورزشی ایران به عنوان نماینده جشنواره میلان در غرب آسیا و شمال آفریقا را یک امتیاز ویژه خواند و گفت: شورای عالی این جشنواره به زودی کار خودش را شروع میکند و سطح جوایز را افزایش خواهیم داد و با هماهنگی در کمیسیون ورزشی مجلس شورای اسلامی ردیف بودجه جشنواره را تصویب میکنیم.
بر اساس این گزارش، با رویکرد حمایت از فیلمسازان جوانا جوایز نقدی برگزیدگان جشنواره را وزارت ورزش و جوانان اهدا کرد.
*هاشمی: حمایت از جشنواره فیلمهای ورزشی استمرار خواهد داشت
در بخش دیگر این مراسم سید مناف هاشمی، دبیرکل کمیته ملی المپیک، جشنواره فیلمهای ورزشی ایران را یک اتفاق باشکوه دانست و عنوان کرد: در کنداکتور کمیته المپیک جشنواره فیلمهای ورزشی ایران پیشبینی نشده بود اما چندسالی است این موضوع جدی گرفته شده است و این دوره اهتمام ویژهتری به آن خواهیم کرد.
او با بیان اینکه جشنواره طی سه روز گذشته حال مردم ایران و تهران را خوب کرد و اتفاق ویژهای را رقم زد، گفت: در طول شش ماه گذشته برنامهریزیهای خوبی برای جشنواره در دبیرخانه این رویداد شکل گرفت که مایه افتخار بود.
دبیرکل کمیته ملی المپیک، هنر و ورزش را مرجع و مکمل خواند و تاکید کرد: فیلمسازان و ورزشکاران سفیران ما در سطح جهان هستند پس مکمل یکدیگرند که باید مورد حمایت باشند. فیلم و سینما تجربه دنیاست و میتواند موجب ایجاد انگیزه و استعدادیابی در جامعه شود.
هاشمی، حمایت از جشنواره فیلمهای ورزشی ایران را قطعی دانست و گفت: قول میدهیم جشنواره بینالمللی فیلمهای ورزشی ایران در ادامه با حمایت ویژه ما استمرار داشته باشد.
*تصویب تولید سالانه پنج فیلم سینمایی، مستند و کوتاه
علی روئینتن، رئیس هیات داوران جشنواره در بخش دیگر این مراسم مجدد روی سن آمد و گفت: در بیانیه هیات داوران به وضعیت ورزش در سینما پرداختیم و فکر نمیکردیم به این خوبی نتیجه بدهد؛ از مسوولان پهلوان وزارت ورزش و جوانان قدردانی میکنم چراکه تصمیم گرفته شد با همکاری سازمان سینمایی در شورای عالی این جشنواره سالانه پنج فیلم سینمایی، مستند و کوتاه ورزشی تولید شود که باعث خوشحالی است.
همچنین در بخش دیگری از این مراسم پیام تصویری فرانکو اسکانی، رئیس فدراسیون جهانی سینما و تلویزیون ورزشی (FICTS) پخش شد.
در ادامه جشنواره جوایز برگزیدگان به شرح زیر اهدا شد:
*بهترین فیلمنامه فیلم کوتاه داستانی:
روشنایی صحرا از شیلی
*بهترین کارگردانی فیلم کوتاه داستانی:
روشنایی صحرا از شیلی به کارگردانی کاترینا هاردر
تقدیر ویژه این بخش: من شیرینم از ایران به کارگردانی روح الله اکبری
*بهترین فیلم کوتاه داستانی:
من شیرینم از ایران
*بهترین پژوهش فیلم کوتاه مستند:
مستند گالیپ از ترکیه
*بهترین کارگردانی مستند کوتاه:
احسان کمرخانی برای مستند پسر کوهستان از ایران
*بهترین فیلم مستند کوتاه:
احمد خدادادی برای مستند دختران ملک از ایران
*بهترین فیلم مستند کوتاه پارالمپیک:
مستند دیوار از ترکیه
جایزه ویژه این بخش: ۴.۳۰ از روسیه
جایزه ویژه نقش زن: آرزو از ایران به کارگردانی مجید حاجبی
جایزه بهترین گفتار و گوینده: مستند آخرین زنگی زمانه از ایران
*بهترین پژوهش مستند بلند:
خسرو نقیبی برای پژوهش آخرین زنگی زمانه از ایران
*بهترین کارگردانی مستند بلند:
شهرام مسلخی برای پنج دقیقه آخر از ایران
*بهترین فیلم مستند بلند:
هادی شریعتی برای ستار الکلاسیکو از ایران
جایزه ویژه این بخش: آرش قاسمی برای صدای بدیع مستند آقانعمت
*بهترین فیلم پارالمپیک مستند بلند:
مستند بگذار برنده شوم از روسیه
**جوایز بخش سینمایی:
*بهترین بازیگر نقش اول زن:
سیجا رز بازیگر فیلم «سفر یک قهرمان گمنام» از هند
*بهترین بازیگر نقش مکمل زن:
پانته آ پناهی ها برای فیلم «کاپیتان» از ایران
*بهترین بازیگر نقش اول مرد:
محسن آشتیانی پور بازیگر فیلم «هوک» از ایران
*بهترین بازیگر نقش مکمل مرد:
یریک ژولژا کسینف بازیگر فیلم «شروع» از قزاقستان
*جایزه ویژه بازیگر نوجوان:
سبحان رخشانی بازیگر فیلم «هوک» از ایران
دیپلم افتخار: شایان دارمیپور بازیگر فیلم «کاپیتان» از ایران
*بهترین فیلمنامه:
ویکرانت رودرا برای فیلمنامه «سفر یک قهرمان گمنام» از هند
*بهترین کارگردانی:
ارنار نورگالیف برای کارگردانی «شروع» از قزاقستان
*بهترین فیلم:
علی اشتیانی پور تهیه کننده فیلم سینمایی «هوک» از ایران
*جایزه ویژه دستاورد فنی:
شهرام نجاریان برای فیلمبرداری فیلم «هوک» از ایران
فردین خلعتبری برای موسیقی فیلم «هوک» از ایران
جوایز ویژه دبیر جشنواره نیز به پژمان بازغی برای بازی در فیلم سینمایی «کاپیتان»، فریبا متخصص برای بازی در فیلم «ناک اوت» از ایران، حسین ریگی برای کارگردانی فیلم «هوک» از ایران، حسن اعتمادفر برای مستند «تفنگ چخوف»، سامیه لک برای بازی در فیلم «ناک اوت» از ایران و همچنین تقدیر ویژه برای دو فیلمساز زن مریم بحرالعلومی برای کارگردانی فیلم سینمایی «قطع فوری» از ایران و فرناز امینی برای کارگردانی فیلم «ناک اوت» از ایران اهدا شد.
در بخش تلویزیونی نیز محمدحسین میثاقی و عبداله روا به ترتیب به عنوان بهترین مجریان برنامه های ورزشی تلویزیون معرفی شدند. همچنین در بخش بهترین گزارشگر ورزشی نیز هادی عامل و پیمان یوسفی و در بخش بهترین برنامه ورزشی، فوتبال برتر و ویدئو چک به ترتیب جوایز برگزیده جشنواره را دریافت کردند.
در آیین پایانی چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلمهای ورزشی ایران چهرههایی چون تهمینه میلانی، جهانگیر کوثری، علی رویین تن، پژمان بازغی، سعید ملکان، فریبا متخصص، محمدرضا چراغعلی، حسام نواب صفوی، محسن علی اکبری، ناصر محمدخانی، مرتضی فنونیزاده، زهرا نعمتی، ساره جوانمردی، هوشنگ توکلی، حسین ریگی، محمد حمزه ای، پیمان یوسفی، هادی عامل، محمدرضا عرب، محمد فرشته نژاد، ناصر شفق، امیر تاجیک، محمود گبرلو، بهمن حبشی، آرش قاسمی، علی آشتیانی پور، شهرام نجاریان، محمودرضا رضایی، نادر فریادشیران، رسول مجیدی و دیگر چهره های مطرح ورزشی و سینمایی با همراهی تعدادی از سفرای کشورهای خارجی حضور داشتند.
در چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلمهای ورزشی ایران ۷۹۸ فیلم از ۷۲ کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شده بود که در نوع خود حدنصاب جدیدی در ادوار این جشنواره ثبت کرد.