شناسهٔ خبر: 70007338 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

چراغی در گفت‌وگو با ایلنا:

آتش‌بس غزه به روند ۶۰ روزه آتش‌بس لبنان ارتباط دارد/ دموکرات‌ها تخریب ترامپ را دنبال می‌کنند

چراغی در گفت‌وگو با ایلنا: کارشناس مسائل سیاسی منطقه گفت: اسرائیل با توافق آتش‌بس به نوعی قدرت حزب‌الله را به رسمیت شناخته و همین موضوع را باید وقوع یک شکست بزرگ از سوی رژیم صهیونیستی دانست.

صاحب‌خبر -

جلال چراغی، کارشناس مسائل سیاسی منطقه با اشاره به امکان‌سنجی انعقاد توافق درباره نواز غزه پس از آتش‌بس لبنان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: در مورد پذیرش آتش‌بس میان حزب‌الله لبنان و اسرائیل باید به این نکته اشاره شود که مقاومت لبنان اعلام کرده بود که از ابتدای طوفان الاقصی تا زمانی که حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه و علیه غیرنظامیان آن انجام شود، این جریان در کنار مردم غزه خواهد ایستاد و از آنها حمایت می‌کند. این روند ادامه داشت اما دو ماه پیش با اعلام اهدافی که از قبل به آنها اشاره کرده بود وارد جنگ زمینی با لبنان شد. در این خصوص رژیم صهیونسیتی ضربات سنگینی را از حزب الله لبنان دریافت کرد؛ چرا که مقاومت لبنان با اجرای عملیات‌های خود موجب شد تا شهرک‌های صهیونیست‌نشین در شمال اراضی اشغالی عملاً خالی از سکنه شود و حدود ۳۰۰ هزار نفر از این شهرک‌ها مجبور به خروج شدند و هنوز هم در هتل‌ها و چادرها سکونت دارند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر، حملات حزب‌الله به مناطق شمالی اراضی اشغالی باعث تعطیلی بخش صنعت و بسیاری از کارخانه‌های اسرائیل شد. در مقابل نتانیاهو و تیم امنیتی آن بحث تقابل با حزب الله را مطرح کرد و در این راستا عملیات پیجرها از سوی رژیم صهیونیستی اجرا شد و منجر به مجروحیت هزاران نفر از اعضای مقاومت لبنان شد. سپس بحث حذف فرماندهان رده اول و دوم حزب الله مطرح شد اما نکته اینجاست که اسرائیل فکر می‌کرد با این اقدامات، می‌تواند حزب الله لبنان را تضعیف کند و بر این عقیده بود که این عملیات‌ها توانسته ضربات کاری به حزب‌الله وارد کند. بر همین اساس اسرائیل دو شرط اعم از خلع سلاح و تبدیل شدن آن به یک جریان سیاسی و همچنین عقب‌نشینی آن تا بالای رودخانه لیتانی را مطرح کرد. این در حالیست که حزب‌الله لبنان عملیات موشکی خود را گسترش داده و تل‌آویو به انضمام حیفا را مورد هدف قرار دادند. 

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: افزایش دامنه اقدامات موشکی حزب الله در حالی صورت می‌گیرد که کارشناسان اسرائیل اعلام کردند که ۸۰ درصد از توان عملیاتی حزب الله از بین رفته اما این اقدامات خلاف تحلیل رژیم صهیونیستی را ثابت کرد. نکته اینجاست که اسرائیل با توافق آتش‌بس به نوعی قدرت حزب‌الله را به رسمیت شناخته و همین موضوع را باید وقوع یک شکست بزرگ از سوی رژیم صهیونیستی دانست. نتانیاهو به دنبال آن بود تا بتواند به هر ترتیب حزب‌الله را در اذهان عمومی لبنان تمام‌شده یا حداقل تضعیف‌شده جلوه دهد اما خروجی اقدامات مقاومت لبنان با آنچه که تل‌آویو می‌گوید یکی نیست. در نهایت فرانسه و آمریکا برای تحقق آتش‌بس وارد میدان شدند و این توافق نهایی شد. توجه کنید که حزب‌الله لبنان صرفاً بخشی از جامعه این کشور را به خود اختصاص می‌دهد اما در مقابل فشارهای زیادی در عرصه داخلی علیه حزب الله به وجود آمده بود. 

وی افزود: در این راستا اینکه آتش بس در غزه هم محقق خواهد شد یا خیر، پاسخ مشخص نیست؛ چراکه باید منتظر بود و دید که آیا در ۶۰ روز مندرج در توافق آتش بس اسرائیل یا حزب الله لبنان یکدیگر را مورد هدف قرار خواهند داد یا خیر؟ شاید برخی از میانجی‌ها به حزب الله لبنان اعلام کرده باشند که در ابتدا این جریان باید به فرایند آتش‌بس بپیوندد و پس از آن به سراغ حماس در نوار غزه خواهند رفت اما جوسازی برخی رسانه‌های کشورهای عربی منطقه در این خصوص درست نیست. حزب‌الله با وجود مشکلات فراوانی که پیش روی خود داشت در نهایت طی این مدت نگذاشت که روستاهای مرزی و همچنین سایر مناطق لبنان به دست اسرائیل سقوط کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: نکته بسیار مهم این است که اسرائیل با وجود تمام حمایت‌های تسلیحاتی، نتوانست یک روستا را در جنوب لبنان اشغال کند و حزب الله لبنان هم تمام‌قد در مقابل آنها ایستادگی کرد. این در حالیست که اسرائیل خود عامل هولوکاست است اما به گونه‌ای رفتار می‌کند که گویا هیچ اتفاقی در غزه رخ نداده که البته نشان می‌دهد نتانیاهو به دنبال آن است تا بتواند از خود یک اسم به جای بگذارد و حتی به دنبال آن خواهد بود تا بتواند حماس را بیش از گذشته تضعیف کند. از سوی دیگر باید توجه داشت که دموکرات‌های آمریکا در حال تخریب راه پیموده شده تا کاخ سفید هستند تا بتوانند اعمال فشار بر جمهوری‌خواهان را ادامه بدهند.

انتهای پیام/