شناسهٔ خبر: 70008846 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری | لینک خبر

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه علم و صنعت ایران و سازمان بازرسی کل کشور

تفاهم‌نامه همکاری مشترک علمی، آموزشی و پژوهشی دانشگاه علم و صنعت ایران با سازمان بازرسی کل کشور به امضاء رسید.

صاحب‌خبر -

 به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه علم و صنعت ایران، در نشست امضای این تفاهم‌نامه همکاری، یونسیان رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران، ضمن معرفی توانمندی‌ها و ظرفیت‌های دانشگاه، با تاکید بر اینکه نقطه قوت این دانشگاه، ارتباط آن با صنعت و جامعه است، گفت: همان‌طور که از اسم دانشگاه برمی‌آید و آمار نیز آن را تایید می‌کند، دانشگاه علم و صنعت ایران در سه سال گذشته، با اختلاف معناداری رتبه اول را در حوزه پژوهش و همچنین در حوزه ارتباط با صنعت بین دانشگاه‌های کشور کسب کرده است. 
یونسیان با بیان اینکه دانشگاه علم و صنعت ایران با توجه به پتانسیلی که دارد، وظیفه خود می‌داند که به جامعه و صنعت خدمت داشته باشد، از سازمان بازرسی کل کشور خواست با راهبری صنایع، پیوند بین صنعت و دانشگاه را تقویت کند. 

در ادامه حجت‌الاسلام کیخای فرزانه سرپرست مرکز آموزش و پژوهش‌های سلامت اداری و مبارزه با فساد سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه سازمان بازرسی کل کشور به عنوان عالی‌ترین و جامع‌ترین نهاد نظارتی کشور به ویژه در دوره اخیر و در ایام تحول و تعالی قوه قضائیه سعی کرده است نظارت خود را هدفمند، کارآ و علم‌محور کند، گفت: حوزه‌هایی مانند شفافیت، تعارض منافع، گلوگاه‌های فساد و... موضوعاتی هستند که امروز در اولویت سازمان بازرسی قرار دارند و در سند تحول و تعالی قوه قضائیه نیز این موضوعات محل توجه قرار گرفته‌اند که نقش دانشگاه‌های جامع در کشور از جمله دانشگاه علم و صنعت ایران می‌تواند در این موضوع، بسیار کارآمد باشد. 
در ادامه رحمانیان قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور گفت: یکی از راهبردهای مهمی که می‌تواند نظام جمهوری اسلامی ایران را در دنیا، سربلند و سرفراز کند و سبب درخشش آن شود، راهبرد علم و تحقیق و پژوهش است که مقام معظم رهبری به کرات در بیاناتشان به این مهم اشاره داشته‌اند.

قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور با بیان این مطلب که اگر بخواهیم سربلندی نظام جمهوری اسلامی ایران را دنبال کنیم، چاره‌ای نداریم جز اینکه به سمت علم، دانش و پژوهش حرکت کرده و کل فعالیت‌های ما بر مبنا و موازین علمی و کارشناسی باشد، تاکید کرد: بسیاری از مشکلاتی که امروز در کشور با آن‌ها مواجه هستیم، می‌تواند با راهکارهای عملی و کارشناسی حل شود . 
رحمانیان ضمن تاکید بر لزوم و اهمیت اجرای بندهای تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه علم و صنعت ایران گفت: در تفاهم‌نامه همکاری با این دانشگاه، موضوعات به روز و مهمی مانند به‌کارگیری آی‌تی و هوش مصنوعی، آموزش نیروهای سازمان، استخراج الگوی داده‌ها از بانک‌های اطلاعاتی دستگاه‌های اجرایی جهت ریشه‌یابی مسائل اولویت‌دار کشور، بررسی و آسیب‌شناسی وضعیت موجود در چشم‌انداز نظام‌های مختلف صنعتی در کشور، اجرای پروژه‌های فرآیندکاوی به منظور تعیین و رفع نقاط گلوگاهی و سنجه‌های نظارتی و سوء‌جریان و ... مورد توجه است. 
وی در پایان با اشاره به خدمات متقابل سازمان بازرسی به دانشگاه‌ها در تفاهم‌نامه‌های همکاری گفت: سازمان بازرسی کل کشور یک مرجع عام نظارتی است و فقط بر دستگاه‌های اجرایی و اداری نظارت ندارد، بلکه غالب دستگاه‌های صنعتی و مراکزی که دانشگاه با آن سروکار دارد نیز تحت شمول نظارت سازمان بازرسی کل کشور قرار دارد، بنابراین دانشگاه می‌تواند از تجارب میدانی بازرسان نیز استفاده کند. 
غلامرضا خدادادی بازرس کل امور آموزش و پژوهشی سازمان بازرسی کل کشور نیز با اشاره به اهمیت دانشگاه علم و صنعت ایران و با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های سازمان بازرسی کل کشور برای ارتباط دادن حوزه علم و دانش با حوزه صنعت کشور گفت: در سند آمایش آموزش عالی کشور، بحث ماموریت‌گرایی مطرح شده است و در حوزه ماموریت‌گرایی، یک تکلیف مهم بر عهده دانشگاه‌هاست که آن هم سرویس‌دهی به دستگاه‌های اجرایی و هدفمند کردن پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها در چارچوب نقشه جامعه علمی کشور است. 
گفتنی است در انتهای این نشست، تفاهم‌نامه همکاری مشترک علمی، آموزشی و پژوهشی دانشگاه علم و صنعت ایران با سازمان بازرسی کل کشور توسط یونسیان رئیس دانشگاه و رحمانیان قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور به امضاء رسید.