بر اساس گزارش بنیاد روسکانگرس در حال حاضر در مجموع ۶ پایگاه در پنج کشور عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) وجود دارد که تسلیحات اتمی آمریکا را در تاسیسات زیرزمینی خود به نام سیستم ذخیرهسازی و امنیتی سلاح (WS۳) نگهداری میکنند.
گزارش بنیاد روسکانگرس میافزاید: استراتژی بازدارندگی هستهای ناتو مبتنی بر استقرار تسلیحات اتمی ایالات متحده در اروپا و مشارکت متحدان علاقهمند به استقرار این سلاحهای اتمی در خاک آنها است.
به نوشته خبرگزاری ریانووستی، کشورهای انگلیس و فرانسه به عنوان تنها اعضای ناتو دارای تسلیحات اتمی ملی هر کدام به ترتیب دارای ۲۲۵ و ۲۹۰ کلاهک هستهای هستند.
بنیاد Roscongress یک مؤسسه توسعه غیرمالی اجتماعی و سازمان دهنده اصلی کنوانسیون های سراسری و بین المللی است.
به گزارش ایرنا، درپی استفاده اوکراین از موشک آمریکایی «اتکمز» برای نخستین بار در مورخ ۲۹ آبان ماه علیه مواضعی در عمق خاک روسیه، ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه دکترین جدید هستهای این کشور را امضا کرد که به طور رسمی آستانه استفاده از سلاح هستهای را کاهش میدهد.
این دکترین به روسیه اجازه میدهد حتی در پاسخ به حملات متعارف از سوی کشوری که از حمایت یک قدرت هستهای برخوردار است، به حمله هستهای روی آورد.
پوتین پیشتر هشدار داده بود استفاده اوکراین از تسلیحات دوربرد غربی برای حمله به خاک روسیه، به معنای درگیری مستقیم روسیه و ناتو خواهد بود.