شناسهٔ خبر: 70003366 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر: برق رسانی در خوزستان با شرایط سختی روبرو است

اهواز- ایرنا- معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر گفت: شرایط کاری سختی در خوزستان برای بحث برق رسانی وجود دارد به طوری که مجموعه شرکت توزیع برق استان تلاش زیادی برای حفظ و پایداری شبکه انجام می دهند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، محسن ذبیحی جمعه در جمع خبرنگاران، هدف از سفر خود به خوزستان را بررسی شبکه، ابلاغ دستورالعمل ها و بخشنامه ها و تاکید بر اجرای درست آن عنوان کرد و افزود: در انجام کار و مدل های کاری، تغییرات و اصلاحاتی نیاز است که باید ابلاغ شود، این سفر فرصت خوبی برای بررسی و اجرای درست این دستورالعمل ها و ابلاغیه ها است.

ذبیحی بابیان اینکه باید بین شرکت‌های توزیع برق کشور تبادل تجربیات و دانش انجام شود تصریح کرد: باتوجه به شرایط سخت محیطی در خوزستان باید به سمتی برویم که استانداردهای اجرایی و کیفیت انجام کار برای شرکت‌های توزیع برق خوزستان و اهواز ایجاد شود.

وی با اشاره به خرابی تجهیزات شبکه و هزینه های مادی و معنوی بالای این مسئله گفت: اگر اقدامات با دقت انجام شود، مسائل و مشکلات کمتر خواهد شد.

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر خاطر نشان کرد: یکی از موضوعاتی که در شرکت های توزیع جنوب کشور مخصوصا خوزستان و اهواز باید مورد توجه قرار گیرد، این است که پروژه ها با کیفیت بالا انجام شود، به خصوص در حوزه تبدیل سیم به کابل، زیرا این اقدام به کاهش هزینه ها در آینده کمک می کند.

ذبیحی با اشاره به ۱۴ مگا پروژه ابلاغ شده از سوی وزارت نیرو ادامه داد: موضوعات هوشمند سازی، تولید در توزیع، کاهش تلفات و حذف برق های غیرمجاز و مقابله با رمز ارزها از جمله برنامه های ۱۴ مگا پروژه وزارت نیرو در خوزستان است.

وی اظهار کرد: تعویض و نصب کنتورهای هوشمند و کنترل پذیری با اولویت مشترکین دیماندی (صنعتی، کشاورزی، اداری های بزرگ و پس از آن مشترکان پرمصرف خانگی یا تجاری)، کاهش تلفات انرژی از طریق تعویض کنتورهای معیوب و حذف برق های غیرمجاز، حذف دستکاری ها و مقابله با رمز ارزهای غیرمجاز، تولید در توزیع با افزایش ضریب نفوذ سامانه های خورشیدی فتوولتاییک در شبکه توزیع از مهمترین برنامه های شرکت توانیر و شبکه های توزیع برق است.

شرایط تامین و توزیع برق در خوزستان با کل کشور متفاوت است

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خوزستان در روند سفر سه روزه معاون توانیر به خوزستان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شبکه توزیع برق خوزستابا دارا بودن ۲ سطح ولتاژی ۱۱ و ۳۳ کیلو ولت، تجهیزات و امکانات منحصر به فردی نیاز دارد که با تجهیزات هیچ کدام از ۳۸ شرکت توزیع برق کل کشور قابل مقایسه نیست.

علی خدری با بیان این که خوزستان شرایط اقلیمی خاصی دارد گفت: تلاقی گرما و رطوبت بالا در خوزستان باعث بروز دمای احساسی تا ۶۰ و ۷۰ درجه می شود، ریزگردها و پدیده گازهای ترش و فلرهای نفتی، مه نمکی و مجموعه شرایط اقلیمی، باعث شده که تجهیزات شبکه برق در استان عمر کمتر و فرسایش بیشتری نسبت به کل کشور داشته باشد.

خدری با بیان این که امسال پیک بار بسیار سختی را داشتیم اما خوشبختانه با مدیریت صحیح معاونت هماهنگی توزیع شرکت توانیر، گذر از پیک موفقی را پشت سر گذاشتیم گفت: امسال خوزستان گذر موفقیت آمیزی از پیک بار داشت در حالی که چالش‌ها و مشکلات می‌توانست شبکه را از مدار خارج کند اما با همدلی و اعتماد که بین مجموعه توانیر و مدیران توزیع ایجاد شده بود این اتفاق رخ نداد.

وی بابیان اینکه حدود ۲۵ درصد تاسیسات و تجهیزات و ترانس‌ها و حدود ۳۰ درصد از پایه‌هابرق استان فرسوده شده اند خاطرنشان کرد: شبکه برق خوزستان وظیفه تامین برق تا حدود پنج کیلومتر در خاک عراق را در زمان اربعین دارد که از شرکت های توزیع فرامنطقه‌ای در کشور هستیم.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خوزستان با اشاره به سه هزار و ۴۴۰ روستای برق‌دار استان گفت: بعضی از این روستاها در مناطقی هستند که حتی جاده دسترسی ندارند و در برخی روستاها، همکاران با حمل دستی پایه‌های چوبی بر روی دوش و با جابجایی تجهیزات به صورت دستی روستا را برق‌دار کردند.