به گزارش سایت دیده بان ایران ؛پلیس ضد شورش ابتدا معترضان را از مقابل پارلمان دور کرد اما تلاش ماموران برای متفرق کردن معترضان بی نتیجه ماند و در نهایت از آب پر فشار علیه مردم استفاده شد.
به نقل از خبرگزاری نووستی، ماموران اجرای قانون در گرجستان همچنین یکسری دستگیریها انجام دادند اما تعداد دقیق دستگیر شدگان مشخص نیست.
با این حال، وزارت کشور گرجستان روز جمعه اعلام کرد که ۴۳ نفر بازداشت شدهاند. این وزارتخانه همچنین در بیانیهای اعلام کرد برخی از تظاهرکنندگان در تلاش برای شکستن موانع فلزی بیرون پارلمان بودند که در نتیجه درگیری با پلیس، ۳۲ افسر مجروح شدند.
معترضان در ابتدا به سوی ماموران سنگ و مواد آتش زا پرتاب کردند. آنها همچنین سطلهای زباله را به آتش کشیدند، موانع را برچیدند و علائم راهنمایی و رانندگی را از جا کندند.
اعتراضات مخالفان روز پنجشنبه پس از آن آغاز شد که «ایراکلی کوباخیدزه»، نخست وزیر گرجستان تصمیم خود را مبنی بر تعلیق بررسی موضوع آغاز گفتوگوها درباره عضویت گرجستان در اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۲۸ اعلام کرد. پنجشنبه شب تا روز جمعه، پلیس ضد شورش با استفاده از ماشینهای آب پاش، معترضان را متفرق کرد.
انتخابات پارلمانی در گرجستان در ۲۶ اکتبر برگزار شد. بر اساس گزارش کمیسیون مرکزی انتخابات، حزب حاکم «رویای گرجستانی» ۵۳.۹۳ درصد آرا را به دست آورد. چهار حزب اپوزیسیون نیز وارد مجلس شدند که در مجموع ۳۷.۷۸ درصد آرا را کسب کردند.
نمایندگان مخالف گفتند که دادههای کمیسیون انتخابات را به رسمیت نمیشناسند. «سالومه زورابیشویلی»، رئیس جمهور گرجستان با وجود اینکه طبق قانون اساسی باید غیرحزبی باشد، خواستار اعتراض به نتایج انتخابات شد.
در این میان، خبرگزاری رویترز نیز گزارش کرد که بیش از ۱۰۰ نفر از دیپلماتهای گرجستانی در نامهای سرگشاده از تصمیم دولت تفلیس در تعلیق گفتوگوها برای پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا انتقاد کرده و گفتند: «این تصمیم که روز پنجشنبه توسط حزب حاکم رویای گرجستان اعلام شد، تعهد قانون اساسی این کشور برای پیگیری عضویت در اتحادیه اروپا را نقض کرده است.»
سفیر اتحادیه اروپا در گرجستان، در اولین اظهارنظر از بروکسل گفت که اقدام تفلیس برای توقف عضویت در اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۲۸ «ناخوشایند» است.
سه دانشگاه تفلیس اعلام کردند که کلاسهای درس خود را در بحبوحه ناآرامیها تعلیق میکنند.
همچنین گروهی از انجمنهای تجاری از جمله اتاقهای بازرگانی ایالات متحده، اتحادیه اروپا و آلمان در بیانیهای مشترک با توقف مذاکرات مخالفت کردند.
خبرگزاری نووستی نیز در ادامه نوشت سازمان بینالمللی غیردولتی گزارشگران بدون مرز، خشونت افسران مجری قانون گرجستان علیه بیش از ۲۰ روزنامه نگاری که تظاهرات در تفلیس را پوشش میدادند را محکوم کرد و از مقامات خواست که مسؤولان این رویداد را پاسخگو کنند.